Dagens Semla! Hembakad eller inte?


Fettisdag, semlans dag! Har ni ätit semla idag? Det har faktiskt vi gjort, men dom är väldigt mäktiga tycker jag… En halv, halv orkar jag sen är sockerhjärnan mättad för en bra stund!

 Men frågan är : Är semlan på bilden hembakad eller köpt?? 😉

RÄTTA SVARET :
Ni är duktiga på att gissa! Det var ganska jämnt bland era gissningar, nästan 50/50. Ca hälften trodde hembakad och några fler än hälften trodde köpt!

Semlan på översta bilden är alltså KÖPT!
Är så dunderförkyld & hostig så jag orkar ingenting idag, rösten är nästan borta och så gruvar jag mig inför läkartiden hos ortopeden imorgon om gispet ska bort eller inte… ”Gips-ångest & sjukhus-skräck hand i hand”!!! 🙁

Så därav köpe-semlor från Nya Conditoriet i Borgholm!


Dessa däremot är mina hembakade semlor! Och de är dessutom verkligen pytte-mini-små! Små och naggande goda. OCH sen skär jag alltid mina lock trekantiga! Bullen är inte alls lika fluffig som köpe-semlor men ändå mycket godare tycker jag! 
Recepetet på semledeg + mandelmassa hittar ni här >>

LOADING..