En Balja Köttfärssås och 21 rest-middagar!


Det här åt vi igår till kvällsmat; Lasagne fick de bli av storkoket på köttfärsås som fanns kvar i kylskåpet! Jag fick en hel del tips från Kryddburkens fans på Facebook, så här kommer en lista med massa bra-ha-tips på just rester av köttfärssås när fantasin tryter! Tack för alla bidrag ni kom med! 😉


När man ända kokar köttfärssås så brukar jag se till att göra mycket på en gång.

  1. Köttfärspizza (Se recept)
  2. Spagettigratäng
  3. Varma mackor
  4. Lasagne (Se recept)
  5. Piroger (Se recept)
  6. Potatisgratäng med köttfärs o. ost
  7. Pastagratäng (Se recept)
  8. Köttfärsgratäng med potatis, morötter, buljong & osttopping gratineras i ugnen.
  9. Chili con carne i pitabröd
  10. Köttfärsfylld franska gratinerad med ost (Se recept)
  11. Moussaka med potatis el. aubergine
  12. Crepes (Se recept)
  13. Fyllda canneloni
  14. Köttfärssoppa (Se recept)
  15. Köttfärspaj (Se recept ,recept 2)
  16. Shepherds Pie (Se recept)
  17. Fyllda tortilla el. libabröd med div. grönsaker
  18. Enchilladas
  19. Köttfärsfyllda paprikor
  20. Köttfärsrulle (Se recept)
  21. Pizzabullar med köttfärssås (Se recept)
  1. Tack för tipsen!
    Lagade för övrigt din lasagne bolognese idag, minus sidfläsket då jag inte är så mycket för fläskkött. Och herregud så gott! Den var så god att jag ojade mig så mycket över den att jag tror till och med pojkvännen blev svartsjuk. Så god var den. Så, tack för receptet! 😀

  2. Superfina tips! 😀
    Men hm, är inte nr 6.Potatisgratäng med köttfärs o. ost och nr 11.Moussaka med potatis el. aubergine samma sak..? :S –> potatis, såsigt, köttfärs, ost.. gott iaf !

    Jo lite lika, fast aubergine i Moussakan och inte i potatisgratängen! Sen brukar jag även ha i lite andra grönsaker i en Moussaka!
    /Linda

  3. Ja, tänk vad mycket man kan göra med köttfärs! Men hur mycket hade du egentligen från början? Måste ju ha varit några kilo? 🙂
    Jag har faktiskt aldrig ätit crêpes, men ska nog prova det. Verkar gott!

    Frida!
    Det var ”bara” 1,5 kilo färs. Men jag har både morötter, rotselleri och massa tomat i så det blir 3 liter sås iallafall! 😀
    /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..