Ugnsstekt Pangasiusfilé med Potatismos, remouladsås & gröna ärtor!


Tisdag och ny vecka! Har jobbat idag och de va himla skönt att komma tillbaka, men rösten den dröjer på sig. Jobbigt att viska hela tiden för då blir jag bara ännu hesare… Men men, nu är jag ledig under barnens påsklov till på lördag igen! Inte för att de går att vila rösten så mycket med två barn men man kan ju alltid försöka! 😉

På vägen hem från jobbet tänkte jag att de skulle bli fisk till kvällsmiddag, jag hade förberett potatis, plockat ur & i diskmaskinen och dukat bordet idag på morgonen. En snabb sväng in på affären och en påse fryst pangasius fick de bli och den hann tina lagom under tiden jag hämtade barnen på fritids. Fisk älskas av hela familjen, hur jag än tillagar den så det är himla tacksamt! Idag fick det bli en ugnsstekt variant med hemmagjort potatismos och remouladsås. Remouladsåsen gjorde jag inte själv men jag önskade att jag hade gjort de för nästan alla man köper innehåller curry och det är iiiiiinte gott! 😉

Nån som sitter inne på ett bra recept på remouladsås UTAN curry så hojta!!

Det här behöver du :
6st pangasiusfilé
Flytande smör/margarin
Flingsalt
Vitpeppar
2 citroner

GÖR SÅHÄR :
Tina fiskfiléerna och torka dom torra med hushållspapper. Lägg upp på plåt på bakplåtspapper. Ringla över smör. Krydda med flingsalt och några varv med vitpepparkvarnen. Pressa över citron och lägg skivorna överst. Stek i ugn på 200 grader ca 10-15 min beroende på tjocklek. Servera med hemgjort potatismos, remouladsås och gröna ärtor! Enkelt och sååå otroligt gott!

Hemlagat potatismos :
Skala och koka potatisen, gärna en mjölig sort! Jag gillar Asterix till potatismos! Slå av kokvattnet och värm upp lite mjölk i en mugg i micron. Mosa potatisen med en mos-stöt eller med degkrokarna på elvispen. Slå på mjölk till önskad konsistens. Tillsätt en klick smör, vitpeppar, salt, en pyttegnutta socker och lite riven muskot. 


Stek fiskfileérna i ugnen, det är mycket smidigare än i stekpannan!!


Citroner i kvällssol på skärbrädan…


Smaklig måltid!

 1. Kan inte räkna alla gånger jag försökt mig på en remoulad. Den blir inte god. Finns det ingen danska/dansk som sitter inne med denna danska delikatess??? Det finns ingen så goooood som den man äter i Danmark.

 2. Ett tips är att köpa den danska remouladsåsen som finns på Netto. Blanda upp den med creme fraiche innan servering…supergott!!

 3. Tänk att det finns fler än jag som inte gillar curry, så skönt, det är bara den värsta smaken jag vet. Vi har oxå pratat om att göra vår egen remuladesås men inte kommit till skott än. Den vi köper kan jag i alla fall äta även om den, enligt innehållsförteckningen, innehåller curry så smakar jag inte det. Det är K-salat Remouladsås och har du inte testat så tycker jag du ska göra det, kanske du oxå tycker den går bra.

 4. Mums vad gott!

  Har inget bra tips på remouladsås men jag kan tipsa om romsås som vi brukar göra.
  Bara blanda creme fraiche eller gräddfil med svart eller röd rom.
  Blir kanongott till all fisk

 5. En snabbvariant på fuskremoulad är att blanda cremé fraiché, bostongurka, lite senap, peppar & salt. Lite majonäs i är inte heller dumt 😉

 6. Gott!

  Tack så mycket för en bra blogg! Jag har lite frågor som jag hoppas du kan besvara.

  jag ska ha en ”middag” och jag tänkte servera pastasallad, kycklingspett, chili cheeze balls, vitlöksbröd och spenatknyten. Låter det bra? Eller går det liksom inte ihop?

  Och jag har inte hittat något bra recept på spenatknyten! Har du något bra? Eller hur låter: smördeg,bladspenat, mozarella och viktlök?

  Jag mailar dig Parre!
  /Linda

 7. Gräddfil
  majonnäs
  hackad pickles
  liten twist citronsaft
  salt o svartpeppar
  det är en bra grund tycker jag.
  Paprikapulver tycker jag kan ge en skön touch ibland, men å andra sidan är paprikapulver min craving at the moment, så jag tycker att det, i olika valörer såsom rökt, mild, het eller söt, passar med en nypa eller två i allt jag lagar.
  Men det viktigaste är, i mitt tycke, den hackade picklesen i en god remoulad.

  Allt ovanstående efter tycke o smak.

 8. Vill bara förtydliga Lindas anticurrysratement. Hon skriver alltså att hon inte tycker att curryn är god i halvfabrikatsremouladen! Det är stor skillnad på det och inte gilla curry alls. Sen hur verkligheten ligger till vet jag inte, men jag ville bara poängtera att hon inte skriver curry i allmänhet.

 9. Håller med, den köpta remuladsåsen med curry är INTE god! De två äldre sönerna älskade det så när dom bodde hemma blev det det ibland ändå men nu har dom flyttat så nu är den såsen babblyst ;-)!
  Hoppas rösten kommer tillbaka.

 10. Jag brukar göra något såhär:

  Mixa pickles eller smörgåsgurka (brukar låta det rinna av först)
  Blanda med majonäs (hemgjord eller köpt)till lagom såsig konsistens.
  och vill man ha den gula färgen tillsätter man lite gurkmeja. Och vill man ha curry kan man tillsätta det också, men det behövs inte.

 11. Den bästa remouladsåsen var den som serverades på skolan med äckliga fiskpinnar (tyckte inte om skolans)… Minns att det mest bara blev kokt potatis som jag mosade i remouladsåsen.. Tyvärr har jag inget recept..

 12. Köper oftast remouladssås och då blir det Mills, den har inge curry i sig. Gör jag själv, brukar det oftast blir hälften majonäs, hälften creme fraiche, bostongurka och citron. Ibland lite senap också. Men det är inte ”äkta”, har tyvärr inge bra recept på det.

 13. Jag kom över en påse pangasius till schysst pris i affären i måndags så jag ska också ha det till middag, fast imorgon! Det är faktiskt en riktitg prisvärd fisk 🙂

 14. En annan god grej att göra med pangasius är att lägga fisken i en form, skvätta över lite vitvinsvinäger och oregano. Låt dessa ligga och gotta sig en stund. Gör under tiden en smet bestående av ägg, mjöl, oregano, salt & peppar.Doppa fisken i detta och stek. Det blir sååå gott. Fisken blir så mjuk och fin och ytan blir knaprig och god. Till den är det gott med tartarsås. På jobbet brukar vi göra 50-50 med majjo och gräddfil, bostongurka, lite curry (kan ju uteslutas 🙂 Man kan ha i vad man gillar… Kanske dill, lök, purjolök, senap… Den går att variera. Gott är det i alla fall.
  Tjing!

 15. Har aldrig lyckats med pangasius, vare sig jag panerar eller ej, kokar eller steker. Tycker den smakar dy vilket som, även med stark kryddning. Detta dessutom oberoende av tillverkare. Synd på en såpass billig fisk.

 16. Den här remouladsåsen lagar dom i hemkunskapen på skolan där jag jobbar, och den är riktigt god!

  3 dl gräddfil
  6 msk majonäs
  1 finhackat äpple
  ca 10-15 cm purjolök, finhackad
  smörgåsgurka eller ättiksgurka, ungefär lika mycket som äpplehacket
  salt, svartpeppar

  Blanda ihop och låt stå kallt en stund innan servering.

 17. Jag gör min remouladsås på gräddfil & majonnäs (creme fraiche går också bra) och blandar i finhackad rödlök, gräslök och dill, kapris, finhackad saltgurka (ni säger bostongurka i sverige eller hur är det) samt smakar av med salt, peppar och litet honung. Jag har lärt mig det på en restaurang jag jobbat på och den fick alltig mycket beröm 🙂

 18. 1/2 dl lättmajonnäs, 1/2 dl gräddfil eller filmjölk, 1 msk hackad bostongurka, 1 msk persilja, ev 1/2 msk kapris, ev 1/2 tsk dragon

 19. Pangasius eller hajmal, samma fisk olika namn.När det ena namnet hamnar i dålig dager så byter man bara. En odlad fisk som för att kunna beredas MÅSTE tvättas med bla klor för att kunnas nyttjas för människoföda.Denna fisk lever i gyttjebassänger, därför får den kraftig smak av dy.innan slakt får den gå i en speciell bassäng för rening, sedan vid slakt så måste den tvättas med klor för att få bort smaken av dy. Känns direkt inte rätt att äta.

  Finns mycket att läsa om detta..

 20. Jag hade fått för mig att det är just när man har lite curry i som såsen kallas dansk? Jag gör en kanongod ”dansk” som det är curry i och har aldrig provat utan. Ska smaka av före jag tillsätter curryn nästa gång.
  1 dl majonnäs, 1 dl vispgrädde, 1 dl bostongurka, 1 tsk fransk senap, 1 msk hackad kapris, 1 tsk curry
  , 1 krm salt är det i den.

  Ha en trevlig helg!

 21. Det här är en remouladsås jag kom över för länge sen och den har vait en favorit i mååånga år..måste provas.
  Jag använder dock inga mått utan blandar och smakar av.

  Creme fraiche 34%
  Majonnäs Äkta
  Salt och peppar
  Några doppar tabasco
  Hackad smörgåsgurka
  Hackad gul lök
  Lite honung..får inte uteslutas..den balanserar upp smakerna
  Några droppar citron
  Mycket dill

  Så underbart gott!!!

 22. Tack så himla mycket! Jag har lovat flickvännen att bjuda på mat ikväll och känner inte för att åka in och handla. Potatis och pangasiusfiléer var nästan det enda som fanns tillgängligt så detta sitter som en smäck! Tack än en gång för detta enkla och förmodligen goda recept! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..