Bruna Bananer Blir Bananmuffins


Hej på och tack underbara ni för alla anti-förkylnings-tips jag fått! Jag har druckit en massa varmt vatten med ingefära och kamomillte och kurerat mig med sinova och menthol nässpray. Är fortfarande tung i huvudet, jobbigt rethosta men det har faktiskt lättat lite i bihålorna iallafall. Har sparat och skrivit ut alla er tips, det är ju perfekt att plocka fram när bacillerna tränger sig på! Tack snälla ni!!

I morse tog jag tag i saken som jag tänkte gjort igår egentligen… Dom där bruna bananerna som legat ett tag i kylskåpet! En snabb muffins-smet och det blev genast lite roligare och så slapp dom hamna i soporna dessutom! Inte alls krångligt eller tidskrävande, här kommer ett beprövat recept :

16 normalstora el. 8 stora
Det här behöver du :
150 gram mjukt smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 ägg
3 bananer
4 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR :
Använd elvisp och rör smör & socker till en jämn smet. Rör ner vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt äggen ett i taget samtidigt som du vispar. Mosa bananerna grovt och blanda ner tillsammans med vetemjölet. Fyll muffinsformar till 3/4. Grädda i 200 grader ca 15 min. Använd med fördel dubbla formar så blir det lite stabilare. Dessa muffins reser sig fint och blir himla saftiga! Vill du göra stora muffins, använd amerikanska muffinsformar och fyll till 3/4. Förläng gräddningstiden med ca 10 min.
 

  1. Smaskiga!
    Fast du vet väl att du inte ska ha bananer i kylskåpet? De blir bruna och hyfsat mjöliga väldigt snabbt. Bananer trivs inte i kylan, bättre sätta dem i skafferiet.

    //Ninna

  2. Så härligt med ett recept som man kan ha nytta av… Ibland vräker ungarna i sig bananer… Och ibland så får dom ligga och bli bruna… Nu kan jag ju få nytta av dom! Kram

  3. tänkte precis tipsa dig om att inte ha bananer i kylen, men såg att ninni redan gjort det! fick lära mig det när jag jobbade i en livsmedelsbutik, det var skäll om man hade råkat ställa in en låda med bananer i den vanliga grönsakskylen där… de blir myyyycket snabbare bruna i kylan!

  4. Tänkte också påpeka det där om bananer i kylen, men såg redan att några hade gjort det 🙂
    Bananer är ”varmblodiga” frukter och gillar inte kyla. Jag brukar lägga de en egen skål för sig. Tillsammans med äpplena i fruktskålen blir de nämligen bruna och mogna väldigt fort eftersom just äpplen får andra frukter att mogna fortare!
    Ett bra tips är dock att lägga avokadon i äppelskålen om den är hård 🙂

  5. Hej!
    Muffinsen ser helmaffiga ut. ville bara tala om att jag använder KanJang även när förkylningen brutit ut. Den ger mig kraft och det känns som jag kan vila ut och må bättre medan jag är sjuk. Det kanske kan funka för dig. Dessutom sover jag bättre när jag tar den. Känner mig mer utvilad. Du kanske kan behöva just det?
    Finns oftast i minsta livsmedelsaffär. Kram och krya på dig

  6. Ett tips om du vill slippa jobbig förkylning, echinaforce. Finns att köpa på apoteket, börja använd när du känner ngt symtom på förkylning. Går även bra att använda är förkylningen brutit ut.

    Banankaka är också en favvo 🙂

    Mvh/ Annemie

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..