Kvällens Plockmat framför TV:n


Kvällens plockmat framför TV:n! Det gäller att ladda upp när det är både ”sommar med Ernst” och ”Vad blir det för mat” efter varann! Det har blivit lite av en traditon nu, hela familjen bänkad i soffan på torsdagar, riktigt mysigt med lite gott att äta till. Vi hoppar naturligtvis över kvällsmaten eller man kan säga att vi ”skjuter upp” den lite bara! Jag stekte en hel kyckling i ugn tidigare idag, och då fick även ett par kotlettspjäll följa med som legat i marinad ett par dar. Varmrökt böckling, kokta ägg, dallassallad, pepparsalami och vitlökssalami, president brieost, körsbärstomater, gurka, vindruvor, kiwi och en god aioli! Inte så tokigt va?! 😉 Vad brukar ni ha för mat på era plocktallrikar?

  1. På våran plocktallrikar blir det för det mesta medelhavsdelikatesser, parmaskinka, parmesanost, oliver, fetaost, tzatziki, tomater, mozzarella, salami mm mm Gott!

  2. Mums! Jag ääälskar sånna där ”plockmyskvällar”.. man sitter och äter lääänge ( vi har tyvärr oxå en tendens att sitta framför TV just när sån här plock ska ätas.. varför vet jag inte.. men det är lixom TV-mat ). Din tallrik ser helt perfekt ut! Det brukar bli åtminstone någonting grillat till, sen är det bara fantasin som sätter stopp, men det ska gärna vara lite röror, dip eller mjuka ostar ,olika grönskaker på längden och tvären å gärna ett gott bröd kanske lite kex, frukt i bitar ( melon, annanas, päron..) Det lutar åt att jag gör en ”plockmiddag” ikväll, blev verkligen sugen! Tack!

  3. Vad härligt det såg ut. På plocktallrikarna hos oss brukar det finnas minst två olika sorters skinka av parmatyp, ungersk salami, brieost, massvis med grönsaker, gärna päron och bregott/majonäs för den som vill ha det. Och så gott bröd så klart, helst ett ganska kraftigt lantbröd. Mums!

  4. Pingback: Redaktionsmingel
  5. Det är alltid så gott och mysigt med plockmat framför tv:n med familjen. Så gör vi oxå ibland. Såg du att samtidigt som Morberg var så var det även Jamie Oliver på 9:an? Jag hade väldiga problem! 🙂 Men oliver´s program var en timme långt så jag kunde fokusera på bara på det efter Morberg. Vilka problem man har…. Haha!! MIn sambo blir tokig på mig som ska se alla matlagningsprogram. 🙂

    Ha en skön helg! Kram Sara

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..