Snabb Risonipanna i värmen!


Idag till frukost, eller rättare sagt tidig lunch så svängde jag ihop en snabb panna med lite av vad som fanns i kylskåpet! Gradantalet i huset kräver en snabb insats i köket för att inte behövas avslutas med en iskall dusch som gäller om det skulle dra ut på tiden något! Fort ska de gå!! En snabb pastasås är alltid gott och man behöver inte stå vid spisen fööör länge heller. Jag hittade en bit kassler, några grillkorvar och ett paket sockerärtor. Det fick bli basen till pastasåsen. Å så ska de kokas pasta till såklart! MEN efter en stunds huvudbry fick det bli risoni och den åkte ner i samma panna för att spara både tid och disk och ännu en kokande varm kastrull! Perfekt!! Och då menar jag verkligen perfekt mat i denna värme. Allt gott i samma panna kan inte bli fel! Gott var de också, riktigt gott och allt gick åt i ett nafs. Även om man inbillar sig att det inte går att äta varm mat i sommarvärmen så är det nog det magen vill ha emellanåt ändå! Eftersom detta var ren kylskåps-rens så ta nu vad som finn hemma, ös ner i stekpanna, tillsätt risoni, buljong, lite goa kryddor, kanske en skvätt vitt vin, lite chilisås och vips så har du en god lunch/middag på nolltid! Servera med ett gott bröd!

Det här behöver du :
400 gram kassler
5 grillkorvar (Lithells Barnens)
3 dl risoni (En pasta från Barilla som ser ut som ris)
1st knorr fond du chef kyckling
1 skvätt vitt vin (ca ½ dl)
ca 8-9 dl vatten (ungefär, men de får inte koka torrt)
1 paket sockerärtor (250g)
1 tsk D´Elidas chilisås
Salt & nymalen vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Smält lite smör i en stekpanna. Tärna kassler och korv och fräs på. Häll ner risoni och vänd runt. Tillsätt buljongen och slå i lite vitt vin. Fyll på med vatten lite i taget och låt koka ihop på svag värme. Det får inte koka torrt, slå på mer vatten isåfall. Mot slutet lägger du i sockerärtorna skurna i bitar. Krydda med några droppar chilisås, salt & peppar! Smaka av och servera direkt!


Så enkelt, snabbt och gott!!

  1. Inte bra att kika in här minuterna innan lunch… 😉 Såg verkligen ut att vara jättegott plus smart att ta tillvara på rester som ligger i kylen. Jag håller med dig om att man visst kan äta varm mat i värmen… Inte alltid, för pastasallad i värmen är underbart men jag känner själv att kroppen tankar energi på ett annat sätt när jag får lite varm mat i mig. Då tycker det är värre att dricka varmt kaffe i värmen… 🙂

  2. Risoni är verkligen något som förstjänar mera uppmärksamhet, många vet ju inte ens om vad det är, att det finns. Vi brukar göra en varm risonisallad till tex fetaostgratinerad kycklingfilé, inte äckligt alls. Din gryta låt härligt somrig ut, hamnar på ”Att pröva-listan”
    Kram Malin

  3. Aldrig hört talas om risoni, funderade ett tag på om jag alls sett det, kanske man har, men missat det för att man antagit att det är just ris, well hur som hellst måste det testas! 😉 Den snabba pannan lät inte heller dum, sparar i åtanke*

  4. kalasgott! Jag använde choritzo istället för kassler, pärltomater istället för sockerärtor, serverade med romansallad och färskt vitt baguettbröd. Mums!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..