Färsk ugnsbakad Lax med Avocadokräm & Färskpotatis med Dill!


Idag blev det ingen grillning för det är riktiga höststormar & burrigt ute! Istället lagade vi en färsk laxsida i ugnen med lite gott till! Färskpotatis med dill, grymt gott till just lax! Det smakar verkligen sommar också!! 😀 Sen gjorde jag en avocadokräm med färskost och vitlök  som blev himla god till laxen istället för en kall gräddfilsås eller annat!

4 port
Det här behöver du :
ca 700 gram färsk laxsida
4 tomater
1 citron
1 näven finklippt dill
6 små vårlökar
Flingsalt
Några varv med kvarnen; Roasted Cummin & pepper (Santa Maria)
Olivolja

GÖR SÅHÄR :
Smörj ett ugnsfast fat med lite olivolja. Lägg på laxsidan. Ringla över lite olivolja på laxen och strö sedan över finklippt dill, flingsalt och klappa in i laxen. Toppa med skivor av citron och några varv med pepparkvarnen. Tomater & Vårlök vid sidan om. Ugnsbaka ca 10-12min i 200 grader.

Avocadokräm – Bara att röra ihop! :
2 mogna mosade avocado
½ förp. philadelfiaost (ca 50 gram)
½ riven vitlök solo
Lite flingsalt


Redo att åka in i ugnen. Stek inte laxen för länge, det krävs inte många minuter förrän den faktiskt är färdig om du vill ja den riktigt saftig och fin. Den blir lätt torr & tråkig om du steker för länge.


Färdig!!


Laxen är rejält saftig med fina skivor som delar sig lätt.

LOADING..