BBQ Revbensspjäll i ugnen


Spareribs, eller tunna revben är riktigt gott att knapra på. Idag blev det alldeles rykande, kryddiga och varma direkt från ugnen. Jag kör revbensspjällen i 2 timmar tills de blir riktigt möra och köttet lossnar lätt från benen. Marinaden som jag penslar revbenen med innehåller hälften olja och hälften smör. Detta gör dom extra saftiga och med extra knaprig & god yta. Prova!!

Till 4 pers (beräkna ca 400gram inkl. ben/pers.)
Det här behöver du :
1,6 kilo tunna revben
1 dl rapsolja
1 dl flytande margarin el. riktigt mjukt smör
2 msk chilisås (mild)
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk worscestersås
2 msk vinbärsgelé
1 msk mild paprikapulver
½ tsk nymalen svartpeppar
3 tsk salt

GÖR SÅHÄR :
Lägg de tunna revbenspjällen direkt på en ugnsplåt med bensidan uppåt. Rör ihop ingredienserna till marinaden. Pensla på alltihopa på en gång. Pensla bägge sidorna noga. In i ugnen på 160 grader i 2 timmar! Efter en timme kan du vända på dom och låta dom ligga med köttsidan uppåt ca 30 min. Vänd dom sedan med bensidan uppåt igen.


efter 2 timmar i ugnen.


Servera med klyftpotatis, wokade grönsaker och bearnaisesås!

LOADING..