Skumgodis Tomte-Fudge

 

tomteskumfudge

Det nalkas mot jul och då måste ju julgodisrecept provas i god tid har jag hört! 🙂 Här har vi skumgodis som fått åka med i en fudge med vit choklad! Skumtomtefudge! Fungerar lika bra med skumbananer, sockertbitar, marschmallows eller ahlgrens bilar! Detta är sååå gott & väldigt sött, lite för sött för min smak, men gott, men sött… 🙂 Tycker absolut ni ska prova om ni inte gjort det! Och det tar inte mer än 10 min att röra ihop på spisen, sen ska den bara stelna i kylskåpet!

Det här behöver du :
10 bitar skumgodis
2 dl strösocker
1 dl grädde
50 gram smör
100 g vit choklad

GÖR SÅHÄR :
Klipp skumtomtarna i bitar. Blanda ner allt utom den vita chokladen i en kastrull. Låt koka upp så allt smälter ihop. Bryt chokladen och vänd ner i smeten och rör till du får en jämn blank smet. Häll upp i smord form och låt svalna, gärna över natten i kylskåpet. Skär sedan upp fudgen i bitar och förvara svalt.

julgodis

Skumtomtar!! 🙂

skumtomtar

Barnen tycker det är roligt att klippa tomtar!

skumtomte

Blanda alltsammans i kastrull men vänta med den vita chokladen.

smälta_skumtomtar

Låt allt få smälta ihop.

vit_choklad_fudge

Rör sist ner chokladen.

fudge_recept

Rör till en slät smet.

fugde

Häll upp i smord form och låt svalna. Förvara gärna i kylen över natten. Skär sedan upp i bitar.

tomteskum

När fudgen stelat helt kan du skära upp den i bitar!

LOADING..