Potatismos GOES potatisbullar!


Efter gårdagens fiskmiddag blev det potatismos över och inte kasta för guds skull!! 😀 Ett gott hemmagjort mos med en klick smör och äggula samt finhackad persilja blir perfekt att steka upp lite potatisbullar av. Jag har använt mig av majsmjöl till dessa potatisbullar men det går givetvis utmärkt med vanligt mjöl, dinkelmjöl eller glutenfritt mjöl.

Det här behöver du :
400 gram överblivet potatismos (hackad persilja, smör + äggula i moset)
2 hela ägg
1 dl majsmjöl
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop potatismoset med äggen & mjölet. Salta & peppra. Forma till bollar och platta till något. Stek i stekpanna tills de blir gyllenbruna och fina. Servera med lingonsylt, gräddfil & stekt fläsk.


Riktigt majsmjöl kan va svårt att få tag på i de vanliga mataffärerna, men på de större kedjorna som City Gross finns stort utbud, kolla där om ni letar!


Potatismos, ägg & majsmjöl.


Lite örtsalt, lingon, en klick gräddfil & stekt fläsk tycker jag är absolut godast till potatisbullar!

LOADING..