Potatis och purjolökssoppa, godaste soppan som finns!


Världens godaste soppa som jag lätt skulle kunna äta varje dag! Den är bara såååå god!! Även dom som påstår att soppa inte är gott brukar älska denna! 😉

Det här behöver du :
5 medelstora potatisar
1 purjolök
Vatten
1 tsk salt
2-3 msk köttfond (byt ut till grönsaksfond så får du den helt vegetarisk)

GÖR SÅHÄR :
Skala potatis och skär i tunna klyftor. Skölj och hacka purjolöken. Lägg alltsammans i en rymlig kastrull och slå på vatten så det precis täcker. Salta! Låt koka tills potatis mjuknat. Vispa kraftigt i soppan så potatisen går sönder så du får en tjockare soppa. Tillsätt köttfond eller buljong. Låt småputtra någon minut. Smaka av och servera. Soppan går utmärkt att förvara i kylskåp ett par dagar.

TIPS!!
Om du får soppa kvar i kylskåpet går den utmärkt att mixa med stavmixer och blandas ihop med färssmet till en köttfärslimpa eller goda biffar! Blir riktigt gott! 😀


Potatis & Purjolök


När du vispar sönder potatisen reder soppan sig själv och blir riktigt krämig och fin i konsistensen. Du kan också smaksätta med créme fraiche eller en skvätt grädde men jag tycker den är absolut godast som den är!


Smaklig måltid. servera med ett gott hårdbröd! Vilken är DIN favoritsoppa som du bara inte kan vara utan?

 1. jag älskar soppa men har TYVÄRR svårt för potatis o purjolökssoppa.. ska prova en gång till för säkerhetsskull 🙂 , men har inga bra minnen av den. Är mer för gräddbaserade soppor.

  Kramar!!

 2. Jag kan inte vara utan potatis- och purjolökssoppa. Tycker det är underbart gott, ditt recept var enkelt och bra! Sen är jag även väldigt svag för hemmagjord ärtsoppa med senap på tallrikskanten och till det knäckebröd med smör och ost. Och ett STORT glas mjölk (det är min favoritdryck till soppa!).

 3. Hmm min favoritsoppa!..skulle nog vara spenatsoppa med ägghalvor och ostmacka. Barnen bara älskar spenat så det är ju kul. Brukar ha spenat i frysen, bara att ta fram när det passar. En lätt kvällsmat att slänga ihop.

  Glad påsk!

 4. Tack för inspirationen, ska strax ut i köket och koka ihop din soppa!

  Älskar soppor, kålsoppa, grönsaksdoppa, spenatsoppa, tomatsoppa… men favoriten är antingen kålsoppa eller min underbart gods linssoppa som alla förälskar sig i!

 5. Älskar soppor i alla dess former! Favoriterna är finsk laxsoppa, spenat med ägghalvor, tacosoppa (vilket är vanlig köttfärssoppa med tacokryddor) och mammas kålsoppa. Slänger gärna ihop ett lass källarfranska som tillbehör.

 6. Riktig kött och grönsakssoppa är riktigt gott, men köttfärssoppa är nog det jag inte kan vara utan.
  Nässelsoppa är något som jag verkligen skulle vilja prova.

 7. Hej! Tack för en trevlig blogg.
  Min soppfavorit är med potatis och-purjolöksoppa 🙂 Men jag har också en liten morot i och en matlagningsgrädde. Sedan mixar jag ihop den så den blir slät. Dottern på 6 år älskar med den 🙂

 8. Haha och här va soppan du pratade om…
  Du anar helt rätt när det gäller mig och soppa..Det är inte direkt nån favorit hemma hos oss och det beror väl till större delen på mig..
  Tro inte jag ha fått in rätta knycket (eller vad man nu ska kalla det) när det gäller soppa.
  Ärtsoppa och köttsoppa det brukar jag göra och tycka det är gott, ärtsoppa med senap runt kanten + en fralla med ost till ska det vara..
  Det såg ju himla enkelt ut ditt recept, kanske tar mig i kragen och prövar om jag känner mig modig, hi hi..
  Glad påsk

 9. Mums, den gamla ”student-räddaren” som kostar lite och smakar mycket. ibland mixar jag med en skvätt grädde också, som variation.
  GLAD PÅSK önskar fröken Dill

 10. Din potatis och purjolökssoppa låter mycket fräschare än min som innehåller vispgrädde. Men den har hängt med sen jag växte upp så jag har aldrig tänkt på att ändra receptet… Den här ska jag garanterat prova. En gos sak till tycker jag är knaperstekt bacon som man strör över innan man börjar äta. Fin ”karamell” ni hämtade från Halmstad :-)!

 11. Din soppa är supergod, snabblagad, billig och råvarorna finns ofta hemma. Själv rundar jag gärna av soppan med en skvätt mjölk, och för en mer mättande variant tillsätter jag slantade wienerkorvar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..