Hemma från Algutsrums Marknad med massa gott!


Nu ÄNTLIGEN!!! Äntligen hemma i lugnets vrå! 😉

Det har varit en himla fin dag idag måste jag erkänna och inte alls så där tokjobbigt att gå på marknad som de brukar vara… Kan de bero på foppatofflorna, eller att man var mer lättklädd, eller att det fläktade ganska skönt i skuggan?? Eller att jag laddad så in i norden inför hur jobbigt de skulle bli! 😉 Jaja, spelar ingen roll för de har varit roligt att strosa ett par timmar, surra med folk och en massa gott fick vi med oss hem också! Joline blev bra snurr i bollen efter 6 åkturer i Zic Zac… Hur orkar man liksom??! Jag blev yr bara jag tittade på henne! Hade självklart med mig kameran så här kommer lite bilder från vår dag!


Inte så tokmycket folk som jag hade trott, de var rejält varmt så halva skaran låg säkert o pressade på beachen! Skönt, man slapp iallafall armbåga sig fram!


Munkar, överallt munkar!! Vi köpte inga, men dom var himla fina att titta på!


Stuffmeister läderhantverk, har jag för mig om jag inte minns fel?! Trevliga, pratglada  knallar är alltid roligt!


Den årliga hjortronsylten som alltid ska med hem blev inte den vanliga jag brukar köpa! Jag stötte nämligen på en mycket pratglad norrlänning…


Fjälltanten (tycker jag passar bäst) eller ”LANT-TANTEN” som hennes säljnamn heter! 😉 Här stod vi en stund o babblade för att återkomma efter ett par timmar vid karusellerna. Då fick jag med mig en fin påse med varmrökt fjällröding, ”Fjällko ost”, en grymt god grönmögelvariant samt en vitmögel ”Fjällripa” som smakar som en väldigt mild brie. Hjortronsylten tog jag även här, måste ju prova lite nytt och jag blev inte besviken! Så håll utkik efter ”Fjälltanten” ni som gillar norrländskt. Hon e himla trevlig dessutom!


Här har vi en rökt vitlökskorv tillsammans med rödingen från ”Fjälltanten”, fjällripa; en vimögelost och fjällko-osten längst till höger. Den ser inte så god ut vid första anblick men smaken… Oj så läcker! En grönmögelost som smakar lite herrgård! De ni! Prova, prova!!


Sista knallen innan vi gick mot bilen va väl gräddbullarna… Dom där äkta gammaldags också så jag var tvungen att köpa!


Verkligen tvungen!! 😉


Knallen som inte fick sin hjortronsylt såld till mig… här köper jag den alltid annars!


Joline provade lyckan på chokladhjulet, en siffra ifrån… Attans!


Och här ligger vår lilla Alfred o snusar gott på trädgårdstolen! 😉 Eller?


Joline skaffade sig också en ny katt… väldigt stillsam sådan!


Kruskavel, jäskorg, ene-smörknivar, en träslev och dom två räfflade ”skedarna” vet ni vad man har dom till? 😉

 

 1. Jag brukar känna samma sak inför marknader men brukar alltid komma hem rätt så nöjd ändå, särskilt om man gjort lite kulinariska fynd. 🙂

 2. Hej.
  De räfflade skedarna påminner om de krusspadarna man använde att krusa smör kulor förr i tiden. Man hade smör, det måste vara riktigt smör, för att det ska vara riktigt hårt. Man förde spaden på ytan som en osthyvel fast man för den framåt istället, då bildades en tunn skivad smör, vilken blev räfflad på ovansidan. Jag tror det är det man ska använda även skedarna till, du får prova, kul marknad du var på.
  Kram Lola

  1. Lola!
   Precis, det går ju att göra smör-rullar, men då är skeden mer som en platt spade och man ”drar” spaden som en osthyvel över smöret. Dessa skedar lägger du en liten klick smör på, (kallt, riktigt smör) och sen använder du skedarna som handflator som när du rullar chokladbollar ungefär! Gammeldags & fint att servera små kulor till te x. nykokta kroppkakor!
   /Linda

 3. Verkar ju vara en trevlig marknad, väldigt mycket gott! Det finns alltid mycket man vill köpa och ni fick ju med er massa fint hem. Köksredskapen var fina, fick du betala mycket för jäskorgen? Och de där kokosbollarna! Mums, säger jag bara! Tyvärr svåra att få tag på nu för tiden. Är ju mest på marknader man hittar dem, vad jag vet… Trevlig helg!

  1. Frida!
   Ja visst fick vi! 😉
   Jäskorgen är inte så stor, den gav jag 45kr för. Gräddbullarna, 12st för 50kr! Ja, dom är svåra att få tag på! Har du provat att göra egna? Jag har sett massor med recept, de verkar inte så svårt, har tänkt att prova länge. Kanske dags nu då!
   /Linda

 4. Vad mycket gott du hittat, Linda. Visst är det härligt med matmarknader, jag handlar ofta på såna här i Jämtland.
  Vi har ett fantastiskt mathantverk i Sverige, viktigt att gynna de små lokala producenterna. Ha en skön sommar och Njut! Birgitta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..