BLT Club Sandwich


BLT. Bacon. Lettuce. Tomato. Enligt mig den godaste ”ta-med-sig-smörgåsen”. Perfekt under bilresan tack vare det behändiga formatet. Och dessutom matig och mättande. Nu sätter snart midsommartrafiken igång ordentligt här på ön. Långa bilköer med fullpackade semesterbilar, och alla vill komma fram i tid, barnen är otåliga och det blir lätt stressigt. Förbered resan och packa med en rejäl matsäck, kalla drycker och sysselsättning till barnen och kör försiktigt!! Ja, välkomna hit nu alla midsommarfirare! Själva har vi tänkt stanna hemma och njuta av lugnet i Öjkroken med goda vänner. Vi ska duka upp långbord med sill & färskpotatis och såklart jordgubbstårta! 😉 Vad har ni för planer för midsommar??

4 rejäla BLT Club Sandwich
Det här behöver du :
6 skivor franskbröd, färskt eller rostat
200 gram grillad kyckling
2 pkt bacon, knaperstekt
Isbergssallad
Tomat
Majonäs, å den ska va hemmagjord! 😉

GÖR SÅHÄR :
Bred majonäs på brödskivorna. Gör två hela smörgåsar med tre skivor bröd till varje. Fyll med kyckling, sallad, brödskiva, bacon & tomat och en tredje brödskiva. Skär bröden diagonalt så du får fyra trekanter.

Majonäs (ca 400 gram)  : 2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1½ tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1 krm vitpeppar
4 dl rapsolja

GÖR SÅHÄR :
Vänd ner ner alla ingredienserna utom oljan i en skål. Tänk på att alla ingredienser bör ha rumstemperatur. Droppa ner oljan försiktigt under kraftig vispning, Skulle du misslyckas och majonäsen blir som vatten i konsistensen, börja om med en äggula i en ny skål, tillsätt den ”vattniga” majonäsen lite i taget under kraftig omrörning/vispning så brukar den tjockna.

TIPS :
* Smaksätt din majonäs med curry om du tycker om det. Jag föredrar hellre vitlök.


Det godaste ingredienserna i en BLT Club Sandwich; Knaperstekt bacon, isbergssallad, tomat, grillad kyckling & hemmagjord majonäs.

LOADING..