Korvstroganoff med allt möjligt gott!


Idag är jag hemma och vabbar, vädret e på tok snevridet. Det stormar och regnet piskar utanför fönsterna! Lite kontraster från igår minsann! 😉 Idag blev det att rensa kylskåpet lite och då passar en gryta av något slag alltid bra. Korvstroganoff med lite allt möjligt gott, å så fick jag öppna en burk Jamie´s tomatsås med basilika, oj va god den är! Den skulle man kunna äta med sked direkt ur burken! Imorgon blir det jobb och istället får Nicke vabba en dag.  Förkylningsbaciller, bort – bort – bort!! Kram på er därute!

Det här behöver du :
800 gram falukorv
1 morot
2 röd lök
1 gul paprika
1 burk Jamie Oliver pastasås med tomat/basilika (350g)
3 dl vatten
2 msk knorr kycklingfond
1 burk créme fraiche
Salt & nymalen vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Skär falukorven i strimlor och stek i stekpanna så det får fin färg. Häll upp på en tallrik och ställ åt sidan sålänge. Skala morot, & lök och skär i strimlor. Strimla även paprikan. Diska ur stekpannan och smält en klick smör. Fräs på grönsaker & lök någon min. Slå på tomatsåsen, vatten, fond och créme fraiche. Sänk värmen och låt såsen få koka ihop ca 10 min. Tillsätt sedan korven. Smaka av med salt & peppar.


Stek falukorven först av allt. Diska sen ut stekpannan. Strimla grönsaker och låt såsen få koka ihop för sig själv innan du tillsätter korven, det blir så mycket godare då!


Tomatsås + lite kylskåpsrens! 😀


Rör ner créme fraichen och koka ihop såsen på svag värme ca 10 min.


Sen i med korven!


Smaklig måltid!

LOADING..