Grillraket, cobra & spjut!


Nu kommer dom!
Dom färdigmarinerade förpackade grillhistorierna med namn som grillspjut från Scan, grillraket från ICA & grillcobra från Nybergs Deli (har faktiskt inte sett denna cobra de senaste året, kanske har den utgått?)! Kuliga namn helt klart! 😉 Alla dessa ligger på ett kilopris runt 80-100kr/kg.

Denna bit grillraket på 1,2 kilo har ett kilopris på 79:90kr/kg. Det blir dryga 100-lappen för hela raketen!

GRILLRAKET INFO :
Grillmarinerad benfri kotlett av gris. Mörad, 87% kötthalt.  
Fött i, uppfött, slaktat, styckat & berett i Sverige.

Innehåller :
Benfri kotlett av gris, 87%, vatten, rapsolja, salt, socker, kryddor (cayenne, chilipulver, ingefära, koriander, paprika, rosmarin, svartpeppar), lök, jästextrakt, schalottenlök, modifierad potatisstärkelse, rödvinsextrakt, vitlök, arom.

E-nummer som den innehåller är följande :
E 412, förtjockningsmedel
E 202, konserveringsmedel
E 211, konserveringsmedel
E 331, antioxidationsmedel 
E 301, antioxidationsmedel

GRILL & SMAKBETYG AV GRILLRAKETEN :

Jag :Mmm… Nja! Saftigt och mört visserligen, men väldigt smaklöst. Fattig krydda!
Mannen :Mört och fint men smakar inget alls!
Barnen :Gott!! Gott!! ”Finns de mer kött??”

Summa, summarus :
Jahapp! Jo, ett visserligen lätt-tugat kött men desto smaklösare istället. Barnen brukar hurra även då vi kryddat köttet själva, rejält också, så vi får ta deras smakbetyg med en nypa salt! 😉 Man vill väldigt gärna springa in å hämta ett par kryddburkar och förstärka smaken, men nu skulle vi ju prova utan modifikationer som sagt! Inget kött jag skulle vilja bjuda på, då är hem-marinerat godare! Lika mört men med betydligt mer smak får man med egen krydda!
 
Det som förbryllar mig ännu mer är kötthalten, 87%?? Hur lyckas dom med det?? När man marinerar eget kött så är det visserligen en massa gojs omkring köttet, men inte 13% iallafall!! Det skulle va intressant att veta exakt vad dom där 13% är för något?
 
Mer då?, Jo jag klurar lite på de här med marinader. När man lägger kött i marinad, säg att det är Måndag eftermiddag, då brukar jag skiva upp en skinkstek, pyttsa på med olja, vin, kryddor, soya, chilisås etc etc. Lägga allt i en burk med lock och låta stå i kylskåpet till helgen! Inte behövs det en massa E-nummer för de! Å inte blir man sjuk av sånt kött heller, en helt vanlig marinering. Konsistensen blir lika fin och mör som på denna raket med mörat och en massa tillsatser. Dessutom så är ju köttet här vacumförpackat?! Borde inte de räcka som konservering? Ja, summa, summarus så är det lite väl förbryllande när man lägger manken till och synar innehållet. En vara som säljer, jo de tror jag säkert! Tack vare konsumenter som inte bryr sig nämnvärt om vad det är dom köper! Men nu har vi provat, och det var intressant! 😉

Sen ska vi ju inte prata om kilopriset… Där går gränsen… 😉 Men, det förstod ni säkert själva! Det är inte filé vi köper, det är benfri kotlett helt enkelt!


Ett halvmeter långsmalt grillstycke som lockar oss till grillen!? Bra eller dåligt!?? Ni avgör själva!!

 1. Hos oss ratas den! Dels för att vi vill krydda upp maten själva och så det stora DELS för att de tillsatt guarkärnmjöl E412. En baljväxt som gör att mina ögon svullnar igen (gäller f.ö alla baljväxter). Baljväxter som man väldigt gärna puttar in överallt i allsköns artiklar. Bröd, sallader, godis, dricka (?), marinader, sillinläggningar, dessertostar, pålägg etc etc etc. Listan kan göras hur lång som helst och ställer till ett förtret för oss som är överkänsliga. Man får ständigt lusläsa alla innehållsförteckningar och välja bort väldigt mycket. Sorry för utlägget men jag är så trött på det.

  Nej Linda, jag gör som du och marinerar mitt kött själv (dock utan soja =)).

 2. Ja, man undrar!?..13%, vad är det?
  Jag tror nog att folk får upp ögonen mer o mer för sånt, lyckligtvis!..
  Droppen var väl nu ikväll, när mitt barn efter att vi ätit HEMMAGJORD broccolisoppa (ur buffé sista numret…)säger; men mamma, den där köpta broccolisoppan var nog liiite godare…hon menade alltså en påse pulver….(hon har fått den när hon varit sjuk vid något tillfälle…)VAD är det för smakämnen tros???
  Kram

 3. Usch. Jag säger bara USCH! Nej, låt oss samtliga bojkotta den här sortens skräp. Och jag vill även uppmana alla bloggare att skicka tillbaks varuprover av den här sorten med ett stort ”Nej tack!” som meddelande.

 4. Är mot halv/helfabrikat, men av ren nyfikenhet köpte jag ett grillspjut förra året efter en rekomendation. Men ett stort NEJ, aldrig mer. Kändes ”gummiaktig” i konsistensen och smaken var inget vidare. Tacka vet jag hem marinerat vidsvin och hjort eller annat ”riktigt”kött med rätt konsisens.

 5. Eh, köpa tråkig fläskfilé och krydda själv istället?
  Nä, ska det vara gris på grillen ska det vara karré – det är både gott och billigt.
  Jag finner det dock intressant att det dyker upp fler fulfilé-produkter varje sommar och det betyder bara en sak och det är att det finns en marknad.

 6. Har också testat dessa. Men aldrig för ordinarie pris 🙂 Egen marinad och kryddning är godare sen vill jag gärna ha ett melerat kött. Fettet försvinner ju när man grillar.

 7. Förstår inte varför folk köper dessa färdigmarinerade köttbitar när det är så enkelt att göra det själv. Visst, det har väl hänt att vi oxå varit lata och gjort det men jag tykcer bara det smakar grillkrydda…

 8. Jag vet vad dom 13% är. Vatten….. När man läser en innehållsförteckning så börjar det alltid med det som där är mest utav. I detta fallet kotlett av gris 87% sedan kommer vattnet..
  Det här är tyvärr ganska vanligt för att ”dom” ska kunna tjäna pengar. Räkna ut hur mycket 13% vatten gör på det kilopriset!

  Vad gääler alla E-nummer så har jag nuss lärt mig i Livsmedelskursen jag gått i skolan att faktiskt inte alla E- nummer är av ondo, utan faktiskt finns där för att vi inte ska bli sjuka. Men om man vet med sig att man äter mycket livsmedel med E-nummer i bör man nog tänka sig för.

  Vad inte jag visste innan, var att många tillsatser faktiskt är helt naturliga, som tex askorbinsyra eller bensoesyra, dessa är antioxiadatonsmedel och konserveringsmedel.Låter ju rätt läbbigt men askorbinsyra= C-vitamin och bensoesyra finns naturligt i lingon och hjortron.

  Det jag ville ha sagt med detta är att många tillsatser ÄR farliga i för stor mängd,men långtifrån alla.

  Men ”hemmamarinerat” är ju allra bäst.

  Phu…vilken lång kommentar det blev!

  Ha det bra!
  Kram Åsa.

 9. Precis hittat hit efter tips från åse, vilken fantastisk sida, känner redan att detta kommer att bli min favoritmatsida!! Har redan slängt in dina cocostoppar i ugnen, här lääänge sökt efter ett recept som inte rinner ut, dom ser så fina ut! Tack tack!

  Kram Aika

 10. Håller med om att hemmamarinerat är allra bäst! Har inte provat varken raket eller cobra… Jag blir alltid så facinerad att många köper dessa, trots att det inte är särskilt billigt om man tänker efter!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..