Tips på ”laga-mat-med-en-hand” mottages tacksamt! :)


Gokväll kära läsare!
Hur har helgen varit? Här har vädret varit sådär alldeles perfekt lagom kring 2 minusgrader och strålande solsken! Vi har varit i pulkabacken med barnen och det var himla mysigt, precis som jag själv minns när jag var liten… Det var aldrig så gott att dricka varm choklad som när man fick dra av sig dom där blöta lovikavantarna och hålla i en varm rykande mugg! Jag hankar mig fram med handen, men är jag för ivrig så får jag mer ont, så jag får väl lära mig ta de lugnt emellanåt. Men det är bra besvärligt med gips alltså… Vill bara få bort eländet nu!

Ikväll har maken bjudit på mat, och det blev kebabtallrik a lá Nicke! 😀 Kebabsplit är faktiskt himla gott att tillaga själv, dock så brukar de vara så överkryddade med spiskummin, men idag hittade han en bra sort på ICA som faktiskt var riktigt god.

Vit kebabsås :
4 dl turkisk yoghurt el. matlagningsyoghurt
4 pressade vitlöksklyftor
½ tsk vitvinsvinäger
En nypa torkat mynta
salt peppar

Röd kebabsås :
2 dl tomatpuré
½ dl aivar relish
½ dl rapsolja
2 msk tigersås
Salt & Peppar
cayennepeppar
Finhackad persilja & basilika

TIPS TACK!!
Nu till mitt lilla dilemma, jag behöver alla små som stora tips jag kan få vad gäller middagstips & mellanmål, å kanske en å annan lättlagad lunch! Och med beaktning på att det ska kunna lagas med EN hand!! Kom igen snälla ni, överös mig med smarta tips! 🙂

Kram från mig…

LOADING..