När en 8-åring tar middagen helt i egna händer…


Det var en stolt snart 8-åring som jag tidigare idag fick skjutsa till mataffären i Borgholm. Joline ville fixa kvällsmiddagen helt själv till oss och gästerna! Och självklart så sköter man inköp med handlingslista och sånt själv också så jag fick snällt sitta kvar i bilen medans hon försvann in på Hemköp med en stor kundvagn och mitt VISA-kort! 😉 Vi tvivlande inte ett dugg på att hon skulle fixa det. Det var roligt att se hur hon växte en smula med ansvaret.

Efter 25 minuter inne i affären kommer hon ut på parkeringen igen. Stapplandes med en ostyrig kundvagn framför sig med tre stora matkassar i. Ett stort leende på läpparna och väldigt nöjd med sin insats och att hon till och med klarade av att komma ihåg å läsa på lappen hon skrivit med mammas kod till VISA-kortet. Duktig kicka!!

Väl hemma blev det en liten andningspaus för köksmästaren innan gästerna anlände men sen vart det full rulle med skärbräda och kniv i högsta hugg. Gästerna fick även lite tilltugg i form av chips och godis i små skålar när dom kom. 😉


Efter en stund med kniven och skärbrädan och lite plock ur kylskåpen så fick hon ihop en fin liten grillbricka som hon bar ut.


Baconlindande falukorvsskivor, knapergrillat! Det luktade väääldigt gott!!


Hon serverade oss var och en i tur och ordning och frågade artigt ”Ketchup? Senap? Eller sötstark?” Å sen ”Varsågod!!” Sist av allt serverade hon sig själv precis som en god värdinna bör! 😉 Duktig tjejja Joline. Falukorv, bacon & tortillabröd. Att nåt så enkelt kan smaka sååå gott!! Se och lär… 😉

LOADING..