Öland går mot Höst & Skördefesten närmar sig!


Det är underbart nu när de gå mot lite svalare tider, hösten är äntligen på väg. Kantarellerna frodas i skogen, blåbären är stora, de illgröna byts ut mot mustiga röd nyanser på träden och en liten tunn vindjacka åker på! Äpplena börjar mogna, man får kratta lite på gården, rusta trädgårn för vintern, tända en brasa och på mycket länge till och med frysa en smula!! Åhh va härligt!! Hösten är min tid på året, I love it!! 😉 Det absoluta bästa jag vet med denna ö jag bor på är skördefesten. Jag skulle vilja ha skördefest året runt, behöver ingen sommar & ingen vinter – bara skördefest hade räckt! Mysfaktorn är i topp, marschaller fladdar med eld i vinden, halmbalar, pumpor, lila ljung och blomsterkål pryds överallt, grönsaker, skördemenyer, frossande i primörer denna årstid, de e grejer de! Jag kommer lägga ut en hel del bilder från årets skördefest som kommer men tills dess får ni några små godbitar från Äleklinta där Joline och jag var för ett par dar sen och ”rekade” utlfyktsmål! 😉


En liten pippi bragd om livet…


Vy norrut från Äleklinta.


Stenstrand… Här har många barn byggt sina gubbar, stora som små… Så även Joline denna eftermiddag! 😉


Röda markkrypare…


Vilda björnbär…


Drömmar…


Solnedgången utanför köksfönstret…

LOADING..