Timjankyckling


Häromdan blev jag bara så toksugen på just timjan! Till vad som helst egentligen, bara det smakar timjan! En favorit är förstås renskavgrytan med massor av timjan och rosmarin. Men idag gjorde jag kyckling i en helt otroligt god sås. Den gör sig inte riktigt rättvis på bild för den smakar mer än den ser ut! 😉

Ni får simulera smaken av vitlök, citron, timjan och en gnutta senap tillsammans med kyckling i en krämig gräddsås, jag lovar ni kommer älska den! Den är inte stark, utan väldig mild och rund i smaken och både maken & barnen älskade det! Nästa gång ska jag nog tillsätta lite förvälld broccoli på slutet, de hade absolut bara förhöjt smaken!

Det här behöver du :
1 kilo kycklingfiléer eller annan kycklingdel
4 dl vatten
3 msk kycklingfond (knorr)
2 tsk stark engelsk senap
2 msk pressad citronsaft
5 små salladslök
1 hel vitlök (solo)
2 dl grädde
Salt & peppar
1 kruka färsk timjan
Maizenamjöl + vatten till redning

GÖR SÅHÄR :
Koka upp vatten, fond, senap & citronsaft i en rymlig gryta. Skär kycklingen i bitar och lägg ner i grytan. Skär lök och vitlök fint och tillsätt även detta. Låt kycklingen få småkoka utan lock ca 15 min, beroende på storlek. Slå på grädden och låt koka ihop någon minut. Hacka timjan grovt, ta bort de grövre stjälkarna. Rör ner i grytan och smaka av med salt & peppar. Vill du har mer smak av senap, citron så öka på mängden av detta. Red ev. av med maizenamjöl utrört i lite vatten för en tjockare sås. Servera till pasta, ris, grönsaker, bulgur etc.


Senap är riktigt gott som smaksättare i såser, annars gillar jag faktiskt inte senap! 😉
Just denna engelska senap är ekologisk och säljs av Livinggreen.se.


Den goda såsen… 🙂

 1. Som alltid blir jag sjuk av avund…..
  förstår inte att du lyckas få mig hungrig hela tiden 😉
  ser så gott ut…. 🙂
  Kram

 2. MMM…helt i min smak! Timjan är ju så underbart! Har en kruka i fönstret som jag kör ner handen i för att känna doften. Får känns som jag har allt hemma, så får nog testa denna till helgen…

 3. GÖR SÅHÄR :Koka upp vatten, fond, senap & citronsaft i en rymlig gryta. Skär kycklingen i bitar och lägg ner i grytan. Skär lök och vitlök fint och tillsätt även detta. Låt kycklingen få småkoka utan lock ca 15 min, beroende på storlek. Slå på grädden och låt koka ihop någon minut. Hacka timjan grovt, ta bort de grövre stjälkarna. Rör ner i grytan och smaka av med salt & peppar. Vill du har mer smak av senap, citron så öka på mängden av detta. Red ev. av med maizenamjöl utrört i lite vatten för en tjockare sås. Servera till pasta, ris, grönsaker, bulgur etc.
  +1

 4. Som vanligt lyckas du väcka min nyfikenhet över ett nytt recept men…jag undrar lite över en HEL vitlök…?!
  Älsklingen kommer att baxna 🙂
  Själv älskar jag just Timjan så denna kommer att stå på bordet i helgen, var så säker!

  Torsdagskram!!

 5. Gud va gott det låter!

  Gå gärna in på min blogg! Jag är en 21årig journaliststuderande tjej från Göteborg som skriver om allt som hör vardagen och festligheter till. Vänner, mode, recept och vardagsfilosofi. Yepp, läs när du är mogen! 🙂

  //Mli

 6. Nu sitter jag här med veckans inköpslista och undrar lite över vitlöken. Ska det verkligen vara en hel vitlök i? Inte bara en klyta? Inte mig emot men jag ville bara dubbelkolla 🙂

 7. Prövade denna idag och den va precis så god som jag trodde, om inte godare. Dock skippade jag vitlöken och senapen för jag inte hade det hemma. Men detta ska lätt lagas igen 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..