Rabarberpaj – extra knäckig & god!


Det är en av sommarens höjdpunkter de! Nygräddad, knäckig rabarberpaj serverad med lättvispad grädde & vaniljsås. Kan det bli mer sommar??? Det är ju kanske inte så himla ovanligt med just rabarberpaj och en smuldeg har väl de flesta lyckats få ihop gissar jag, men jag måste ändå dela med mig av detta recept för den blir liksom lite extra knäckig, extra god och så vill jag ju locka fram smaklökarna med lite bilder också! Recept utan bilder säger inte så mycket och då blir ni heller inte sugna på att baka lika mycket! 😉

Det här behöver du :
1 kg rabarber
200 gram smör
1 dl ljus sirap
1½ dl grädde
3 dl socker
3 dl mjöl
5 dl havregryn
1½ tsk bakpulver

GÖR SÅHÄR :
Skölj rabarberna och skala av de som är lite hårda i skalet. Skär i små bitar. Lägg ner rabarberna i en ugnsfast form. Smält smöret. Ta kastrullen från plattan. Rör ner sirapen, grädde, & vetemjölet blandat med havregryn, bakpulver och socker. Arbeta ihop smuldegen med träslev. Fördela smuldegen över formen. Ställ in i ugnen i 175 grader ca 40 – 50 min tills pajen fått fin färg och är knäckig på ytan. Beror lite på vilken typ av pajform du använder. Jag gjorde min ganska hög i en mindre form, så har du en bredare form där pajen inte blir lika hög minska tiden i ugnen. Servera med vaniljsås/grädde.

Jag brukar vispa ca 2-3 dl grädde, ganska löst och sedan blanda med lika delar vaniljsås, då blir den extra fluffig och god! Denna gång provade jag att använda Milda Mat & Visp som jag fick lite varuprover på. Den var förvånandsvärt snabbvispad och fungera både i mat som till att vispa som sagt! Och smaken inget fel på heller! 😉


Rabarber är sommarens godaste!


Ljuvliga färger…


Och självklart fick jag nu användning av mina nya fina Rice form jag vann inne hos Jennie på Kalasgott! Jag tycker den passar alldeles utmärkt till just rabarberpaj dessutom! 😉


Smuldegen på plats. Nu ska den in i ugnen bara…


Det är serverat!

LOADING..