Sockerkaka med Vanilj & Kokosglasyr


Idag känner jag mig himla piggelin, ingen huvudvärk, ingen feber, dock fortfarande ingen röst! Fick iallafall lust att baka lite nu när energi kommit tillbaka och övriga i familjen önskade sockerkaka. Själv pimpade jag till den med en god glasyr. Jag hade tänkt färga kokosen gul så den skulle bli lite påskig! Men just den gula var slut så jag får beställa mer för gult kommer det att gå å en del snart ju. Ni får själva visualiera lite istället! 😀 Glasyren är i princip samma glasyr som man har till mockarutor, fast utan kakao! Himla saftig och god blir den!

Tips :
www.kakburken.se hittar ni massor av härliga färger i pulverform som är riktigt dryga. Pulvret rör man ut i pyttelite sprit eller som jag hade tänkt till kakan med lite citronjuice. Kokosflingorna rör man sen ihop med ca en matsked juice & en knivsudd gul färg.

Jolines sockerkaka :
Smör till att smörja formen med
Ströbröd till formen
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rivet citronskal från 1 citron
1½ dl vatten

GÖR SÅHÄR :
Smörj formen noga med smör och bröa med strödbröd. Vispa ägg & socker. Blanda ihop vetemjöl med bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt rivet citronskal, vattnet och rör ihop. Häll smeten i formen. Grädda ca 30 min i 175 grader. Vänd upp kakan på en tallrik och låt den svalna något. Lyft försiktigt!

Glasyr :
50 gram smör
1½ dl florsocker
1 tsk vaniljarom (el. vaniljsocker)
2 tsk citronjuice
1 dl kokosflingor

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull, rör ner florsockret, vaniljaromen och citronjuicen. Rör ihop till en slät kräm. Ringla över sockerkakan & toppa med kokos!

LOADING..