Chocolate Chip Cookies med Vit choklad & Ingefära

 


Cookies! Chocolate chip cookies. Söta, knapriga, sega, krispiga… Gooooda! 🙂 Dessa cookies har jag smaksatt med vit choklad & färsk ingefära! Passa på att överraska familjen eller hjärtevännen på söndag…

Det här behöver du :
120 gram smör
1 dl råsocker
1 ägg
1½ dl vetemjöl
½ dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
100 g vit choklad
1 tumstor bit färsk ingefära

GÖR SÅHÄR :
Vispa smör och råsocker krämigt, rör i ägget. Vänd i vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt. Hacka chokladen grovt och riv ingefäran, blanda ner i degen. Rulla in kakdegen i plastfilm eller bakplåtspapper till en rulle (5 cm i diameter) och lägg in i frysen ca 30 min. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och grädda kakorna på bakplåtspapper i 180 grader varmluft, cirka 10 minuter. (Receptet kommer från Leila bakar. Band med hjärtan från nätbutiken www.praktfull.se)

 
 

Choklad cookies med mörk choklad & pecannötter >>

LOADING..