Västerbottenpaj

västerbottenpaj

Idag har jag haft jobblunch här hemma och då bjöd jag på denna klassiker – Västerbottenpaj! Jag tror inte det finns nån godare paj egentligen, denna kombination med gräddfil, hackad rödlök och löjrom är oslagbar enligt mig! Det är grymt gott. 🙂 
 
Det här behöver du :

Pajdeg :
1 toppits pajform aluminium 14dl
150 g smör eller margarin
 2 dl mjöl
1 msk vatten

Fyllning :
250 gram riven västerbottenost
2 äggulor
2 hela ägg
2 dl grädde
Salt

GÖR SÅHÄR :
Nyp ihop ingredienserna till pajdegen i en bunke med fingrarna! Tryck ut pajdegen i formen och nagga med gaffel. Ställ i frysen under tiden du förbereder pajfyllningen. Riv osten och blanda ihop till en smet med resten av ingredienserna. Förgrädda pajdegen ca 10-12 min i 175 grader. Ta ut ur ugnen och lägg i fyllningen och grädda ytterligare ca 20 min.

västerbottenost_recept

Den speciella smaken… Västerbottenost! Ja, den ÄR god! Och inte lik någon annan!

västerbottenost

En vacker syn för en gourmet!

riven_västerbottenost

250 gram blir precis perfekt till denna paj!

pajdeg_västerbottenpaj

Förgräddad.

fyllning_västerbottenpaj

Min fyllning är lite annorlunda tack vare dom två ensamma äggulorna i smeten. Men jag lovar detta är den absolut godaste västerbottenpaj som finns! 😉

västerbottenpaj_recept

Fyllningen i pajskalet. Nu in i ugnen.

paj

Efter 20-25 min så är den klar. När du tar ut den så ”dallrar” det fortfarande lite lite i mitten, men låt pajen ”stå till sig” och servera den med fördel kall. Pajens fyllning blir krämigt läcker på ”spetsen” av pajbiten! 🙂

västerbottenpaj_recept

Wooilaa! Servera med en klick gräddfil el. cremé fraiche, hackad rödlök och löjrom, gärna Kalix-löjrom!

LOADING..