EXTRA utlottning av AQVIA kolsyremaskin!!


Jag har förmånen att få lotta ut ännu en kolsyremaskin – AQVIA!

EXTRA UTLOTTNING!!  MISSA INTE!!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!


Vill du vinna denna svarta kolsyremaskin ska du lämna en kommentar med ett middagstips till alla måndagströtta! 😉 Då säger vi så!! Seså, skynda dig nu! Dragning ikväll klockan 22:00!

Lycka till!

http://www.sparklingwater.se/

  1. Jag tipsar om en ugnspannkaka med bacon eller fläsk i. Lätt att vispa ihop och den sköter sig själv i ugnen. Serveras med lingonsylt och kanske en vitkålssallad med t ex bitar av ananans till.

  2. God och lätt måndagsmat är pasta carbonara. Med en bladning av creme fraiche, salt och peppar, ägg och parmesan till baconet. Till detta är det gott med en enkel ruccola sallat med tomat, mums! =)

  3. Kyckling med tillbehör i ugn.
    Går att ta vilka kycklingdelar som helst, i med tex potatis, morot, lök eller vad man nu har hemma, i med lite fond eller buljong, nån god krydda sen sköter det sig själv i ugnen och behövs bara göras lite sås till av vätskan som blir i formen.
    Enkelt och gott!

  4. Billigt och gott Camping grytan!

    1 Falukorv,1 burk majs,2 brukar krossade tomater och 1 purjolök,
    Strimla det som strimlas kan ,lägg allt i en stor gryta ihop med krossade tomater, Krydda med salt,oregano o peppar och låt puttra i ca 30 min.Servera med lite bröd till.
    Super gott och billigt….

  5. Åh, en sån vill jag vinna:)

    Mitt middagstips är stuvad vitkål med tex köttfärsbiffar eller köttbullar. Fräs vitkål, morötter och lök i en stor panna, tillsätt lite matlagsningsgrädde, creme fraiche och så krydda med sweet chilisås efter smak. Salt och peppar också såklart. Låt det bli en stuvning men grönsakerna ska inte vara för mjuka, lite al dente är godare. Servera med knäckebröd och så lite färska grönsaker som tomater eller gurka. Glad spis!

  6. Jag skulle sno ihop en snabb currylax!

    till två:
    2 laxfilér
    1 burk cream fraiche
    vatten
    curry
    kräftstjärtar

    krydda laxen med citronpeppar och italiensk salladskrydda,
    blanda 1 burk cream fraiche, med 1 dl vatten, vispa ihop och krydda med curry efter smak, blanda ner kräftstjärtar och häll blandningen över laxen.
    in i ugnen ca 20 minuter.
    serveras med kokt potatis och lite skivad gurka.

    snabbt och smidigt en måndag! 🙂

  7. Mitt middagstips är enkel köttfärslimpa.

    ca 800 g köttfärs
    5 dl créme fraiche
    1 påse Knorr mix för Fransk löksoppa

    Blanda allt, tillaga sen som ni brukar göra köttfärslimpa.
    Kokt potatis, sås, lingon och inlagd gurka till.

    Sen är det snuskigt gott att skiva tunt dagen efter och ha på macka.

    Hoppas på vinst! 🙂

  8. kotletter i sås

    denna rätt sköter sig själv…lägg kotletter i en ungsform blanda en burk ´creme fraiche och en förpackning grädde lite soja salt och peppar in ugnen ca 1 – 1½ timme sköter sig självt i ugnen medans man gör annart 😉 servera med ris

  9. Pasta med god skinksås 2 hungriga vuxna + 2 kräsna barn:

    (världens enklaste och enligt modellen ”Kajsa Varg”- man tager vad man haver oftast har man det här hemma:)

    100-200 g rökt skinka (vanlig, proscutti, kalkon osv)i bitar
    1 bit purjo i strimlor
    1-2 morötter i små tärningar
    (lite vetemjöl)
    2,5 dl creme fraiche eller grädde eller någon annan mejeriprodukt (kanske inte Yoggi men i stort sett vad som helst)
    svartpeppar + ev.salt
    ————-
    Bryn skinka, purjo och morötter ett tag. Strö över mjöl (om du vill- kan uteslutas). Häll på mejeriprodukten och låt puttra ihop lite under omrörning. Krydda med svartpeppar. Färdigt på typ 5-10 min (pastakokningstiden alltså)
    ————-

  10. Mitt favorit recept när jag har lite tid är köttfässås, det är snabbt och lätt samt att det går att hälla i lite av varje i den. Så det går att använda lite rester från helgen.

  11. mitt middagstips blir en superenkel och god pastasås.
    är man vegetarian som jag, använder man quornbitar, annars kan man säkerligen byta ut dom mot kycklingbitar.

    1 burk lätt créme fraiche paprika&chili
    matlagningsgrädde
    quorn/kycklingbitar
    paprika

    stek bitarna tillsammans med paprikan, slå på créme fraiche burken och så mycket matlagningsgrädde tills du får den konsistens du vill ha.
    smaka av med dina favoritkryddor, servera med pasta! 🙂

  12. Jag rekommenderar laxfilé i ugn med kokos- o limetäcke och lite grädde som blir till en sås. Perfekt om man inte orkar laga något jobbigt. Kan servera med klyftpotatis, couscous eller ris. Eller varför inte nudlar? Och såklart en sallad 🙂

  13. Torskefilet stekt i smør, stekt løk. Server med brokkoli- og blomkålmos. Mosen lages av kokt brokkoli, blomkål og noen sjalottløk blandet med smør, salt og pepper.

  14. Som måndagströttmiddagstips skulle jag föreslå lättstekt/brynt kassler i tunna skivor serverat med mimosasallad och en champinjonsås (vanlig vit sås med frästa champinjoner) och lite sallad till! Enkelt, gott och en hyllning till våren!
    Soliga söndagshälsningar Hanna

  15. Jag älskar att slänga ihop en pastarätt när måndagstristessen slår till. Koka färsk pasta av något slag, jag älskar tortellini med någon god fyllning. Sedan brukar jag ta och blanda i av det som finns hemma. Men ett jättegott exempel är att steka lök och vitlök, blanda i squash och stek lite lätt. Ha i en god pesto och matlagningsgrädde och ev lite hackade soltorkade tomater. Lägg i den kokta pastan, delade cocktailtomater och ruccola och värm kort. Strö över lite rostade pinjenötter eller solroskärnor som alternativ. Enkelt, snabbt och underbart gott.

  16. Till måndagsmiddag blir det här kycklinggryta, ris och grönsallad.
    Kycklinggrytan blir snabbvarianten med kycklingfilé, färska champinjoner, paprika, haricot vertes, soja, chilisås, grädde, mjölk, salt, peppar, grillkrydda och lite färska örter till sist. En av mina ”räddare-i-nöden-rätter” som går fort och som gillas av samtliga i familjen.
    Trevlig söndag!!!

  17. måndagsenkelt…..skivad kassler med banan och jordnötter, häll på grädde blanda med ketchup och lite kryddor. Häll detta över kasslern och in i ugnen…servera med kokt ris, väldigt mycket 70 tal men det är ju poppis nu.
    Jag dricker fortfarande mitt kolsyrade vatten och får fortfarande skäll av familjen ;((

  18. Mitt middagstips är spaghetti och köttfärssås.
    Oftas när vi ätit tacos under helgen så blir det alltid över av alla ingridienser och när vi plockar av så brukar jag hälla i allt som är man kan ha i köttfärssåsen dvs paprika, lök, tomater, majs och morötter i en bytta. Perfekt att bara ösa ner i stekpanna och slå på en eller två burkar krossade tomater.Medans det kokar ihop så kokar man spaghettin. Snabbt och smidigt 🙂 Övriga grönsaker kan man ha till sallad 🙂

  19. Mitt middags tips en sån här solig söndag blir,porter stek,den sköter sig själv i grytan,red av såsen och toppa med gradde,det är ett måste, kokt potatis, svartvinbärsgele och en sallad till det….Så himla gott…

  20. Hallå!

    Då tipsar jag om en korvstroganoff med sting 🙂
    Klassisk korvstroganoff med lite sambal. Serveras med ris och gröna ärtor. Mums!

    PS. Plankan ser supergod ut 🙂

  21. En rätt som vi alla i familjen tycker om, men tyvärr inte blir så ofta (kanske för det är lite jobbigt att diska spenatkastrullen), är från skolmaten i låg/mellanstadiet. Gick i en liten skola på landet där maten lagades med omsorg av ”mattanten” Gurli, lika gullig som sitt namn 😉
    Stuvad spenat, stekt potatis, ägghalvor och stekt korv.
    Enkelt, billigt och gott!

  22. Kokt bandspaghetti i ungsform, stekt bacon och fryst ärtor, majs och paprika. På med matlagningsgrädde, salt och peppar och riven ost, in i ugnen 15 min. Tadaa!

  23. Ibland måste man göra det enkelt för sig….med två barn och jobb ringer man sina föräldrar/svärföräldrar och frågar om dom bjuder på middag!!:)
    Och kan dom inte då tar man rester från dagen innan.

    //Jenny

  24. Bästa måndagsmaten efter en fartfylld helg är helt klart snabbpizza på tacobröd! Ta reda på tacobröden från fredagen, hacka och lägg på skinkan från helgfrukosten å de grönsaker som du har hemma. På med lite ost och in i ugnen så är det klart på tio minuter! Riktigt gott är det också! Har man tur så har man en burk ananas i skafferiet också =)

  25. Detta är hur enkelt som helst att göra en seg måndag när man inte orkar laga mat allt i en panna.

    köttfärslimpa med rotsaker och lingonsås.

    4 pers

    500 g blandfärs
    3/4 dl ströbröd
    2 dl mjölk
    ½ gul lök, hackad
    1 ägg
    salt och peppar
    grillkrydda
    Grönsaker:
    2 morötter, klyftade
    ca 8 potatisar, klyftade
    1 rödlök, klyftad
    flingsalt och svartpeppar
    1 dl vatten
    1 msk kalvfond
    Lingonsås:
    4 dl lätt creme fraiche
    2 msk kalvfond
    1 tsk soja
    1 dl lingonsylt

    Sätt ugnen på 250°.

    Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt det svälla i 10 minuter. Tillsätt alla ingredienser till köttfärslimpan och arbeta ihop till en smidig smet.

    Forma färsen till en avlång limpa och lägg den i en rymlig ugsform. Lägg dom skurna grönsakerna runt färslimpan. Strö över salt och peppar. Blanda vatten och fond och häll över grönsakerna.

    Sätt in formen mitt i ugnen i 15 minuter. Sänk värmen till 175° och fortsätt steka ca 40 minuter.

    Själv tyckte jag att potatisen hade fått dålig färg efter 30 minuter och höjde då på värmen till 225° dom sista 10 minutrarna.

    Lingonsås: Koka ihop creme fraiche, fond, soja och sylt.

    Servera limpan med rotfrukterna, lingonsåsen och gurka.

  26. Middagstipset: plockmat. Det går fort och känns lite härligt och lyxigt – och inte alls som något man bara måste äta på helgen. Här blir det ugnsrostad aubergine med saffransyogurt, kanske lite grillad halloumi, grillad broccoli med chili, vitlök och citron, och friterade små bollar av överbliven fänkålsrisotto. Smarrigt och snabbt!

  27. Jag älskar kolsyrat vatten så en sån skulle sitta fint.

    Mitt middagstips på en måndag efter en helg med massor av god mat (alldeles fööör mycket troligen) är en hemmalagad LAPSKOJS.
    Hemmagjord potatismos (gärna lite grovmosad) och en burk med ”Cornedbeef” till det rödbetor och en knäckemacka. Så gott med lite lättare mat. *smaklig spis*

  28. Jag tipsar om Tacopaj och håller tummarna extra hårt!
    Extra bra är att du kan ta lite vad du har hemma och fylla ut med, exempel en burk majs, paprika och/eller rivna morötter.

    TACOPAJ
    Pajdeg:
    2 dl vetemjöl
    100 gram smör
    ca. 2 msk vatten

    Fyllning:
    300 gram nötfärs (eller vad du nu har hemma!)
    1 röd lök
    1 påse tacokrydda
    1 burk krossade tomater
    1-2 dl creme fraishe
    riven ost efter smak

    1. Knåda ihop ingredienserna till degen. Tryck ut i en pajform och ställ kallt i kylen i ca. 5 minuter. Förgrädda sedan pajskalet på 225 grader i 10 min.

    2. Medan pajskalet förgräddas steker du den skivade löken. Häll sedan på köttfärs, tacokrydda och krossade tomater.
    Låt puttra ihop.

    3. Ta ut pajskalet från ugnen och fyll på med köttfärsröran.
    Bred ett lager creme fraishe över pajen och strö sedan över riven ost.

    4. In i ugnen med pajen i ca. 10-15 minuter tills osten smält.

    Njut med en god sallad! Smaklig måltid

    Kramar Louise

  29. Kanske inte en budgetmiddag men enkelt, snabbt och supergott. Framför allt nu när man kan sitta ute i solen och äta. Perfekt även som picknickmat:

    200 gram rökt eller gravad lax
    En liten burk keso i valfri smak (ex pesto)
    En påse färsk pasta
    Gröna oliver
    Grönsallad
    Mellanmalen svartpeppar efter tycke och smak.

    Strimla/skiva sallad, lax och oliver. Blanda ihop med keson och den nykokta och fortfarande varma pastan så att allt blir ljummet.

    Njut!

  30. Quesadillas:

    1-2 förp normalstora tortillas
    1 st grillad urbenad kyckling
    1 burk ananassalsa (kan ev ta mer salsa efter smak)
    massor med riven ost, gärna Wästerbottensost

    Blanda kyckling, ost och salsa i en skål. Bre ut på tortillas och sätt ännu en tortilla som ”lock” över (= dubbla tortillas..lång omständig förklaring blev det här 🙂 vore förstås bra med en bild). Stek gyllenbruna på båda sidor i smör. Servera tillsammans med grönsallad, tomat, rå lök, ev extra salsa, och gräddfilssåser smaksatta efter tycke och smak (t.ex. sweet chili). Går förstås att variera med t.ex köttfärs, strimlat fläsk-/nötkött eller skinka. Eller helvegetariskt med lite extra grönsaker istället för köttet. Snabbt, enkelt, och framförallt gott! 🙂

  31. Jag tipsar om vildare wok. Det går fort och är jättegott.

    Stek ett paket fryst skav (vilt-, ren-, älgskav spelar ingen roll) tillsammans med lagom mycket wokgrönskaer (även dom kan man ta direkt från frysen) i en wok. Samtidigt sätter du igång och kokar äggnudlar lagom mycket. När grösnkaerna och skaven är stekta häller man på ca 0,5 dl soja och 1 dl sweetchilisås samt peprar lite. När nudlara kokat klart blandar man ner dom i woken och detär färdigt att ätas!.

  32. Vill vara med och tävla 🙂

    /MiaMaria

    Latkorvsgryta

    Korv, tex falukorv och någon kryddig korv skärs i bitar och steks. Häll på en burk krossade tomater med kryddning eller pastasås gjort på tomater. Låt koka ihop och servera med ris eller potatis.

  33. Hej! Mitt middagstips är Söndagsgryta super gott och jätte enkelt för helg trötta:

    Man tar en bit kassler och skär den i centimeter tjocka kuber, fräs i smör i en kastrull, häll i en burk med hela champinjoner ( spat avhällt) och fräs det tillsammans. Tillsätt paprika gärna en röd och en grön. Pudra över mjöl och häll på grädde alt mjölk. Blanda runt till bra konsistens, spä med mjölk till rätt gryt känsla. Häll i chilisås, den ska ha smak men inte vara för stark. Grytan ska få en härlig rosa färg. Putra i ca 5 min. Servera med potatis och en härlig grönsallad eller med ris och kokt broccoli. Tro mig jättegott och jätte lätt!

    Håller tummarna! Ha en fortsatt skön söndag i vårsolen. Kram Jenny

  34. En enkel och riktig god middag: Koka 6 portioner råris/annat ris, tillred 2 påsar café de paris-sås med antingen 2 dl vatten och 2 dl mjölk eller 4 dl mjölk. Sedan ”slita” loss köttet från en grillar kyckling, skär det i mindre bitar och blanda ner detta tillsammans med riset och såsen i en ugnsfast form. Man kan också blanda ner lite grönsaker. Strö ost över och gratinera sedan i ca 20 minuter. Enkelt, gott och nyttigt! 🙂

  35. Hej!
    På måndagar brukar vi ha köttfärs på tema eftersom det är enkelt och snabbt att tillaga. Jag föreslår därför en klar favorit – Potatismoussaka. En härligt krämig rätt som funkar lika bra som enkel veckomat och som bjudrätt. Stora som små brukar gilla detta!

    Ingredienser för ca 4-6 pers.
    (beror på hur hungrig man är):
    10-12 potatisar
    1 dl köttbuljong (gjord på tärning och vatten)
    360 g köttfärs
    2 gula lökar
    2 burkar krossade tomater
    2 vitlöksklyftor
    2 burkar Arlakökets lättcreme fraiche m paprika & chili (eller annan variant efter eget tycke och smak)
    4 msk fond
    2 tsk basilika
    salt
    svartpeppar

    Beskrivning:
    Sätt ugnen på 225 grader.
    Skala och skiva potatisen och lägg dem i en ugnssäker form och slå över den utblandade buljongen.
    Sätt in potatisen i ugnen i ca 30 minuter.
    Hacka under tiden löken, bryn den i en stekpanna tillsammans med färsen.
    Häll på krossade tomater, pressat vitlök, fraiche och fond.
    Krydda efter smak.
    Lägg köttblandningen över potatisen och grädda ytterligare 15 minuter.
    Servera rätten tillsammans med en go, krispig sallad.

    Smaklig spis!!!
    Lotta

  36. Kasslergryta
    skär kassler i skivor. vispa grädde och häll i lite chilisås och svart peppar. Häll över gräddblanding över kassler. Tillaga i ugn ca 10-15 minuter på 225 grader. Om man vill kan man ha banan och jordnötter på kasslern med. Servera til ris.

  37. Lasagne är ju så galet gott, det blir mitt middagstips.

    En köttfärssås gjord på blandfärs, krossade tomater, riven lök, köttbuljong, lite mushroom soy, timjan, salt, svartpeppar, oregano.

    Varva med lasagneplattor och Keldas ostsås.

    200 grader och cirka 20 minuter i ugnen. Klart att avnjutas! 🙂

  38. Älgskav som steks tillsammans med purjolök. Lägg sedan i ugnsform tillsammans med ihopkokad cambozola, grädde, potatismjöl, salt och svartpeppar. Skjuts in i ugnen på 225 grader. Servera med kokt ris och god sallad. Mums! Supergott och superlätt! 🙂

  39. Mitt måndagstips är: Tacospizza, tacosköttfärsen från lördagen och dom mjuka bröden, piffa till det med skivade champinjoner, skivad lök, tomat och knaperstekt bacon. Super gott och pizzasallad.( som för alltid finns färdig i vår kyl, vi gör eller jag gör alltid sallad på söndagskvällen så det ska räka hela veckan till våra lunchlådor). För tre veckor sedan skar min man sig i handen när han gjorde salladen och fick sy 9 stygn, men det är en annan historia. Trevlig söndag.

  40. Mitt middagstips är det jag ska laga själv nämligen Shepherd’s Pie (eller egentligen Cottage Pie, eftersom jag gör den på nötfärs). Mycket grönsaker i köttfärssåsen och så härligt engelska mushy peas till. Perfekt i matlådan imorrn också!

  41. Mitt tips är en vanlig hederlig kycklingsallad med pasta i. Och för att lyxa till det lite i vardagstristessen kan man köpa soltorkade tomater, en fin getost och oliver att ha i 🙂 sen äter man baugette till:) MUMMS!

  42. Hej!

    Mitt tips för måndags trötta är ”ungsstekt lax med potatisklyftor och romsås”. Eller för helt utslagna, gör bara romsås och ät med kräftstjärtar och rostat bröd.

    Ingredienser:
    Potatis (gärna sparris eller mandelpotatis) skölj, klyfta, olja och lite salt och peppar. Lägg i en ugnsform.

    Laxbitar, krydda med citronpeppar, lite salt och lite dill. Lägg i en mindre ungsform.

    Romsås:
    Röd stenbitsrom
    Matlagningsyoghurt (gärna Arlas Meze)
    Lite majonäs
    Lite dill

    Blanda ihop och ställ svalt tills potatisen och laxen är klar.

    Grädda laxen och potatisen i cirka 225 grader, potatisen tar cirka 20-25 min och laxen kan variera lite beroende på storlek. Så ta ut den innan om den blir klar innan potatisen.

    Hoppas ni haft en trevlig helg och att måndagen blir helt ok 🙂

    -Bettan

  43. Då vill jag tipsa om det jag precis har gjort som är till morgondagens middag!

    Kycklingbiffar.

    kyckling filer
    mjölk
    ägg
    kryddor
    + det man är sugen på…..

    mixa allt i en matberedare,
    men skär kycklingen i riktigt små bitar (jag hade sönder min bredare genom att ha förstora, han orkade inte)

    Det ska bli som en tjock smet.
    Man kan om man vill ha i allt!!! lite som en kylskåps rens.
    Själv hade jag i lite efter dagens tacos, majs, paprika och lite av tacosåsen.
    Det blir riktigt gott.

    Man steker som i olja på ganska svag värme så de blir genom stekta.
    Till det har jag egen gjort klyft potatis,zatziki och en härlig sallad……MUMS….

    ett gott tips från mig
    Kram Patricia

  44. Fetaostbiffar i pitabröd (3-4 p)

    Biffarna:
    500 gr blandfärs
    0,5 dl creme fraishe
    1 ägg
    2 msk chilisås
    1-2 pressade vitlöksklyftor
    100 gr fetaost
    salt
    örtagårdskrydda

    Blanda ihop färsen, creme fraishen, ägg, chilisås och vitlök. Krydda efter behag och smula i fetaosten.
    Stek i olivolja tills de fått fin färg. Häll då på 0,5 dl vatten och låt puttra in.

    Servera med en fräsch sallad i pitabröd och kall sås gjord på creme fraishe, cilisås, en pressad vitlök, salt och peppar.

    Snabbt och enkelt, men endå lite vardagslyx! 🙂

  45. Efter helgens utsvävningar en grön ärtsoppa.
    Till 4 pers micra lite snabbt 600g gröna frysta ärtor, späd med lite vatten och mixa med stavmixer eller blender. Häll i gryta och tillsätt mer vatten( totalt 10 – 12 dl) rör i en burk creme fraiche,gärna helfet, ett par msk kalvfond. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd och mjölk.Gott snabbt och nyttigt.

  46. Tipsar om varma mackor till middag där man tar de ingredienser man har hemma som t.ex. skinka/ost/tomat, skinka/ost/ananas, köttfärs/ost/lök, fetaost/basilika/soltorkade tomater, bacon/tomat/lök osv.
    Håller tummarna! 🙂

  47. Hej!!
    Mitt lilla måndagstips:
    (Kom till ngn. gång på 80-talet=fick tips från kompis mamma).
    ”Isterbandslåda”; Gör en laddning eget mos, ta ut köttet ur skinnnet på ngr. isterband och fräs som färs. Varva i smord form och toppa med riven ost och in i ugnen! Serveras med lingon och rivna morötter! Há en bra dag alla!

  48. Mitt tips är en vanlig hederlig köttfärsås med massor av färska grönsaker i såsom morötter, selleri,färska champinjoner, färska tomater mm.mm. En skvätt rödvin i på slutet. Serveras med nykokt pasta och färskriven parmesanost *MUMS*
    Det är en lyxlig måndagsmiddag som får en att älska måndagar 🙂

  49. Håller tummarna på en vinst!

    Här blir det ett tips på en riktig favorit i detta hus.

    Bakpotatis i ugn med god röra av:

    2dl Creme Fraice original
    2dl Creme Fraice Paprika/chili
    En bit hackad gurka
    En bit hackad porjulök
    Och strimlad Tex Mex skinka

    Allt blandas i en skål.. vid sidan om serveras bitar av äkta smör, majs och andra grönsaker efter tycke!

    Riktigt gott som går snabbt.. vill man att det ska gå ännu snabbare kan man fuska och micra bakpotatisen. Passar bra både till fest som en trött måndags eftermiddag 🙂

    Kram kram!

  50. Vi fortsätter i helgens soliga anda och gör hemmagjorda hamburgare med vitlök och chili, vi lägger dom i varma pitabröd tillsammans med lite sallad och en härligt krämig tzatsiki.

  51. Mitt tips är Lax med pesto, soltorkade tomater, fetaost och ett paket grädde. Släng in i ugn och servera med pressad potatis och en grönsallad! Supergott!

  52. På söndagen koka ett par fläskottletter tillsammans med en morot en lök, Lite chilipulver och salt. Låt kottleterna stå i spadet till Måndagen Gör en glace som får stå att dra till dagen efter. På måndagen pensla på glacen på köttet. In i ugnen på hög värme. Grilla ett par minuter. Sallad kan oxo göras dan innan. Enklare kan det inte bli

  53. Ciderstek!!

    1 kg skinkstek
    1 liten flaska äppelcider
    1 buljongtärning
    1 lök
    1 bit ingefära, 2-3 cm
    1 msk salt
    ½ dl soya

    Fräs steken så den får färg på alla sidor. Skär sedan lök och ingefära i ganska stora bitar, häll i detta plus övriga ingredienser i en gryta tillsammans med steken. Låt puttra i 2 timmar, vänd på steken regelbundet.
    Sila sedan skyn och späd med grädde. SKär upp steken i skivor och servera med kokt potatis, gelé och en god sallad.
    Mkt gott!

  54. Hej!
    Mitt tips är taco paj på färsen som blev kvar från tacoskvällen;) Glr en enkel pajdeg som ej förgräddas. Stek upp köttfärsen igen med chunky salsa och hackade tomater. Lägg i pajskalet. Toppa med 2 st avocado mixade tillsammans med 1-2 burkar cremefraiche. Grädda i ugnen 25 min. Servera med grönsallad. Supergott även dagen efter i matlådan. Mumsmums

  55. Då det är jag som står för maten på måndagar så blir det ofta något lätt och smidigt. I morgon blir det Frugans köttfärslåda
    Det är stekt färs som jag varavar med rå potatis i skivor ,häller på buljong och in i ugnen mycket upskattat och gött. Till det blir det vitkålsallad och morötter i bit. Barnen älskar detta och även deras vänner. Man kan byta färsen mot strimlad kyckling file lägg då gärna med färsk paprika. Häslningar Arne

  56. Måste bara tipsa om vår senaste favorit.
    Lax file i en ugnsform, krydda med citronpeppar och lite salt. Riv Västerbottenost och blanda med en ask Philadephia ost, mängden har jag inte men en halv sida blir ganska bra till den mängden ost. bred överost röran och grädda i ugnen på 200 ca 25 minuter beroende på hur tjock laxbiten är. Lite färg ska det vara på rätten när den är klar. servera pressad potatis och haricots verts till. Ljuvlig smak, snabbt och enkelt!

    Faster Maritha

  57. Jag tipsar om ädelostkotletter.. Går fort att göra men sen beror det på tillbehör till. Jag är en potatisgris så jag ska alltid ha potatis, men anar att det går minst lika bra med ris eller pasta.

    Receptet är till 4 personer;
    Krydda 4 kotletter med salt och peppar och stek dom i 2 minuter per sida. Ta upp koteltterna.

    Skala och hacka 1 rödlök. Lägg den i stekpannan och späd med 1dl mjölk, 1 dl grädde (går nog utmärkt med 2 dl grädde istället för mjölk med), 1 dl vatten, 1 dl vitt vin (jag gör utan vin ibland, blir gott det med men har då 1 dl vatten och en skvätt citron i istället). Lägg i en hönsbuljongtärning (eller någon fond du tycker passar) och koka ihop ett par minuter

    Smula sedan i 1 paket ädelost (ca 140 gr) och lägg i kotletterna och sjud i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö ev över 0,5dl hackad persilja om du känner för det. Går utmärkt utan.

    SÅÅÅ Gott.. nästan så jag själv funderar att ändra matlistan nu. Hittar mkt annat ruskigt gott i kommentarerna också.. räcker nog för att vara måndagstrött året ut!

  58. Fasligt god tomatsoppa.
    5-8 tomater (2 burkar krossade för extra lata måndagar). Skålla dem, ta bort ”grenen” och kör några sekunder i matberedaren. Fräs en finhackad purjolök och två pressade vitlöksklyftor i en kastrull och tillsätt tomater, 6 dl grönsaksbuljong och koka upp. Smaka av med ½ dl ketchup, en äggula, 1 dl grädde, svartpeppar, salt, lite socker, timjan och servera med nygrillat vitlöksbröd (eller ugnsvärma baguetter för den late). Mycket god soppa!

  59. Mitt middagstips blir lax, pressad potatis med hollandaisesås. Skala och koka potatisen och pressa sedan i potatispress, stek laxen på medelvärme i ca 8-10 minuter och krydda med valfri krydda. och värm den färdiga hollandaisessåsen (Just på måndagar brukar vi vara lite lata och köpa färdig gjord sås)

  60. Pasta med citronkyckling i basilikasås, gott och enkelt att göra. Koka pasta till fyra pers. enligt anvisningarna på paketet. Ta en påse kycklingfilé och skär dom i lagom stora bitar när de tinat, stek dom i omgångar så det inte blir för fullt i stekpannan, pressa citronsaft över dom, salta och peppra. Lägg över i en gryta med ca 7 dl kycklingbuljong, tillsätt 2,5 dl matlagningsgrädde, skalet från 1-2 citroner och saften från 1-2 till, salt peppar och torkad,eller färsk, basilika. Låt puttra 10-15 minuter, smaka av och krydda ev mera.

  61. Mitt tips blir: Pastagratäng med grillad kyckling.

    Koka pasta, för det antal personer som ni är som ska äta. Kanske redan på söndagen?

    Koka en currysås på (detta går också göra på söndagen):
    3 msk Smält smör
    1 tsk curry
    1 ½ msk vetemjöl
    2 dl grädde
    3 dl mjölk
    1 hönsbuljongtärning

    Lägg pastan i en form, lägg över grillad kyckling, häll över såsen, lite riven ost på toppen, in i ugnen i ca. 20 min. 175 grader.

    Supersmarigt med en god sallad till. Mina barn älskar detta!

  62. Middagstipset från mig blir en otroligt enkel och god pastagratäng.

    Koka ett paket Gnocci lite kortare tid än som står på paketet.

    Strimla och fräs ett par paket bacon. Skiva en purjolök, färska champinjoner och fräs med en stund. Häl i en stor burk creme fraiche och blanda runt. Krydda med nymald vitpeppar efter smak. Var lite försiktig med saltet eftersom baconen är salta i sig.

    Häll pastan i en ugnsäker form och slå röran över. Strö på riven ost. Skjuts in i ugn 200 grader i ca 15-20 minuter.

  63. Mitt bästa middagstips är Ost- och baconköttfärslimpa med chilisås.

    Super enkelt.. tänk dig en rulltårta så blir det lätt.

    Platta ut nötfärs på ett bakplåtspapper.
    (Precis som smeten på plåten till en rulltårta)

    Lägg på bacon över hela färsen och täck sedan allt med ost.
    (som sylten på rulltårtan)

    Rulla ihop precis som en rulltårta och lägg i en ugnsform och stoppa in i ugnen på 225 grader tills den fått färg. (ca: 20 min)

    Blanda lika delar grädde och chilisås.

    Ta ut formen och sänk till 200 grader och häll på grädde och chilisås blandningen över hela limpan. Stoppa in i ugnen igen och låt stå tills såsen börjar bubbla i kanterna.

    -Servera med kokt potatis och lingonsylt!

    Hoppas nu att detta tips räcker till en vinst 😉

  64. Mitt tips är paj! Enkelt, snabbt, gott & med ändlösa variationsmöjligheter (=man tar vad man har:).. Pajdeg i form kan man göra när man har en minut eller två över, då går det ännu snabbare när middagen ska ut på bordet. Pajdeg ut ur kylen, baka av, rör under tiden ägg med mjölk & kryddor, välj fyllning. Pajen sköter sig sen själv i ugnen. Sallad eller råkost till, snabbt & gott!!

  65. Eftersom det handlar om en måndag måste det gå ganska snabbt och ändå vara gott. Sätt på pastavatten m salt. Strimla rökt skinka (ca 300 gram), grovhacka en liten gul lök, skär en grön paprika i tumnagelstora bitar. Fräs detta utan att det tar färg, samtidigt som du lägger i pastan (penne eller tagliatelli brukar vi använda men det är ju en smaksak)i vattnet. Tillsätt 4-5 dl creme fraiche. Häll i en skvätt(några rejäla matskedar) chilisås (vanlig hederlig original)och en liten dutt cayennepeppar och lite, lite kinesisk soya. Bara lite, såsen ska fortfarande vara rosa. Dra sedan några varv med svartpepparkvarnen. Salt brukar inte behövas eftersom både skinkan och soyan är salta. Låt puttra och gosa ihop sig en aning.

    Brukar bli klart lagom till att pastan kokt klart. Otroligt lätt och väldigt gott. Detta räcker till 4 pers. En klar favvo här hemma hos både stora och små 🙂 Lycka till!!

  66. Mitt tips är en enkel bacon&purjolökslåda.

    1 liter mjölk

    4 ägg

    1/2 dl vetemjöl

    2 pkt bacon(strimlad)

    1/2 purjolök(strimlad)

    (Några potatisar om man vill ha den matigare)..Tärna den då..

    Bryn bacon och purjolök. Lägg över i smord form.

    Vispa upp 4 ägg med vetemjölet och lite av mjölken.

    Tillsätt resten av mjölken + lite salt och vitpeppar.

    Häll detta över det andra i formen..

    Ev potatistärningarna,,

    Grädda ca 175-200 gr ca 30-40 min,,,tills äggstanningen stannat och den har fått fin färg..

    Gott med sallad till. Vi har lingonsylt till också.

  67. Mitt tips spenatstuvning + ägghalvor och korv.
    Jättegott..Ev kan man också ha lite kokt potatis till om man vill det..

  68. Hej! Mitt måndagstips är fiskgratäng m potaismos, ost, dill, citron. Jag brukar lägga fiskfiléerna i botten i en ugnsfast form,krydda m citron o peppar, sen får de vara i ca 3-5 min i ugnen (tills de är nästan färdiga). Efter det spritsar jag potatismos m äggula i över fisken, o häller en ostsås över. Sen in i ugnen igen i ca 10-15 min. så det blir fin färg. Garnerar gör jag med dill.//Smaklig måltid

  69. Vi har precis lagat köttfärslimpa med soltorkade tomater och fetaost! Efter att man rört ihop köttfärssmeten (ströbröd, mjölk, riven/finhackad lök, köttfärs, ägg, soltorkade tomater, fetaost och kryddor) så är det ju bara att peta in köttfärslimpan i ugnen så sköter den sig själv därinne, vilket lämnar tid till annan fix och plock! Den perfekta maten som inte kräver så stor insats men mättar många munnar, och den är dessutom väldigt populär hos barnen!

    Jag serverade den med stekta champinjoner, kokt potatis och en tomatsalsa (finhackad vitlök, finhackad rödlök, massor med oregano och basilika, en burk krossade tomater och lite stark sås som får koka ihop hastigt). En riktigt mumsig middag 🙂

  70. Det ska vara enkelt att laga och med så lite disk som möjligt efter, alltså har jag kommit fram till en allt i en panna rätt.

    Ta en stekpanna med höga kanter och lock.
    Stek upp svamp, lök, paprika, morötter osv vad man har och gillar helt enkelt. Jag är vegeterian så jag steker Qourn tärningar men det går ju med kyckling också såklart.
    Häll i ris och fräs lite snabbt, häll på vatten och kryddor, mjölk eller matlagningsgrädde, koka tills riset är klart.

    Jag kör antingen en lite mer kryddig variant med paprikakrydda, chilisås osv.

    En curry och kokosmjölkvariant finns också.

    Eller en mer mild med riven ost, sojasås mm.
    Det blir olika ingredienser och kryddningar varje gång, en man tager vad man haver skåprörspanna skulle man kunna kalla det.
    Bara att lägga på locket och sätta sig i soffan och vänta i 20 minuter, smidigt…=)

    Har man då en typ teflonpanna så är det busenklet att ta hand om disken.

  71. Mitt bidrag är…

    Evas spagetti Carbonara
    Ingridienser:

    Fläsk
    grädde och/eller creme fresh
    någon smarrig ost
    svartpeppar
    ev. salt
    pasta av avlfri sort (jag gillar tagliatelle)
    Persilja

    Stek fläsk knapert i en teflonpanna. Sila bort fettet om du så önskar. Späd på med grädde och/eller creme fresh av önskad fetthalt. Pressa i en klyfta färsk vitlök. Låt koka ihop, tillsätt lite god riven ost och persilja samt massa nymalen svartpeppar. Blanda hela härligheten med nykokt pasta av valfritt slag.

    Ät och Njuuut!

  72. Mitt bidrag är en riktig dansk husmans-klassiker.

    Stekt sidfläsk med persiljesås och kokt potatis

    Dubbelpanera (på klassiskt vis) sidfläsket och stek i smör. Gör en klassisk bechamel sås och riv i lök och blanda i rikligt med persilja. Servera med kokt potatis och en klyfta citron.

  73. Middagstips… Jag är ”fattig student” men lyckas ändå äta gott och vardagslyxigt eftersom jag planerar både handlande och matlagning. Här kommer en favvis som jag lagade inför påsk! Vårfräscht, smakrikt, ganska billigt och såååå lätt att göra…

    Kyckling i lergryta med smakrik potatisgratäng

    Ugn 180-200 grader.

    En lergryta, som läggs i blöt i kallt vatten ca en halvtimme innan tillagning. Ska ställas in i kall ugn!

    Börja med kycklingen:

    1 hel, ”normalstor” färsk kyckling
    1 citron
    Persilja eller andra örtkryddor
    Flingsalt, färskmalen peppar
    Några morötter, en gul lök, ev. andra rotfrukter så som palsternacka, kålrot…
    Olivolja eller flytande margarin
    1 dl vatten, buljong eller grädde om man vill (för extra spad)

    Personligen gillar jag inte skinn, så jag skär bort skinnet innan jag kryddar. Det fina med lergrytan är ju att det blir saftigt och gott ändå! Krydda insidan av kycklingen med salt och peppar; även med timjan, persilja eller annan ört om du så vill. Klyfta citronen, stoppa i kycklingen. Krydda ordentligt runtom hela kycklingens utsida, häll olja eller margarin över.

    Skala och klyfta lök och rotfrukter grovt; ner med dem i lergrytan och så kycklingen ovanpå. Häll ev. i lite vatten, buljong eller grädde för att få extra rikt spad. På med locket och in i ugnen
    i ca. 1-1,5 timmar – tills köttsaften är klar och inte rosa.

    Ca 800 gram potatis, skivad i tre mm. skivor
    4 dl matlagningsgrädde, 15 %
    3 stora vitlöksklyftor (man tar efter egen smak, givetvis)
    Salt, peppar
    Brännvinsost eller annan stark ost

    Koka upp grädden i en kastrull tillsammans med potatisen; salt och peppar efter smak. Gillar du timjan kan du tillsätta en nypa sådan också. Tillsätt pressad vitlök efter en stund och sist ett par nävar brännvinsost (vi har rivit en hel ost som vi förvarar i frysen – ger god smak och räcker faktiskt hur länge som helst). Häll allt i en smörad form och strö lite extra ost över.
    Ställ i ugnen bredvid kycklingen, låt stå ca 35 minuter. Passa den så att den inte blir mörk, täck över med folie i så fall. Är man smart tajmar man in så att maten blir klar samtidigt.

    När kycklingen är klar, lyft av locket på grytan och lägg kycklingen där för att vila en stund. Samla ihop både spad, lök och några grönsaker – mixa, smaka av, späd vid behov med en skvätt grädde, kanske en skvätt rödvin… Den tar högst fem minuter att göra och blir supergod.

    Klart! Bara att njuta…

  74. Mitt middagstips blir en 80-talare.

    Detta är enkelt och sköter sig själv i ugnen.

    Kassler med ananas och ost.

    4 pers
    4 kasslerskivor
    4 ananasringar
    senap
    någon god ost

    potatisgratäng.

    Börja med potatisgratängen. Skär 1 till 1,5 cm tjocka skivor av kasslern och bred senap på denna och lägg på en ananasskiva och lite ost. Lägg därefter skivorna på gratängen när dennan nästan är färdig för att få kasslern varm och gratinera osten.
    En frisk grönsallad till är jättegott.

    Detta är som sagt en 80-talare som även håller på 2010.

    Tack för en fin blogg

  75. Här kommer mitt bidrag till alla måndagströtta 🙂
    En enkel baconsås till pasta med creme fraiche svänger man ihop på nolltid = knappt 20 minuter. Är man riktigt trött av sig använder man färdiga bacontärningar, annars får man skära baconet i lagom stora bitar. Fräs det i en kastrull utan smör och häll i skivad sköljd purjolök som får fräsa med en liten stund. Tillsätt naturell creme fraiche av valfri fetthalt, salta, peppra och låt bli varmt. Servera till nykokt pasta. Önskar man ha i mer är tärnad paprika och champinjoner väldigt gott också och självklart kan det varieras med diverse smaksatta creme fraicher och kryddor.

  76. Mitt middagstips är en rätt jag åt på en italiensk restaurang i London i februari och som jag sedan återskapat, det är oerhört lätt men smakar gourmé och gör måndagskvällen lite lyxigare! =)
    Passar både till vardags och fest mao!

    Pasta med prosciutto, ricotta och gorgonzola
    4 personer

    500 g pasta typ större penne (stora rör)
    200 g gorgonzola
    250 g ricotta
    8 skivor prosciutto
    ruccola
    havssalt, nymalen svartpeppar
    Riven parmesan

    Koka pastan, spara ca 1 dl av pastavattnet innan du häller upp pastan i durkslag.
    Häll tillbaka pastan i den stora kastrullen och ställ på plattan (som du stängt av så det bara är eftervärme) och lägg i gorgonzolan och ricottan, blanda väl. Spä lite med pastavattnet till önskad krämig konsistens. Salta och peppra.
    Häll upp pastan, lägg prosciutton runt pastan och toppa med ruccola och gärna riven parmesan.

  77. Då ska jag tipsa om en vårfräsch sallad med sallad, rädisor, sparris, räkor, lite rökt lax och till det en bluecheese-dressing! To die for och går snabbt att svänga ihop 🙂

  78. Detta är otroligt gott och enkelt för de dagar man helt enkelt inte orkar koka mat:) Solklar favorit i mitt kök!

    Fasligt snabb tortillas:

    500 g nötfärs
    1 ca msk spiskummin
    2 ca tsk paprikapulver
    1 ca tsk chilipulver
    salt & peppar
    1 dl vatten
    1/2 burk Sweet Red Chili Salsa(Santa Maria taco-kryddor)
    1 burk majs
    1 röd paprika
    1 avocado
    plocksallad
    creme fraiche
    Tomatillio & Green Chili Sauce(Santa Maria taco-kryddor)

    tortillabröd

    Bryn färsen och tillsätt spikummin, paprikapulver, chilipulver, salt och peppar. Slå över vattnet och salsan. Låt koka ihop en stund. Hacka paprikan och ha i den tillsammans med majsen. Servera sallad, avocado, creme fraiche och såsen till.

  79. Mitt tips blir fisk i ugn. Latt och enkelt recept. Forst knapersteker du bacon, sedan lagger du tinade eller farksa fiskfileer, torsk eller sej i en ungnsaker form, hall over gradde, lagg pa det knaperstekta baconet. Tja krydda fisken med valfri krydda oxa. In i ugnen till fisken ar klar. Servera med ris, potatis och sallad. Enkelt, gott och nyttigt. 🙂

  80. Här kommer bästa middagstipset!

    Flämtande uttern (4 port):

    225 grader, 20 minuter

    1 grillad kyckling
    1 stor grön paprika
    3 dl grädde
    2 dl creme fraiche
    2 pressade vitlöksklyftor
    2 tsk curry
    1 tsk sambal oelek
    1 dl mango chutney

    Dela kycklingen i bitar och lägg i en form. Hacka paprika och strö över kycklingen. Lösvispa grädden och bland i creme fraiche, vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney. Häll på över kycklingen.

    Hacka kiwi, ananas, persikor, banan och lägg i skålar. Servera detta tillsammans med jordnötter och ris.

    Supergott, jag lovar! =)

  81. Mitt middagstips, LCHF, är:
    Snitta upp kycklingbröst och lägg i Lidls Schwartzwaldsskinka och ost. Stek hastigt 2 min på varje sida och efterstek 10 min på svag värme. Gör under tiden ett blomkålsmos av ett litet blomkålshuvud, buljong, 50 g smör och 1-2 dl grädde. Serveras med ruccolasallad, rödlök och vinägerdressing. Underbart!

  82. Måndagar måste man köra ett säkert kort, varför inte grekbollar med klyftpotatis & tzatziki?
    Grekbollar är – för den som inte vet – när köttfärssmeten smaksätts med massor av oregano, vitlök, persilja och pressad citron.
    Mums mums!

  83. Jag tipsar om Tacolasagne..vilket jag själv ska göra imorgon..gott så in i tusan,o superenkelt !!

    500g köttfärs
    10 tortillabröd
    2dl tacosås
    2dl tacoost (cheddarcheese?,den mjuka rinniga såsen,kommer inte ihåg vad den heter)
    Tacochips mängden beror på hur mycket man vill ha
    Rivenost lite lagom o strö överst

    Sätt ugnen på 200g
    Bryn köttfärsen
    i med tacokryddan som vanligt o lite vatten,låt småputtra en stund.
    Varva sen med tacobröden och färsen på med lite ostsås o tacosås,sen över med krossade tacochips.
    Gör likadant med ett lager till
    Avsluta med lite riven ost.
    Sen skjuts in i ugnen på 200 g i ca 20 minuter..
    Servera med en go grönsallad till.

    Snabbt o superenkelt.

    Smaklig spis !

  84. Fisk i ugn

    Smörj en ugnsform. Grunda med frysta grönsaker. Salta och peppra filéer av vit fisk (t.ex. pangasius) och lägg ovanpå grönsakerna. Vispa ihop grädde (ev. utblandad med mjölk) med riven pepparrot och lite dijonsenap. Häll över fisk och grönsaker. In i ugnen på 175-200 grader i ca 20-25 minuter. Om du vill ha potatis till så sätter du på den innan du gör fisken.

  85. Min favorit när tiden inte finns är helt enkelt tacoköttfärs och pastaskruvar. Blanda och ät. Enkelt och oväntat gott. Äts med fördel med en sallad på isbergssallad, gurka och paprika.

  86. Mitt middagstips är en fiskgratäng med dill och purjo.
    Skiva ett fiskblock i 2 cm bitar. I en smord form i ugnen i 15 min i 200 grader. Gör under tiden en sås på 4dl mjölk, 3msk mjöl, dill, purjo, fiskbuljong. Häll såsen över fisken. ( På med ost om man vill) I ugnen igen tills osten eller gratängen ser klar ut. Servera med potatis.

  87. Kyckling mackor: Stek kycklingfiléer och skär dem i skivor och blandar tillsammans med gräddfil och majonäs och en hackad rödlök + curry, salt och peppar. Lägg på blandningen på smörstekt vitt bröd, skivade tomater på och sedan knaperstekt bacon överst och en skiva bröd till uppepå 🙂 Smaskens!

  88. Det är bara att gå in på Kryddburken så hittar man alltid något gott att göra. Man blir ju alltid så inspirerad när man tittat in.

  89. Min favorit är en kycklinglåda med tacochips.

    Lägg 1 burk majs i en ugnssäker form, och sedan ett lager med grillad kyckling (går bra med annan kyckling också). Vispa 2dl grädde och blanda i 2msk lätt majonäs, lite ketchup och salt & peppar. Bred ut röran över majsen och kycklingen. Strö över riven ost och ställ in i ugnen på 225grader tills osten fått färg och fyllningen är varm. Ställ sedan tacochips på kant över hela lådan och ställ in i ugnen igen tills chipsen fått lite färg. Servera med sallad. SUPERGOTT 😀

  90. Middagstips hmmm och så lite lagom vårigt vill man ju ha…
    Medelhavsbiffar… Mummmmmms!

    Ingredienser
    4 port
    400 g köttfärs
    1 1/2 msk potatismjöl
    1 dl mjölk
    1 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    1 tsk rivet citronskal

    5 soltorkade tomater inlagda i olja
    2 1/2 dl Kelda mellangrädde
    1/2 tsk torkad salvia
    salt och peppar Gör så här
    Blanda färsen med potatismjöl, mjölk, salt, peppar och citronskal. Forma 8 jämnstora biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Ta upp biffarna och gör ren pannan. Hacka tomterna. Blanda grädde och tomater i stekpannan, lägg i biffarna. Låt puttra ca 2 min. Smaka av med salvia, salt och peppar. Servera med pasta och sallad.

  91. Mammas fisk

    fräs skuren purjo mjuk i smör, lägg över i en ugnsfast form.
    Skär 2 fiskblock i portionsbitar och lägg över purjon, salt och svartpeppar.
    Blanda grädde med creme fraiche till lagom konsistens ha i en skvätt chilisås (heinz)så det blir lite lite rött, salt o peppar.
    Häll såsen över fisken lägg på skivad tomat och hackad dill.
    In i ugnen ca: 200 grader tills det är färdigt typ 30 min!
    Sååååå gott

  92. Va sägs om snabbmakaroner med köttbullar från frysen. Toppas med broccoli och parmassanost. Det sitter fint på en måndag.

  93. En av mina absoluta snabbfavoriter kommer från tidningen ”Laga lätt”. Den består av en färdig kycklingpytt, som förvandlas till något mycket roligare genom extra kryddning. Här kommer receptet:

    Indisk turbopytt, 4 portioner

    2 påsar kycklingpytt (á 700g)
    2 tsk kanel
    1 msk garam masala
    1 tsk chilipeppar
    1 tsk salt
    ½ tsk nymalen svartpeppar

    Tillbehör:
    2 äpplen
    1 röd chilifrukt
    ½ dl sultanrussin
    1 dl saltade rostade cashewnötter
    1 dl matyoghurt
    1 kruka mynta

    Gör så här: Stek pytten enligt anvisningen på förpackningen och krydda med kanel, garam masala, chilipeppar, salt och peppar. Använd man två stekpannor går det snabbare.

    Tillbehör: Skölj och klyfta äpplena. Skölj, kärna ur och strimla chilin.

    Servera pytten med äppelklyftor, chili, russin, nötter och yoghurt. Ställ myntan på bordet och låt alla plocka blad efter behag.

  94. Ett av mina bästa middagstips för utmatta måndagsmänniskor… Kyckling i härlig sås som sköter sig själv i ugnen!

    4 pers.

    1kg kycklingfilé
    2 burkar paprika/chili creme fraiche
    1 msk dihon senap
    2 msk hackad persilja
    120 g riven ost, valfri sort efter smak

    Bryn kycklingfileerna i het stekpanna till en gyllenbrun yta.
    Lägg i en ugnsform. Rör ihop creme fraiche, senap, persilja och riven ost i en bunke. Häll blandningen över kycklingen och gratinera i ugnen ca 25 minuter.
    Servera med en häligt fresch sallad och ev. ris till.

    Smaklig måltid och lycka till!!

  95. Här kommer det billigaste, lättaste och GODASTE middagstipset:

    Skinksås med spagetti!

    Strimlad skinka (så mycket som du själv tycker)
    1 burk cream fraiche (kokbar)
    1 pkt grädde + ev lite mjölk för att tunna ut
    ca 1 vitlöksklyfta
    SoP

    Koka upp cream fraichen och grädden. Tillsätt skinka och vitlök. Låt koka några minuter. Klart!! =)

    Serveras tillsammans med spagetti och en god sallad! Helt perfekt för trötta människor !! =)

  96. Och jag som tittade in för att själv få lite inspiration….. 🙂

    Mitt tips får bli ugnsbakade laxfiléer (lite salt & citronpeppar på bara), med kokt potatis och en god, kall sås. Typ en romsås eller örtsås beroende på vad som finns i kylen. Om man har turen att ha lite sparris hemma som tillbehör så förgyller det ju såklart middagen med flera snäpp, annars funkar en vanlig grönsallad också bra!

  97. Trötta måndagar är det bra att ha lite extra mat i frysen att ta till! Under helgen lagar jag ibland storkok av tex köttfärssås eller andra pastasåser som går bra att frysa in, och så är det bara att ta fram och tina när man kommer hem på måndagseftermiddagen med hungriga och tröt barn.
    Snabbt, smidigt och enkelt!

  98. Eftersom måndagar är rätt tråkiga så måste man ju äta något extra gott 😉

    Kyckling eller fläskfilé i god sås
    (många ingredienser men väldigt gott!!)

    4 kycklingfiléer eller ca 550 g fläskfilé
    1 msk grillkrydda
    1 tsk svartpeppar
    0,5 rödlök
    1/4 purjolök
    3 vitlöksklyftor
    1 dl vatten
    1 dl rött vin
    0,5 köttbuljongtärning
    0,5 grönsaksbuljongtärning
    0,5 kycklingbuljongtärning
    1 tsk sambal oelek
    1 tsk basilika
    1 tsk timjan
    1,5 msk balsamicovinäger
    1 msk kinesisk soja
    3 dl grädde
    1 dl crème fraiche

    Stek kycklingen eller fläskfilén ( båda i cm-tjocka skivor). Krydda med grillkrydda på ena sidan och svartpeppar på den andra. Hacka lök och purjo. Finhacka vitlöken. Låt det fräsa med kycklingen eller köttet det allra sista. Koka ihop vatttnet och vinet med buljongtärningarna. Häll det över köttet. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra en stund. Servera potatis, ris eller pasta till och en god sallad.

    Ska man göra något enklare är stekt falukorv med stuvad vitkål, rökt fisk med romsås och potatis eller kålröra inte heller helt fel..
    Kålröra är som kålpudding fast allt är ihopblandat så att det inte blir en grå torr ”platta” av köttfärs =)

  99. Denna superenkla och goooda rätt passar utmärkt att göra en tråkig måndag! Och perfekt att göra storkok av och frysa in så har man nästa måndag också 🙂

    Lövbiff med sting

    400g lövbiff
    1 msk curry
    ½ tsk salt
    ½ krm svartpeppar
    1 msk soja
    ½ tsk sambal oelek
    2 pressade vitlöksklyftor
    2 dl grädde (valfri sort)
    ½ köttbuljongtärning

    Strimla köttet och bryn det några minuter tillsammans med curryn. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra 5 minuter. Servera med pasta och grönsallad. Klart! 🙂

  100. Mitt måndagstips är cowboysoppa. En underbart god soppa som ingen vill missa. För 4 pers. behöver man:

    300 g köttfärs
    1 gul lök
    1 vitlöksklyfta
    3 potatisar, tärnade
    1 stor paprika, tärnad
    3 msk tomatpuré
    1 dl grädde
    5 dl standardmjölk
    1 msk kalvfond
    1 tsk torkad oregano
    salt och svartpeppar
    färska örter

    Gör så här:

    1. Fräs köttfärs och löksorterna i en stekpanna med olivolja tills köttfärsen är genomstekt.

    2. Tillsätt potatis och paprika och fräs i ytterligare någon minut.

    3. Häll över köttfärsröran i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme.

    4. Tillsätt tomatpuré, grädde, mjölk och kalvfond och låt soppan koka i ca 15 minuter. Krydda med oregano och smaka av med salt och svartpeppar. Garnera med färska örter.

    Till soppan kan man gärna servera färsk bröd. Jätte gott! Prova!

  101. 12st tunna pannkakor

    3 stora ägg
    2 1/2 dl vetemjöl
    6dl mjölk
    3msk smält smör, ev extra smör till stekning.

    Vispa ihop ägg, mjöl och ett par dl av mjölken. Späd med resterande mjölk efter hand och rör till sist i det smälta smöret.

    Låt smeten svälla en stund innan pannkakorna gräddas.

    *poff*

  102. Varför inte lyxa till det lite med världens godaste kycklingpaj!
    Den här pajen finns inget direkt recept på, utan är ett “ihopkok”
    Sååå ljuvligt god!!!

    1 stor smördegsplatta eller 5 små
    1 grillad kyckling
    1 pkt bacon (100-150 g)
    1 banan
    2,5 dl bechamelsås
    1 vitlöksost
    1 vitlöksklyfta
    2 dl creme fraiche

    Rensa kycklingen och knaperstek bacon.
    Koka 2.5 dl bechamelsås, rör ner 1 burk vitlöksost, (creme bonjour el liknande) Pressa i en vitlöksklyfta och rör sedan ner 2 dl creme fraiche.

    Klä en form med smördegsplattorna, behöver ej kavlas ut.
    Lägg i kyckling, bacon, banan och häll sedan över såsen.
    Lägg några remsor smördeg uppepå som dekoration.

    Grädda i ugnen i 160* ca 60 min.
    Servera med en god sallad.

  103. Köttfärsröra är en bra och enkel måndags middag

    500 g köttfärs
    1 gul lök
    1 purjo
    2 paprikor
    1 burk champinjoner
    1 crem fraiche bruk 2 dl
    1 burk majs

    1 buljongtärning kokas med 5 dl vatten. Fräs champinjoner,lök,purjo, paprika, sedan köttfärs. Rör sammat allt salta och peppra. ( aromat salt + peppar )

    servera med god sallad och ris

  104. Varför inte piffa till ugnsfalukorven? Varva korvskivor med tomater och lök, blanda 1 del aivarrelish och 2 delar créme fraiche och häll över. Toppa med riven ost och in i ugnen, Plättlätt en måndag och gott även för de mindre i familjen.

  105. Snabbaste snabba, såsen är tom klar innan pastan är färdigkokt. Inte mycket att hacka eller skära heller (bara löken)

    Snabb tonfiskpasta

    2 burkar tonfisk i vatten
    2 små gula lökar
    2 msk rapsolja
    5 dl lätt creme fraiche
    2-3 msk tomatpuré
    salt
    svartpeppar

    1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
    2. Skala och hacka löken. Låt tonfisken rinna av.
    3. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och tonfisk snabbt. Tillsätt lätt cremefraiche och tomatpuré och koka upp. Smaka av med salt och peppar
    4. Servera med nykokt pasta. Dra ett par varv med pepparkvarnen över pastan.

  106. Här kommer det enklaste middagstipset som både barn och gamla tycker om. Detta recept har fått mycket beröm!

    2 pkt bacon
    2 förp krossade tomater
    0,5 dl grädde
    2 vitlöksklyftor
    Basilika, salt & peppar

    Klipp baconet i bitar, stek baconet tills det fått lite färg. Tillsätt resterande ingredienser och koka upp. Servera med pasta

    Smaklig måltid! 🙂

  107. 400 g kycklingfile
    1-2 msk röd currypasta
    1 burk kokosmjölk
    1-2 msk fisksås
    en nypa socker
    pressad lime

    Kaffirlime blad

    Strimla kycklingfilen och bryn i en panna. Tillsätt currypastan och låt fräsa en liten stund. Tillsätt alla ingredienser utom kaffirlime blad och låt koka 10-15 min. Strax innan servering tillsätter du kaffirlime bladen.

    Servera med wokgrönsaker, ris och nötter.

  108. Linsgryta/soppa.

    Fräs lite lök, ha i röda linser, häll på vatten och buljongtärningar, låt koka 10 min. Krydda efter smak, gärna med garam masala och/eller spiskummin. Häll ev i krossade tomater och majs och andra grönsaker efter smak och vad som finns hemma. Toppa med rikligt med persilja (fryst funkar utmärkt). Servera ev med ris.

  109. På måndagar blir det alltid korv av något slag hos mig. Det passar bra eftersom det är snabbmat och jag är väldigt trött på måndag em. Korv Stroganoff eller Isterband med stuvade makaroner är mitt förslag.

  110. Bästa middagstipset är ugnstekt falukorv med potatismos. Det kan kännas lite tufft att skala potatisen och skära upp ost, äpplen, lök och tomat, men när allt det är fixat är det bara att pynta korven och köra in den i ugnen och lägga potatisen i grytan. Sen sköter det mesta sig själv.

    Ingredienser
    1 falukorv
    1 äpple
    1 tomat
    1 lök
    Ost
    2 msk senap
    6 potatisar
    Smör efter smak
    Mjöl efter smak
    Salt och peppar

    How to do it?
    Koka potatisen.
    Skär små jack i korven och lägg den i en ugnsfast form.
    Skär tomat, lök, äpplen och ost i skivor.
    Snurra in äpplebitarna i osten och för ner i jacken i korven.
    Lägg lök och tomat runt om.
    Bred på senap som en glasering över korven.
    In i ugnen, 200grader, 25min.
    Mosa potatisen tillsammans med smör och mjölk efter smak.
    Krydda.
    Klart!

  111. Här kan det blir kassler ca 800gr som jag skivar och lägger i en form…tärna över rå bacon och strimla två röda lökar svartpeppra lite..blanda 5 dl grädde och en flaska felix chilisås och slå över..in i ugn ca 25 minuter 200 grader, severa med ris!! Överraskande gott och enkelt!!

  112. En gammal hederlig ugnspannkaka med valfritt innehåll är inte fel. Varför inte fräsa på lite bacon och ha på en härlig, fluffig pannkakssmet där vi gör slut på gammal mjölk och ägg?! Sköter sig själv i ugnen medans kocken gör någonting annat..;-) varför inte njuta av den fina vårsolen?!

  113. Hmm, kunde inte välja en så jag bjussar på två 🙂

    Afrikansk fläskfilé, 4 portioner

    500 g fläskfilé
    Lite smör att steka i och salt och peppar att krydda med

    Till såsen:
    2 msk smör
    1 msk curry
    1 ½ msk vetemjöl
    2 dl vatten
    2 dl grädde (valfri sort)
    ½ buljongtärning
    1 mosad banan
    1 pressad vitlöksklyfta
    c:a 2 msk citronsaft
    Salt

    Stek köttet i lite smör och salta och peppra.
    Fräs smör och curry. Tillsätt mjöl och rör om. Späd med vatten, grädde och smulad buljongtärning. Låt koka 3-5 min. Rör ned den mosade bananen. Smaksätt med vitlök, citron och salt. Lägg ned köttet i såsen och servera tillsammans med ris.

    Köttfärs- och rislåda

    Koka ris. Lägg det i botten på en ugnsfast form. Bre ut creme fraiche över riset. Stek köttfärsen under tiden riset kokar och krydda efter smak. Häll röran över creme fraichen i formen. Skiva tomater och lägg på. Överst lite riven ost. In i ugnen 200° c:a 10-15 min.

    Frågar man dock min dotter så är svaret givet och det gäller ALLA dagar; färdigköpta köttbullar och makaroner, ha ha 😉

  114. En rätt som går snabbt och smakar underbart!
    Spaghetti med chili, vitlök och olivolja (från Glenn Strömberg)
    Recept 4 pers
    300g spaghetti
    1msk torkade chiliflakes
    4st vitlöksklyftor
    1/2 dl olivolja
    2msk finhackad persilja
    70g riven färsk parmesanost
    Salt och svartpeppar

    Koka pastan enligt paketet. Hetta upp en stekpanna på mediumhög värme, fräs vitlök och chili i olivolja, blanda ned den kokta pastan. Avsluta med salt, peppar, persilja och riven parmesanost.

    Går att variera med räkor, men jag kör den alltid utan. Snåla inte på parmesanosten!! Smaklig måltid

  115. Från ”Rutiga kokboken”:
    Kycklingpaj

    4 pers
    I grillad kyckling
    200 g champinjoner
    8 små gula lökar (jag tar två lagom stora)
    2 röda paprikor
    2 msk smör/margarin
    2 msk mjöl
    3 dl kaffegrädde (jag tog en smal variant men kaffegrädden är perfekt…)
    ½ dl vatten
    salt, peppar, paprika
    pajdeg man för själv eller smördeg
    ägg att pensla med

    Bena ur och skär kykclingen i bitar.
    Skölj och skiva svampen, paprikan och löken.
    Stek tillsammans, strö över mjölet, rör om och späd med grädde och vatten.
    Blanda ner kycklingköttet, krydda och låt koka ihop i 5 minuter. Häll i smord, ugnsfast form.
    Lägg pajdeg/smördeg som ett lock ovanpå och pensla, stick några hål i locket.
    In i ugn på 225 c, tills locket fått önskad färg, ca 10 min.
    servera med ris och valfri sallad.
    Njutbart och snabbt!
    Lena

  116. Fisk kan väl passa bra på en måndag, oftast blir det ju mycket kött på helgen (iaf hos oss). Detta receptet provade vi för ett tag sen och det var gottigt!

    Fetaostgratinerad torsk med spenatpotatismos.
    400 g torskfilé
    100 g fetaost
    1 vitlöksklyfta
    2½ dl mellangrädde
    Mos
    1 kg potatis
    250 g frusen hackad spenat
    1½ dl mjölk
    1 ägg
    Gratinering
    riven ost och svarta oliver
    Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Koka potatisen, mosa och späd med mjölk. Rör i ägget och smaka av med salt och peppar. Krama ur den tinade spenaten och rör ner i moset. Mosa fetaost och rör samman med grädde och pressad vitlök. Klicka mos runt fisken och slå fetaoströran på fisken. Strö på riven ost och oliver, ställ i ugnen på 225 grader i 30 minuter.

    Lycka till!
    Anki och Håkan

  117. En favorit här hemma är en supergod pasta med tomat och fetaost som är både snabb och enkel att göra.
    Ingredienser:
    4-5 tomater
    1 rödlök
    fetaost
    grädde (vi använder oftast matlagningsgrädde)
    tomatpuré
    sambal oelek
    oregano

    Gör så här:
    Fräs rödlöken i lite olja och tillsätt sedan tomaterna, som gärna får vara skurna i lite större bitar. Smula ner fetaost efter tycke och smak och tillsätt sedan grädden. Ha på lite tomatpuré, en gnutta sambal och oregano och låt puttra en stund. Servera med pasta, här föredrar vi penne-pasta, och en god sallad.
    Så gott!

  118. Här kommer mitt middagstips som vi åt häromdagen, jag håller tummarna!
    FYLLDA CHORITZOKORVAR
    3 choritzokorvar
    5 färska champinjoner
    1,5 dm purjolök
    12 små körsbärstomater
    1 dl mjukost av något slag
    1,5 dl riven ost
    1 msk smör

    Hacka champinjoner och purjo i bitar och fräs det i smöret.
    När det fått lite färg så rör ner tomaterna i halvor.
    Gör ett snitt i korvarna och lägg dom i en liten ugnsform.
    Lägg hälften av svampfräset runt korvarna och blanda resten med mjukosten.
    Kläm ner fyllningen i och på korvarna (använd lite våld här!)
    Strö riven ost över och gratinera i ugnen tills allt blir varmt och osten fått färg, själv glömde jag både temperatur och tid!

    I den kokta potatisen hade jag i en rejäl klick smör, standardmjölk, gräslök,och koriander (blir gott med vilken färsk ört som helst), riven muskotnöt är ett måste och till sist salt och nymalen vitpeppar. WROOOM några varv med elvispen och man har ett fluffigt mumsigt mos!

  119. Ett supergott och enkelt middagstips är pasta med laxsås.
    Ta 200g rökt lax och skiva den. Fräs 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta lätt. Tillsätt färsk blad spenat ca. 100g och låt det fräsa med. Därefter häll på 3dl grädde, 1dl creme fraiche och koka ihop. Till sist lägg i laxen och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Under tiden kokas spaghetti/tagliatelle. Riktigt smaskigt!

    /Sofia

  120. På måndagar äter vi mycket rester från helgen som varit, men ibland finns det inga sådana – och då blir det något enkelt som tillexempel pytt i panna (ibland köpt – ibland hemmagjord) med inlagda rödbetor och stekta ägg!

    Kram

  121. Måndagar är härliga, när kvällen är kommen är det ju en hel vecka kvar till nästa måndagsmorgon och då vardagslyxar jag gärna till det med en Lövbiffspanna med Pasta!

    Strimla lövbiff och skiva champinjoner tunt. Hetta upp en panna med smör och fräs till svampen med en pressad vitlöksklyfta, lägg åt sidan och bryn lövbiffen. Lägg tillbaka champinjonerna, slå på matlagningsgrädde, kalvfond, dijonsenap efter smak, peppar (gärna ”pepparmix” från kockens), salt och dragon! Låt puttra ihop och servera med tagliatelle, broccoli och ev. sallad.

    Snabbt och smidigt, ljuvligt gott! ヅ

  122. På våra ”trötta” måndagar blir det ofta pizza. Efter helgen har man ofta lite rester kvar så det är bara att göra en deg, fylla med vad man har i skåpet, riva lite ost och voila, gott och snabbt. Lite kebabkrydda och creme fraiche så har man en god sås till också.

  123. Jag tipsar om mitt recept på en snabb kalops som inte kräver speciellt stor arbetsinsats. Klart inom en timme och är en bra och näringsrik måltid.

    ”Min Snabba Kalops”

    Det här behöver du till ca 4 pers:

    700 g benfri fläskkarré
    mjöl att vända köttet i
    salt och vitpeppar
    1 stor gul lök
    1½ morot
    1,2 liter vatten
    10 kryddpepparkorn
    2 köttbuljongtärningar
    4-5 lagerblad
    ev colloritsoja för färgens skull

    Gör så här:

    1. Börja med att skära köttet i stora tärningar.
    Blanda mjöl, salt och lite vitpeppar och bred ut på en tallrik.
    Vänd köttet i mjölblandningen.

    2. Skär löken i klyftor. Skala moroten och skär i slantar. Inte för tunna.

    3. Smält en rejäl klick smör i en stor stekpanna.
    Bryn köttet.

    4. När köttet fått fin färg häller du på vattnet.
    Tillsätt buljongtärningarna, kryddpepparn och lagerbladen.
    Lägg även i löken och morötterna.
    Låt detta koka på medelvärme i ca 1 timme.

    5. Smaka av såsen. Salta och peppra mer om det behövs.
    Tillsätt soja för färgens skull.
    Om det behövs så red av såsen.

    Servera med rödbetor och kokt potatis.

  124. Bästa måndagstipset är att ha rester att värma sen helgen (här finns det smörgåstårta…)! Om man nu inte råkar ha det så tycker jag att man ska koka dubbel sats pasta och en ordentlig gryta med köttfärssås med morätter och palsternacka så att man kan göra en pastagratäng senare i veckan! Jag lagar alltid dubbelt så att man kan ha en lugn matkväll senare i veckan…

  125. Själv ska jag göra en enkel fiskgratäng i morron…

    Alaska Pollack
    Grädde
    Senap
    Riven ost
    Salt

    Halvtina fisken, skär i bitar å lägg i form. Salta.
    Blanda senap å grädde (valfri fetthalt) å häll över. Strö över riven ost.
    Grädda ca 30 min i ca 200 grader. Servera gärna med ris å rivna morötter (+ äpple).

    Snabbt, enkelt å SMARRIGT!

  126. Då föreslår jag lax i ugn med citronpeppar på. Kall sås till gjord på lätt creme fraiche och stenbitsrom (Abbas Caviar på glasburk.) Pressad potatis till.

  127. Mitt middagstips är en enkel carbonara!

    Koka spagetti. Blanda 3 äggulor med 2 dl grädde, ett berg med riven parmesan och en massa nymalen svartpeppar. Strimla och stek bacon, värm på spagettin i stekpannan tillsammans med baconen. Häll över äggblandningen, rör om och servera!

  128. Nått som är snabbt och gott är en ”nästan ost och skinkpaj” Fick receptet på Matplatsen. Jätte god och jätte enkel!!

    4-6 portioner
    1 pkt strimlad skinka (går bra med bacon med, stek det innan bara)
    ca 200 g riven ost, gärna Västerbotten eller annan smakrik ost
    5 ägg
    4 dl grädde
    salt & peppar
    körsbärstomater (om man vill)

    Lägg skinkan i en pajform. Strö över osten. Blanda ägg och grädde ordentligt och salta & peppra. Häll äggsmeten i pajformen. Halvera några körsbärstomater och lägg ner. In i ugnen, 225 C ca 25 min. Servera en god sallad till.

    Såååå simpelt och sååå gott!

  129. Mitt smaskiga och snabba middagstips för måndagströtta är kräfttorsk!! Här kommer recepter:

    2 paket halvtinad torsk
    2 burkar creme fraiche
    1 ask kräftost
    citronpeppar
    ev. kräftstjärtar till garnering

    Skär torskblocken i portionsbitar och lägg i en smord ugnsfast form. Krydda med citronpeppar. Blanda creme fraiche och kräftost och häll blandningen över fisken. In i ugnen på 200 grader ca 15-20 minuter. Strö ev. kräftstjärtar över för lite extra måndagslyx. Servera med ris/pressad potatis och en god sallad till. SUPERGOTT OCH SUPERLÄTT!!!

  130. En gammal hederlig tunnbrödrulle

    grillkorv eller varm korv
    potatismos
    mjukt tunnbröd
    smör
    hackad rödlök
    hackad tomat
    isbergssallad
    ketchup
    senap
    hamburgerdressing

    Stek eller värm korven. Smöra brödet och lägg på det uppvärmda potatismoset. (Har man kokt potatis över så mosar man det med smör och en skvätt grädde, samt salt och peppar.) Lägg på korven, på med senap och ketchup. Över med lök, sallad och tomat och toppa med hamburgerdressing. Rulla ihop och njut.

  131. Middagstips för måndagströtta: Be MAKEN göra maten!
    Exempelvis en Pytt-i-panna, av helgens rester (förhoppningsvis grillat kött)! Och fixar han inte det, så kanske spagetti och köttfärssås?
    Hälsn Tina

  132. Bästa måndagstipset är att köra pasta med lite kokta harickot verts, varmrökt lax i bitar och en senapsdressing på olivolja, senap och lite citronjuice. Enkelt och kanongott!

  133. Ett tips kan ju vara att ta reda på de rester som blivit över från helgen… Kanske finns där lite kokt potatis, ägg, lök, skinka… Då blir ju en härlig bondomelett utmärkt att mätta magen med!

    Fräs lök, potatis i tärningar och skinka/bacon i en stekpanna tills de fått färg. Häll på 4 uppvisade ägg och stek ytterligare ca 1 minut tills omeletten fortfarande ser krämig och god ut… Lägg över på tallrik och toppa med några salladsblad och tomat.

    Smaklig spis!

  134. Hos oss finns inga trötta måndagar. Jag gör veckomatsedel på söndagar och handlar efter jobbet på måndagar. Nästa veckas matsedel hittar du hos mig. Imorgon blir det hetkyckling med gul bulgur eller quinoa och zuccini. God nyttig mat efter en hektisk måndag på jobbet.

    Jag vill jättegärna vinna.

    /nina

  135. Ett snabbt och smidigt recept på pasta med tonfisksås.

    När jag lagar mat så använder jag aldrig mått, så man får ta hur stor mängd man vill och behöver.

    Purjolök
    Röd paprika
    Tonfisk i vatten
    Creme fraiche
    Chilisås

    Börja med att strimla purjolök och paprika
    Stek dem sedan mjuka i en stekpanna.
    Därefter häller man på tonfisken och låter den steka med purjolöken och paprikan.

    Tillsist häller man på creme fraiche och chilisås och kryddar med salt och peppar. Låt detta puttra lite och servera sedan med pasta.

  136. Lätt snabb lagad mat blir det här.
    Kokt skinka(i vårt fall från påskskinkan) skivas i ca 2-3 mm. skivor läggs dubbla med en skiva ost emellan(ibland även en tomatskiva), paneras med ägg o ströbröd och tillagas i ugnen(går att steka oxå) tills osten har smält. Till det serveras potatismos och grönsaker.

  137. Hej

    Jag vill gärna vara med i utlottningen.

    Imorgon blir det pasta med laxsås här hemma hoppas detta kan locka

    1 burk Creme Fraiche
    400 gr rökt lax
    en skvätt vitt vin
    dill
    salt o peppar
    en skvätt fiskbuljong

    Blanda alltsammans och låt det puttra 5-10 min medans pastan kokar

    Hälsningar
    Karin

  138. Mitt måndagstips blir kyckling med klyftpotatis!!
    Snabbt busenkelt och supergott…

    Lägg en påse kycklingfileér i en ugns form, skala å klyfta potatis och lägg i formen tillsammans med en slarvigt skuren gul lök. ringla lite olja över och krydda med kyckling grillkrydda, salt och massor med dragon.
    In i ugnen på ca 225 grader.
    Till det äter vi en sås på creme fraiche och vitlöksdressing (såna där små salladsdressings påsar) och sallad!

    *mums*

  139. Då vill jag tipsa om min vegetariska måndagslasagne med linser och keso bla. Receptet finns på sidan matvett.se där jag bloggar. http://www.matvett.se/blogg/joas-vegetariska-lasagne

    Joas Veglasagne (4 port)
    400 g passerade tomater
    1 dl röda linser
    500 keso 1%
    2 morötter
    1 grönsaksbuljongtärning
    1 gul lök
    1 vitlöksklyfta
    1 squash
    lasagneplattor (ca 15 st)
    1,5 tsk oregano
    150 g fetaost 10%
    svartpeppar
    salt

    •Skölj linserna.
    •Skala och riv morötterna, hacka lök och vitlök.
    •Skär squashen på längden med en osthyvel, så att du får långa och breda skivor. Lägg ut skivorna på ett papper och salta dem lätt.
    •Hetta upp olja i en panna och tillsätt lök, vitlök och de rivna morötterna. Stek tills löken blivit blank.
    •Tillsätt passerade tomater, buljong och linser. Låt såsen sjuda tills linserna mjuknat (cirka 10 minuter).
    •Tillsätt keso och smaka av med peppar och oregano.
    •Smörj en form (25×30 cm) med olja. Täck botten av formen med lasagneplattor.
    •Täck plattorna med ett lager sås och ett lager squash.
    •Varva lasagneplattor med squash och sås (cirka tre lager plattor) avsluta med sås på toppen.
    •Smula över festaost och grädda i ugnen tills lasagneplattorna mjuknat. Detta tar cirka 20 minuter.

  140. Det här äter vi ofta när vi har det stressigt på måndagskvällarna:

    – Tortelini eller annan pasta (färsk eller vad som finns i skåpet)
    – Tärnade tomater
    – Creme fraiche
    – Kryddor
    – Övriga grönsaker som kan finnas konserverade eller färska hemma.

  141. Jag tänker måndag=rester.
    Lägg tacoköttfärs i ugnsform, blanda ner burkxhamåinjoner pccoctailtomater. Slå en skvätt grädde över och skivad mozzarella överst. Snabbt och enkelt t måndagsmoddagen, utan att handla!

  142. Mitt tips är tortillapizza.

    man tar tortillabröd, bred på krossade tomater, chilisås eller ketcup.
    Ös på vad du har, man kan ha precis vad som helst på!
    Tortillan blir härligt krispig i kanten!

    Mitt andra tips är mina veggievarma mackor.

    Riv morötter, blanda med fint hackad gul lök & fint hackad paprika, blanda med cremefraich, lite senap & salladskrydda.
    Lägg röran på formbröd, toppa med ost & gratinera i ugnen, supersmaskigt & Görsnabbt fixat!

  143. Vi brukar steka kyckling och blanda i creme fraiche, tacokrydda och röd paprika. Till detta serverar vi tortillabröd och sallad. Jättegott! Kram

  144. Nu när grillarna kommer fram, och man har mycket att göra i trädgården.
    Allt i samma paket.

    Fisk i foliepaket:

    Riv av en lagom stor bit folie.
    Valfri fisk, tex lax eller torsk.
    Lägg fisken på färsk timjan, eller annan färsk krydda.
    Salta och peppra.
    Skär:
    Tomat
    Purjolök
    Lök
    Morot
    Citron
    Potatis

    Lägg allt, veckla upp kanterna och slå på tex öl eller vitt vin.
    Slut paketet och ställ på galler i grillen.
    Klart när potatisen är genomkokt.

  145. Självklart vill jag vara med och tävla! Här kommer mitt bidrag:

    Kycklinggryta kryddad med kärlek

    Skär kycklingen (3 stora filéer) i tunna bitar och fräs den med strimlad röd paprika (2 st) och strimlad purjolök (1 räcker). Ta 1 stor burk med creme fraiche (vanlig är godare men vill man tänka slim så ta lätt) späd sedan med ca 1-2 dl vatten och en tärning hönsbuljong eller fond. Var lite försiktig så det inte bli för mycket och för blaskigt. Smaka av med 1-2 tsk sambal olek och några stora skedar mango chutney. Ta så mycket som ni tycker är gott! Låt småputtra så att kycklingen är klar (ca 10 min). Enkelt och gott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..