Vinegrette Vitlök & Chili i små gå-bort-flaskor!


Ikväll svängde jag ihop ett par flaskor vinegrette! Det är sååå otroligt gott att droppa över sallad med smaker som man själv valt! Jag gjorde två sorter. En lite syrlig med vitlök, citron och timjan som är min favorit. Men självklart så tänkte jag på maken också!  Där fick de bli chili, tomat & dragon! Och den blev riktigt hot faktiskt, den kommer han gilla! 😉  

Flaskorna* blir dessutom läckra dekorationer i köket och är verkligen en lyxig gå-bort-present! Jag hade blivit väldigt glad om jag fick två såna här flaskor! Så är du bjuden på middag i helgen så passa på att överraska värden/värdinnan med lite hemmagjort lyx!

HÅLLBARHET !
Om du förvarar flaskorna i kylen så håller de väldigt länge, 2-3 år! Har du dom stå fram i rumstemperatur ca 2 veckor!

* Flaskorna jag har använt är en tom ”Tigersås-flaska” & en tom ”Hickory Liquid Smoke”. Bägge flaskorna är identiska och passar perfekt till hemmagjorda ”Skaka-om-vinegretter!

Vinegrette Vitlök/Citron/Timjan :
3 delar rapsolja
1 del vitvinsvinäger
1 msk finhackad timjan
1 solo vitlök i delar
Zest från 1 citron
1 tsk trocomare örtsalt

Vinegrette Chili/Tomat/Dragon :
3 delar rapsolja
1 del vitvinsvinäger
2 torkade röd chili
Ett par kvistar dragon
1 tsk tomatpuré
1 tsk D´Elidas chilisås
Salt & grovmalen svartpeppar


Flaskor är fina att titta på, ställa på kökshyllan, ge bort i present, eller ha stå framme på bordet!! Glöm bara inte bort att skaka om flaskan före du droppar över salladen.


Solo vitlök.


Torkad chili från förra årets skörd.

 1. Va häftigt…och gott dessutom. Snitzigt med dekorationerna måste jag säga och snöret…läcket! En liten fråga bara från en okunnig, vad är zest från en citron…

 2. Oh va kul! Jag kände igen de där flaskorna. Har en liquid smoke flaska i kylen. Sorry att jag är OT men vad tycker du om deras andra produkter ?

  Mvh Susanne

 3. Hej Linda! 🙂 Tusen tack!! Jag är allt lite nervös, men jag hoppas på att det går bra och att jag inte råkar säga något helt fel..! Har bakat ett gäng brownies som jag har tänkt att lirka henne med, så att hon blir snäll.. haha!

  Vinegretterna låter supergoda! Saknar sallad och vinegrette.. det ger mig underbara sommartankar!

  Kramar från Göteborg!

 4. På Coop Extra kan man köpa toma flaskor i 2 olika storlekar perfekta för egna oljor, vinigrätter, snapsar mm.

 5. Det här passar mig perfekt 🙂
  Mina tvilling tjejer fyller 24 år på Fredag så helt kanon 😉
  Tack för tipset!
  Kram Sussi

 6. Smakfullt!
  Till Helena, Panama-såsen D’Elidas som finns i receptet har iochförsig redan en variant av habanero-chili i sig, men då jag själv är en fanatiker av liknande chili så tror jag på ditt tips. Det är ju aldrig fel med en färsk frukt.
  Har dock nu förstått att det finns olika varianter av just denna chili som har samlingsnamnet Capsicum chinense. På Engelska pratar man ofta om Scotch bonnet, på Spanska oftast om Habanero, och i just Panama heter chilin Aji Chombo. De påminner mycket om varann i utseende och styrka, medan smaken och sötman faktiskt skiljer sig åt.

 7. HÄR KOMMER LITE INFO OM HÅLLBARHETEN!
  Har även uppdaterat inlägget.

  Om flaskorna förvaras kallt i kylen så håller de väldigt länge, upp emot 2-3 år. Har du dom däremot stå fram i rumstemperatur ca 2 veckor!

 8. Även jag skulle bli jätteglad om jag fick såna små fina flaskor. Snyggt med dekorationen!

  Jag håller på att fundera över mina kategorier, är inte riktigt färdig än, men jag tror det blir bra så småningom. Det bästa med hela sidan är nog ändå utskriftsfunktionen!

  Kramar – och hoppas du fått hjälp att bli av med din eländiga förkylning nu!!

 9. Sitter på jobbet och skall strax gå hem. Klockan är lågt-blodsocker-måste-ha-mat-eller-choklad-NU.
  Endå pinar jag mig själv genom att klicka in mig här och gå igenom kategorin ”efterrätter” …

  JAG AVLIDER AV MÅSTE-HA-NUUU-BEGÄR!!! 😉

  ..*torkar bort dregglet från skrivbordet och åker hem*

 10. De här flaskorna är ju perfekta gå-bort-presenter! De flesta har nog fått mina kolakakor vid det här laget… 🙂 Och tryfflar i ask känns roligare kring jul. Detta blir ju perfekt i sommar att ha med sig när man ska på grillfest, man kan ju använda den direkt till salladen som serveras till köttet!

  Är mycket spänd på överraskningarna på din blogg och ska smygsurfa från kontoret i veckan för att hålla mig uppdaterad! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..