Saftiga kycklingfiléer i ugn med Sambalsås, ris & wokgrönsaker

kycklingfile_i_ugn

När jag lagar kyckling, speciellt, lår eller filéer brukar de få stanna i stekgrytan och bli just gryta! Det är inte ofta jag liksom tillagar kycklingen i en form i ugnen om det nu inte är helstekt kyckling förstås. För den brukar vara poppis ganska ofta här hemma. 

I detta recept har jag skurit filéerna i bitar, brynt dom i gjutjärnsgrytan. Tagit upp dom, vispat ur grytan med grädde & cremé fraiche, klycklingbuljong och en matsked sambal oelek. Detta hällde jag sen över kyckligen i en ugnsform och lät bitarna gå färdiga på 200 grader ca 20-25 min. Oj,oj så saftigt det blev alltså! Såsen i formen skall med fördel serveras med ett gott bröd till middagstallriken. Brödet värme jag i ugnen de sista 10 minuterna tillsammans med kycklingen! Smidigt, gott & väldigt enkelt! 😉

4 port
Det här behöver du :
ca 1 kilo kycklingfiléer
Smör till stekning
3 dl grädde
1 liten burk cremé fraiche
2 msk kycklingfond
1 msk sambal oelek

GÖR SÅHÄR :
Skär filéerna i bitar. Inte för smått. Bryn bitarna i en stekpanna eller i en större gjutjärnsgryta tills bitarna fått fin färg runtom. Plocka upp kycklingen och lägg över i ugnsfast form. Vispa ur stekgrytan med grädde & cremé fraiche så alla smaker från botten kommer upp. Tillsätt fonden och sambal oelek. Slå såsen över kycklingbitarna i ugnsformen. Stek i ugn ca 20 – 25 min tills kycklingen är helt genomstekt. Servera med ris och wokade grönsaker.

klycklingfileer

Bryn kycklingfiléerna i bitar i lite smör. Lägg över i en ugnsfast form.

skysås

Vispa ur stekgrytan med grädde & cremé fraiche. Klicka i en matsked sambal oelek & kycklingbuljong.

kycklingfileer_i_ugn

Slå sedan såsen över kycklingbitarna. In i ugnen på 200 grader ca 20-25 min tills kyckligen är färdig.

wokgrönsaker

Skär lite grönsaker som du wokar snabbt i het stekpanna. Krydda med paprikapulver & lite salt. Här har jag valt broccoli, minimajs, gul paprika och vattenkastanjer.

LOADING..