Knäck i micro! Klar på 8 minuter

knäck_i_micro

Knäck hör julen till, utan knäck i kylskåpet så är det faktiskt något som saknas tycker jag! 🙂 Varje jul tidigare har jag kokat knäck på spisen i en kastrull. Nu i år provade jag att koka i micron, alla säger ju att det ska va så smidigt och går så fort! Och nu måste jag instämma i den skaran! Jisses så enkelt, smidigt och snabbt det gick! Receptet är lagom till ca 35-40st. 8 minuter på full effekt och sen är det klart! Kan det bli enklare!?

Det här behöver du :
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 dl sirap

1 msk smör
1 msk ströbröd
2 msk skållad flagad mandel
(Smör, mandel & ströbröd kan helt uteslutas om man så vill)

GÖR SÅHÄR :
Mät upp socker, grädde & sirap i en lite porslinskanna, eller rund ugnsform med höga kanter går också bra. Se bara till att kanten är tillräckligt hög för att knäcken ska kunna koka upp ca 7-8cm utan att det rinner över. In i micron på full effekt  i 8 minuter. Ta ut och gör ett kulprov; Häll en tesked av smeten i ett glas med kallt vatten. Ta upp knäcken ur vattnet och forma till en boll. Kan du det så är knäcken klar! Om den känns för lös så kör en-två minuter till i micron. När knäcken är färdig rör du ner smör, mandel och ströbröd. Häll upp i knäckformar och låt svalna. Förvara i kylskåp eller i frysen.

koka_knäck_i_micron

LOADING..