Idag firar vi med tårta!!


Det är onsdagen den 14:e juli idag! En stor dag för Sverige och monarkin men en ännu större dag hos oss i Öjkroken! För Max fyller nämligen 10 år idag!!! Samma bemärkelsedag som prinsessan Viktoria, det är ju såklart en liten prins vi firar!! Hurra för Max, älskade busfrö!!

Rund tårtbotten :
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Rör ihop mjölet med potatismjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll i en smord och “bröad” rund form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader ca 40 min.

Fyllning :
Första lagret består av blåbärssylt, andra lagret med botten indränkt i päronsaft samt vaniljkräm. Täckt med grädde och dekorerad med färska bär.


Tårta, visselpipor, och silvriga paket gör en sån här liten buse ännu busigare! 😉 Det ÄR roligt med presenter!!


Ikväll väntar en lite familjefest med tacos som Max älskar! 😉

LOADING..