Marknad på Öland

Idag på schemat blir det marknad här på ön! Marknaden i Algutsrum får man bara inte missa, det är en oskriven tradition man måste följa vare sig man vill eller inte! Och visst, alltid fyndar man nåt, hittar nån ny knalle att stå å tjata med en stund. Man låter sig lätt bli övertalad att köpa på sig universaltrasor och 3 påsar chips för noll o ingenting! Man köper med sig lite rökt renkorv, tunnbröd & hjortronsylt hem! (Jag gör de iallafall)  Barnen åker karuseller huller om buller och springer mellan tivolihjulen så svetten lackar. Hela tiden tjatandes ”bara eeeen karusell till, snälla mamma!!”Själv står man lugnt vid sidan om och tittar på och håller så smått på avlida i värmen. Man träffar också en stor del av lokalbefolkningen i spridda skurar hopblandat med köpsugna turister som trängs och knuffas kring stånden. De flesta meningsutbyten  går ut på vem som klagar mest över värmen! ;-) Det brukar vara så in i bombens hett på denna sommar-marknad så de går åt en hel del kylda drycker, vilket inte finns så gott om framåt eftermiddagen så jag rekommenderar att man tar med sig frusna vatten eller saftflaskor för de behövs lite svalka i denna ökenvärme vi har just nu! Och så bra skor att gå i också! Inga trånga rem-sandaler eller höga klackar, mjuka foppa är det ultimata!

Jadåså!  😉 Vi säger väl så! Då åker vi!
Självplågo-andarna har invaderat mitt huvud, hoppas det snart går över! Jag återkommer med bilder senare idag…

  1. Åh marknad e kul!! Tyvärr ingen i närheten av mig just nu.
    Här är bullarna ute ur ugnen och ligger just nu o svalnar.
    Sen åker jag o barnen iväg en sväng. Jag o sonen köper oss nog en stor strut med många kulor 🙂
    Helgen blir grrrrrillning!!!

  2. Marknader tillhör på fullt allvar bland det värsta jag vet. Här i Norrköping har vi Augustifesten varje år, och det är hemskt, men jag brukar följa med en liten stund bara för sakens skull. I år kommer jag dock vara rätt så ordentligt gravid då och har ett legitimt skäl att stanna hemma. Hurra!

    Hoppas du hittar något trevligt att köpa med dig hem i alla fall, så att det var mödan värt att gå dit.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..