Fredag – grilla! Lördag – Grilla! Söndag – Grilla!


Helgen som gått har vi grillat fredag, lördag OCH söndag! Det är ju bara sååå gott! Börjar verkligen kännas som man kommer in i rätta rutinerna nu om helgerna! 😉

I lördags hade vi gäster hemma och då passade vi på att testa smaklökarna med diverse grillsåser, kryddor, chilisåser, bearnaisesåser mm. Nåt som var omåttligt populärt så var det Santa Marias nya grillsås Kentucky Whiskey, den var grymt god var vi helt eniga om!

Köttet hade jag marinerat i i en allroundmarinad med olja, vitlök, citron, och massor av kryddan BBQ spice chili! Det blev riktigt bra! BBQ såsen ”ginger & sesame” var också god som tillbehör men långt ifrån ”Kentucky Whiskey” helt klart, det blir sommarens stora favorit skulle jag tro!

Eftersom jag marinerade MASSOR av kött så räckte det gott o väl till en grilltallrik på söndagen också, med bakpotatis, vitlökssmör, en god sallad, och hemmagjord kall bearnaisesås. Nu längtar vi till nästa helg igen, eller hur!? 😉

Ett vitlökssmör som är himla enkelt att röra ihop är följande :
ca 200 gram smör
3 vitlöksklyftor el. 1 solo
1 tsk D´Elidas chilisås
½ pressad citron
2 msk olivolja
Flingsalt

GÖR SÅHÄR :
Vänd ner alla ingredienserna i en rymlig skål. Låt stå framme i rumstemperatur till smöret mjuknat och allt går att röra ihop lätt. Lägg upp smöret i en ny ren liten skål, gärna med lock och förvara i kylskåp. Servera vitlökssmöret direkt ur skålen med tesked!

LOADING..