Kvällens Grilltallrik & en ny Chilisås


Vi slog till på lite grillat ikväll. Och det var riktigt gott vill jag lova! Provade också att linda in halloumin i bacon som nån tipsade om och det blev verkligen kanongott, det förhöjde smaken och den höll sig på grillen utan att ”rinna” igenom!

Bakpotatis, persiljesmör… En fin bit kotlett med ben och fettranden kvar som jag marinerade (olja/soya/rödvinsvinäger/tomatpuré/citron/vitlök/grillkrydda)blev precis sådär mört & saftigt som man vill ha det. Det som ligger på köttet är en klick av santa marias cheese dip. Den är faktiskt himla god till grillat, idén är inte min men faktiskt himla gott första gången jag blev bjuden på den till grillat! Annars är den ju god att dippa ostbågar & nachochips i!

Istället för den vanliga salladen så gjorde jag ett litet ”fräs” på färska champinjoner, gul & röd paprika, gurka, vattenkastanjer och några droppar chilisås! Man skulle egentligen bara kunna ha just dessa grönsaker till köttet för det smakar helt underbart och är bra mättande dessutom!


Ett gott och krispigt ”fräs” som smakar betydligt godare än det är bildskönt! Jag lovar! 😉
Jag tycker det är himla gott faktiskt att fräsa på just gurka. Urkärnad så håller den sig krispig och god utan att vara vattnig. Ta sedan allt vad du tycker om och FRÄS på i stekpannan! – Glöm inte några droppar starkt också…


Jag tog några droppar av den längst till vänster, Habanero. Det blev hett ja, så den ska inte överdoseras med matskedar! 😉 Mycket pepprig smak och god eftersmak av ren chili! Jag tycker det gör så mycket med några droppar chilisås i en wok, eller i en gryta, eller i ett aromsmör, eller i en marinad, eller i en dipp, eller som smaksättning i färsrätter… Eller… Ja, jag har en liten förkärlek till chilisåser de vet ni! 😉 

Ska bli spännande att fortsätta smaka av alla flaskor!
Bushmans chilisåser från sydafrika säljs av Toja Import
som ni säkert känner igen sen tidigare här på bloggen!

LOADING..