Grillad kyckling med Färskpotatis & IKEA´s Bearnaisesås


Detta är lite av latmansmat, men ack så gott! För visst gillar vi latmansmat ibland! Detta ”lagade” jag till i helgen innan jag själv blev magsjuk och det är verkligen ”sjukt” gott! Och enkelt!

Har man lite tid att förbereda sig så kan kycklingklubborna tillagas i ugn dagen innan eller på morgonen för att sedan förvaras i kylskåp. (Jo, de går att köpa färdigrillat också ju!) Bearnaisesåsen köpte jag på IKEA för den är bara såååå god tycker jag! Det är förresten Ridderheims bearnaisesås dom kör med om ni inte visste de! Färskpotatisen får man faktiskt koka, men med dessa små knölar brukar jag endast låta vattnet koka upp sen stänger jag av plattan och efter 20-25 min är dom perfekta! Så därför kallar jag detta latmansmat! Eller hemlagad snabbmat, eller ett substitut för snabbgrillat om man vill de! 😉

MEN det är ju dessutom sommar-mat på hög nivå, så sitter du inne med ett snabbt, gott och enkelt sommar-recept så dela gärna med dig!

  1. Som jag själv har skrivit om i ett inlägg nyligen så måste väl ändå sommarens bästa snabbmat vara kokt färskpotatis med sill, gräddfil och gräslök!

  2. Oj, två bra tips i ett.. både en god bearnaisesås OCH hur man koka färskpotatis. Har alltid svårt att få till de små knölarna. Dock är jag glad att jag ska upp till Öland ett tag i sommar så jag får en chans att njuta av öländsk färskpotatis, för ärligt talat vet jag inte om det finns något bättre på sommaren!

  3. Vad jag älskar dina bilder! Den bilden på sparrisen (några inlägg sen) är ju bara helt underbar! Själv är jag såld på Lohmanders Bearnaise men får be syrran som jobbar på IKEA köpa hem lite bea till mig så jag får prova 😉

  4. Är det färdig bearnaisesås som IKEA har eller är det pulver på påse? Har på sistone varit sjukt sugen på bearnaisesås, bor inte i Sverige längre men ska till Ikea nästa vecka så jag ska hålla utkik!

    /Maria

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..