Munkmuffins …Äntligen!


Äntligen! Då var de min tur att lyckas med dessa muffins! Jag gjorde ett gäng i måndags men de blev pannkaka och allihop flöt ut… Ni som följer mig på facebook, ni vet hur dom ser ut också! 😉 Dom här blev mycket finare iallafall; Munkmuffins var en fiffig uppfinning! Påminner lite i smaken om ”kammar” som gammelfarmor gjorde när jag var liten. De var nån friterade historia doppad i socker om jag inte minns fel?

18st normalstora muffins
Det här behöver du :
200 gram mjuk rumsvarmtsmör
2½ dl strösocker
2 ägg
är behöver du :

5,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
½ msk finmalen muskotnöt
1 krm bikarbonat

2½ dl mjölk

Garnering :
Smält smör + socker & kanel

GÖR SÅHÄR :
Vispa smöret & socker vitt & poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget, vispa under tiden. Blanda ihop mjöl, bakpulver, muskot och bikarbonat och vänd försiktigt ner i smeten. Tillsätt mjölken sist av allt. Använd en muffinsplåt eller silikonform. Jag har dessutom små pappersformar i silikonformen. Fyll till 3/4 med smet, grädda i 170 grader (varmluftsugn). ca 20 min. Vänd upp dom försiktigt ur formarna. Pensla med smält smör och doppa i socker/kanel.

Recepetet är hämtat från Helena Ljunggrens matblogg


Jo, de blev lite bättre med en silikonform till dessa muffins! Mitt försök i förgår gick åt skogen, ja ni vet… 😉


Supergoda är dom verkligen, och speciellt med muskot i!

LOADING..