Tortellini i Ostsås


När jag är hemma själv brukar jag inte lägga så står vikt vid att laga lunch, det brukar bli en tallrik yoghurt, en smörgås, eller nån restmat ur kylskåpet. Men nu när barnen är hemma och har lov så vill jag gärna att dom ska få lagad mat för dom är verkligen hungriga när dom hållt igång ute på förmiddagarna i snön. Här har vi ett recept där du medans tortellinin kokar svänger ihop en riktigt god ostsås samtidigt! Lätt som en plätt!

Ett litet fördröjnings-tips :
Om barnen inte vill komma in från pulkabacken. Slå tortellinin i en ugnsform och häll över såsen. Gratinera i 225 grader och dom får leka en kvart extra! 😉

BLIXTSNABB OSTSÅS 4 port :
2 msk smör
2 msk vetemjöl
6 dl mjölk
½ riven vitlöksklyfta
1 dl riven västerbottenost
1 rund mozarella
En gnutta riven muskot
1 näven persilja
salt & vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från platten och vispa ner mjölet med en visp. Fyll med mjölken, lite i taget så du får en jämn sås. Riv ner vitlöksklyftan & några riv med muskotnöten. Inte mycket, ett halvt kryddmått ger god smak. Låt såsen koka upp. Sänk värmen och riv ner osten i såsen och låt den smälta ner under omrörning. Finhacka persilja och tillsätt. Låt såsen småkoka ca 1 minut. Smaka av med salt & peppar.

LOADING..