Exotisk planka & kallskuret kött

kallskuret_exotiska_frukter

God fortsättning på er!
Hoppas ni haft ett riktigt härligt nyårsfirande allihopa. Här kommer lite bilder från nyårsmaten igår. Vi sadlade om menyn som från början var tänkt Filé Mignon med black n´White sås. Dagen innan nyårsafton fick jag en låda med delikatesser från Ridderheims och då bestämde vi oss för att det fick bli exotisk planka med kallskuret kött, potatisgratäng och apelsinbomber till dessert. En liten löjromstoast åt vi till förrätt också! Recept & bilder på apelsinbomberna kommer inom kort! 🙂

kallskuret_kött

Fjällpastrami & vedrökta revbensspjäll samt vedrökt fjällbog! Pastramin blev snabbt en stor favorit. Riktigt saftig och mör och rejält kryddad! Barnen tyckte om revbensspjällen, mild röksmak och väldigt möra. Nästan allt kött kunde man nypa bitar av med bara fingrarna så mört va de!

exotisk_planka

Rostbiffen är min absoluta favorit bland kallskuret kött och den här biten gjorde mig inte besviken, riktigt saftig och perfekt sälta & ganska stark kryddning runtom. Absolut inte torr och tråkig som en del rostbiff kan vara!

kallskuret

Flatrökt fjällskinka var nog den som tilltalade samtliga mest, god till gratängen och frukten men framför allt en höjdare som drinktilltugg.

exotiska_frukter

En otroligt god meny där ridderheims får gott betyg rakt igenom för sitt e-nummerfria kött utan tillsatser! Ett stort plus i kanten för de! Melon, vindruvor, kiwi, carambola, lime, papaya & tamarillo var otroligt goda frukter till köttet och med lite färska örter som pricken över i:et! 🙂

  1. Hoppas du får en god fortsättning på det nya året. Har också fått möjligheten att smaka på Ridderheims e-nummerfria sortiment och jag kan bara instämma att allt verkligen var toppengott, så jag kan verkligen tänka mig att maten smakade toppen.

    Ha en bra dag!

  2. Det där ser verkligen fantastiskt ut! Har själv provsmakat mig igenom allt köttet och kan inte annat än att hålla med om att det är gott!

    Trevlig fotsättning på det nya året!

  3. God fortsättning på det nya året Linda!

    Skoj att du bloggar om just exotisk planka. Själv har jag idag suttit och spånat om jag ev. ska bjuda på det när jag fyller år om någon vecka! Jag har inte riktigt bestämt mig än.. 🙂

    Önskar dig ytterligare ett bra år med din Kryddburk. Av mig kommer du som vanligt få så gott som dagliga besök! Kramar från Camilla i Motala

  4. Hej och Tack så mycket för din fina kommentar hos mig. Vad glad jag blir åt såna positiva ord 🙂
    Det är härligt att ha fått komma in i en sån här fin blogg-gemenskap, särskilt som nybörjare.
    Det är alltid lika skoj att titta in här hos dig, för det är sån varm stämning.
    Mer av sånt bland Sveriges bloggar önskar jag inför det nya året.
    Ha en riktigt God fortsättning på 2010.

  5. Tack för din kommentar, önskar dig ett Gott Nytt År tillbaka och hoppas att det blir ett bra matbloggsår!
    Vilka härliga färgglada bilder du har lagt ut. Visst är Ridderheimsprodukterna goda, vi njuter för fullt av dom!

  6. Gott Nytt År Kryddan och din exotiska mat är superb och ett alternativ gott som något ,alltid finns det något som passar detta är den stora fördelen med dessa upplägg.

    Kram från cyberfafar/rolf

  7. Fy jisses vad jag blev sugen på mat….. så gott det ser ut. I morgon måste jag i väg o köpa grönsaker, det är helt tomt på det i mitt hem. Dessutom behövs det som godis nu när det blivet så mycket annat onyttigt gott i helgerna.

    Tack för att du finns och att du bloggar om ditt bästa.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..