Kallskuren kycklingfilé med Citrus & Chilidressing och Ugnsrostad Färskpotatis


Visst vill man gärna grilla på sommaren, och ofta dessutom! Ibland kan jag känna att fantasin känns något begränsad när det blivit lite för mycket grillat på sistone. Därför vill jag nu bidra med ett himla gott alternativ! Vad sägs om kallskuren kycklingfilé, dressad med en härlig marinad av citrus och chili serverad med ugnsrostad färskpotatis. Både gott, somrigt och fräscht, men inte grillat! 😉

4-6 port
Det här behöver du : 
6 kycklingfiléer
smör + olja till stekning
2 msk soya
3 msk pressad citron
2 tsk paprikakrydda
½ tsk cayennepeppar
1 tsk örtsalt
Salt & peppar

Citrus & Chilidressing :
½ kruka finhackad persilja
½ dl olivolja
3 msk vitvinvinäger
1 pressad lime
½ pressad citron
1 tsk D´Elidas chilisås
1 tsk chiliflakes
en gnutta socker…

GÖR SÅHÄR : 
Blanda ihop soya och citron med de torra kryddorna i ett glas. Hetta upp en stekpanna och bryn fileérna runtom så de får fin färg. Droppa på kryddblandningen på varje filé under stekning. Kycklingfiléerna ska bara få fint färg. Flytta sen över dom på en ugnsfast form. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen på en av filéerna. Stek i ugn i 200 grader tills termometern visar 70 grader. Ta ut dom ur ugnen och linda in i aluminumfolié och låt svalna något. Ställ in i kylskåpet. Hit kan du lätt förberda dagen före om du behöver.

Före servering;
Blanda ihop ingredienserna till dressingen i en skål. Skär kycklingfiléerna i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg upp på ett fat och droppa över dressingen. Garnera med persilja, några kvisttomater och hyvla över parmesanost. Servera!   

Ugnsrostade färskpotatis;
Skölj och skrubba potatisarna. Torka! Ringla olivolja i en ugnsform. Vänd ner potatis tillsammans med 1 kruka hackad dill, generöst med flingsalt och om man vill ha med något ytterligare i ugnen som här små morötter så blanda ner dom också. Ugnsbaka ca 50-55 min i 180 grader. Ska om formen då och då.


Smaklig Sommar!! 😉

LOADING..