Dagen började iallafall bra…


Ja, som sagt, dagen började iallafall bra. Skulle ha en ledig dag o tänkt åka till pulkabacken med Joline. Men vilket jädrans oväder. Åkte ner till stan för att handla lite mat iallafall. Hämtade upp lillsyrran också som skulle me hem. In på Hemköp, och ut med tre stora påsar & en säck hundmat. Snön blåste och yrde så hela bilen hade snöat igen på den lilla stund vi var inne i affären. Ute på parkeringen så halkade jag väl på en isfläck och slog dit ordentligt! Upp på benen snabbt som sjutton, bara lite ont i handleden först…

Efter vi satt oss i bilen börja de värka som knivar å jag fick inte om nycklen i låset ens. Lillsyrran fick sköta växelspaken å jag körde så gott de gick. Fy ända in i månskenet va de började tokvärka efter bara en liten bit. Å sjukhusskräck som jag har så fick hon övertala mig att åka upp på vårdcentralen och iallafall visa upp handen. Dom tittade bara lite snabbt genom receptionsluckan å sa att jag får nog åka in till Kalmar för röntgen…

ÅHHHH!! Hela bilen full med mat och absolut inget tilltalande väder att köra bil i så långt. Å dessutom sitta resten av dan på akuten å vänta å vänta… Bestämde mig iallafall för att köra hem först, in med maten, på med lite torra kläder, byta skor osv osv… När vi sen väl körde hemifrån möter vi plogbilen på vår lilla bygata, jag kör in mot kanten men lyckas ändå bli påkörd av den… Ska oturen inte va tillräcklig liksom? Nåja, det blev inget på bilen, tack vare att mina däck stod vridna lite utåt så vad de där han tog i.

Efter 4 timmar på akuten kom vi iallfall äntligen hem igen! Jodå, tack bra! 🙂
Brutet båtben & strålben i hand/arm och gips på de! För första gången i mitt liv har jag brutit nånting och fått gipsa. De kunde ju va värre visserligen, brytit benet, eller en fot hade ju varit tusen gånger besvärligare! :-/

Nu känner jag mig duktigt handikappad, bara sätta upp håret, dra upp byxorna, allt blev plötsligt väldigt besvärligt och ont gör de! Värker å sticker, å fingrarna är svullna som prinskorvar… Imorgon är visst en ny dag! Den ser jag fram emot att träffa nu kan jag säga! Sjukskriven i 2 v till att börja med å sen ny röntgen och ev. gips i 2 mån efter det… *suck*

Jo, jag kan väl laga mat behjälpligt iallafall så lite recept kommer ni inte undan. Nu har jag suttit å skrivit allt detta med pekfingervalsen, det tog sin lilla stund! Må nu så gott allihopa därute å va rädda om er i halkan!

Kramar från mig…

 1. Nej! Din stackare! Så oturligt att halka, men kanske inte så konstigt… isfläckar finns ju överallt och vips så ligger man ner. Man tycker ju det skulle räckt med en liten skråma och ömt, inte gipsad arm. Krya på dig och ta hand om dig! Kram

 2. Aj aj aj! Vilken otur. Stackars dig. Tur ändå att du tror du kan fortsätta producera lite recept även under sjukskrivningen. Har man lite kul brukar man bli frisk och återställd fortare. Krya på dig och ta det lungt.

 3. Ajajaj, din stackare! snacka om otur 🙁 Ett ögonblicks verk…
  Krya på dig!

  Pssst… om du undrar över något så jobbar jag med alla typer av frakturer, det är liksom det jag gör varje dag! Så om du har några frågor så ska jag gärna svara dig! (vet att det kan va lite svårt att få med sig all info efter en dag på akuten och lite smärtsillande i kroppen 😉

 4. Usch och fy! Stackare!! Verkar som det här med fall och brutna ben går runt bland många bloggare nu?? Jessica med bloggen Hallon & Blåbär har ju också råkat ut för gipsning..

  Du får ta det lugnt och krya på dig Linda!!
  Stor kram, Jennie!

 5. Fy rackarns så otrevligt! Tur att du hade din syster med dig i bilen iaf och fick hjälp med växlingen.

  Hoppas att det läker snabbt och att värken går över.

  Kram!

 6. Åhh aj! Vad ont det gör! Jag råkade ut för en likande sak för två år sedan. Skulle testa åka snowboard vilket slutade med en så ful fraktur att jag fick operera handleden två gånger. Jag känner fortfarande av skadan – varje dag, men jag hoppas att det kommer kommer att bli lite bättre om jag tar bort den inopererade plattan. Jag hoppas att du kommer läka ihop bättre än jag gjorde! 🙂 Vet inte om du också behöver gå på rehabilitering sen för att jobba upp handens funktion? Drygt men det är bara att kämpa på! Men gå inte för fort fram heller.. tror ett av misstagen jag gjorde var att jag ville för mycket och använde handen innan den var redo. Krya på dig!! Vill ju se mer av dig här på kryddburken. 🙂

 7. AJajaj jag känner vad ont det gör.Jag ramlade i trappen i somras och slog ankeln så, inget brutet men jag har fortfarande besvär med den. Krya på Dej och laga lite god mat så går det nog över snart.

 8. Oj, stackare! Jag bröt båtbenet för två år sen, inte alls kul… Gips i flera månader… OM man nu ska bryta nåt så tycker jag ändå att du har valt rätt årstid! På sommaren är det ju hemskt att ha gips… (Såna där smala bestick som man äter krabba med är superbra för att klia under gipset med ;))

 9. Usch och fy din stackare!!! Riktig otursdag!! Hoppas det läker fort.. sen blir det väl rehabilitering på det.. olika övningar och sånt du ska göra med handen när du sluppit gipset.

  Hoppas på lite recept ändå 😉

  Var det den handen du använder mest eller klarade du dej från det iaf??

  Kram

 10. Men så tråkigt! Råkade ut för avbrutet ledband i tummen för några år sedan sedan en tur i skidbacken. Var tvungen att ha gips några veckor och man blir verkligen tafatt!

 11. Stackare där. Ja, det är förädiskt där ute i snön. Här har vi is under snölagret så man får passa sig var man går. Lycka till med pekfingervalsen 😉

 12. Usch och fy… vilken otur! Och vad onte det gör!
  Jag vet precis hur det är att bara kunna använda en arm efter en operation! Men det blir bättre och man blir en hejare på pekfingervalsen!
  Krya på dig!
  Irene

 13. Din stackare!! Visst verkar det som att allt ont ska hända på en och samma gång. Maximal otur. Glad att det ”bara” var armen, och inte skallen tex. Man får försöka se positivt genom det jobbiga. Hoppas läkningen går fort!
  Kramar /Sandra

 14. Tur det inte var värre, för dig alltså… ur ett rent egoistiskt perspektiv bävar jag inför risken att Kryddburken nu kommer att köra på sparlåga ett tag ?

  mvh
  konstit – som hoppas på snabbt tillfrisknande !

 15. Men jisses, går det troll i matbloggarna. Vet precis hur du känner dig. Sitter själv hemma med gipsat ben, plattor och stift inopererade i foten sedan i måndags och jag är redan så himla rastlös.

  Hoppas iaf att det läker snabbt och fint!

  Kram Jessica

 16. Åh, fy din stackare! Lite svårt med pekfingervalsen i köket bara… Men du verkar ju ha en liten hjälpreda där hemma som har mammas intresse för köket, så det blir kanske fler av Jolines recept 😉

 17. Krya på dig! Det där låter sannerligen som elak historia! Du får praktisera lite delegering och kanske träna på hur man skriver så pedagogiska recept som möjligt?

 18. Nääää.. stackars!! ååå.. va´tråkigt. Krya på dig! Å hoppas att värken snart är borta det kan räcka med att vara enarmad tycker jag.

 19. Hej begåvade Kryddburken!
  Krya på dig hälsningar från mig och sambon som tycker du har världens bästa matblogg – Vi har gjort många av dina recept och det blir alltid lika bra! Du har verkligen känsla o begåvning för mat, dokumentar processen på ett pedagogiskt sätt + konstnärlig känsla för fotografi o bildkomposition. Ville bara hälsa det till dig!
  kram Jeanette o Ken

 20. Oj vännen lilla. Jag vet precis vad du går igenom för jag halkade och bröt armbågen för 2 års sedan. Det är hopplöst och man märker snabbt hur beroende man är av båda händerna. Ta det nu bara lugnt och sköt om din arm, ju mer du rör på den desto mer gör det ont.

  En stor krya-på-dig kram
  Nadja

 21. En gång bröt jag lillfingret och fick ha ett ungefär lika stort gips som du hade. De va jättejobbigt så jag förstår dig. Krya på dig!

 22. men vad tråkigt 🙁 att gå hemma sjukskriven är aldrig kul, och när man dessutom är gipsad så man inte kan göra helt vardagliga saker blir det ju ännu värre! hoppas den värsta smärtan lägger sig för dig snart iaf. krya på dig!

 23. Stackars dig, vilken otur. Men vill bara passa på att säga att jag älskar din blogg. Jag är inne på den så ofta jag kan bara för att se om du hunnit skriva något mer. Den är så inspirerande, med tydliga instruktioner och fina bilder. Du är så duktig!

  Krya på dig!

 24. När oturen är framme… Lider med dig! Glöm inte att öppna och stänga handen och sträcka ut fingrarna så att blodet cirkulerar. Det glömde man nämligen informera mig om =( när jag bröt handleden efter en rejäl bugg på dansgolvet. Jag trodde fingrarna skulle explodera innan jag fick rådet per telefon. Efter det gick allting bra och det kommer det nog göra för dig också vad tiden lider, för utan att vara elak, det tar lite tid innan handen är ok igen, tyvärr. Åh andra sidan blir man jäkligt duktig på att jobba med en hand =)

  Krya på dig och var inte rädd för att delegera hemma.

 25. Men fy, stackars dig!! Vad handikappad man blir av att ”tappa” en hand/arm… hoppas du tar det lugnt och att det läker ihop sig snabbt. Stora kramar!!

 26. Men uscha! Denna halka:|… Hoppas medicinen hjälper och att du orkar med tiden med gips. Man blir faktiskt smidigare efter ett tag när man lärt sig leva med den:-) Jag stukade handen för några år sedan och fick ha en gipsplatta över hela underarmen i fyra veckor. Det går ändå förvånansvärt snabbt tiden, hoppas det känns så för dig med.

  Och när man sedan får gipset borttaget så känns det SÅ lustigt. För man kollar liksom bara på armen men det känns ju inte som att man har någon arm över huvudtaget. ^^,

  Kram på dig

 27. Sitter i samma sitts som du… fast här vet det inte om jag brutigt båtbenet men får gå med gips iaf. ska in o göra en SCINT på onsdag (3dje gången på röntgen) då får jag min slutliga dom… Gips e ett elände! Första gången för mej med… Lycka till!

 28. Fy sjutton vad surt, jag vet precis hur det är! halkade förra vintern, just efter en lång julledighet, taggad att få gå tillbaka till jobbet. Reponering (tillbaka knixning av sned fraktur på direkten innan gips) på akuten, sen gips och handikapp i en vecka, och sen beskedet efter omröntgen att frakturen vart sned igen, så det blev operation och pinnar och skit. blev klar med rehaben i aug/september. man repar sig på nästan allt, men sååå skönt att höra att du inte varit aktuell för operation, det tar sån sabla tid!

  Krya på dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..