Tacos, Tacos, Tacos & Tacos!! :-)

taco

Fredagkväll och vi har precis ätit tacos? Fler i samma sits kanske? 😉 Visst är det mysigt att samlas kring köksbordet med övertrötta barn efter en lång skolvecka och själv tar man ett djupt andetag och pustar ut, ÄNTLIGEN fredag, äntligen helg!! Samlingen kring bordet på fredagarna blir nästan heliga! Och sen myspys i soffan, film, värmeljus och barn som i regel slocknar ganska tidigt! 🙂 Nu är det Barda på TV, sen brukar det vara väldigt gäspigt hos dom små, läggdags och sen kryper vi upp i soffan, Nicke och jag! Härligt!! Önskar er alla en trevlig helg!

Tacos ÄR populärt, bara att konstatera, och inte bara på fredagar! Just nu har jag snöat in lite på gucca, det är himmelsk gott till taco och har numera fått ersätta den kalla vitlökssåsen vi alltid annars har som tillbehör! Guacamole är gott och den SKA absolut vara hemmagjord!

Här kommer några av mina tacorecept, det fanns visst en hel del så här kommer en sammanställning, klicka på rubrikerna för att komma till recepten :

Tacos på en tallrik eller Tacoberg?

tacoberg

Taco Red Fushion

tacos_red_fushion

Tex Mex-panna

nachochips

Tacorulle

tacorulle

Tortellini-Tacos

tortellini_tacos

Taco-fisk

tacofisk

Lyxig Tacopaj

tacopaj

Taco-pizza

tacopizza

Laxwraps i Tortillabröd

lax_guacamole

 1. Tacos slår ju aldrig fel! Vare sig det är vanliga tacos, fajitas, tacogratäng, enchiladas eller vad det än är i det mexikanska köket. Så himla gott, och riktig fredagsmat! 🙂
  Hoppas ni får det jättemysigt!
  Kram Karin

 2. köpt guacamole borde inte få kallas guacamole!! det känns som nån läbbig syntetgegga med grön karamellfärg utan spår av äkta avokado.

  Här har den lilla övertrötta somnat i soffan så nu blir det pizza resp kebabtallrik och en GT för oss stora. sen somnar nog vi med i soffan 😉

  ha en skön helg!!

 3. Man kan även göra tacokyckling. Du rensar (jag vet inte ens om man säger det om kyckling haha) en grillad kyckling och skär bitarna så dom blir lite mindre. Sedan blandar du ost och tacokrydda och häller över kycklingen. In i ugnen och grädda tills osten smälter. Servera med guacamole, vitlökscremefraiche eller salsasås. Eller alltihop såklart. Det blir gööött!

 4. Vi har också ätit tacos ikväll, det är så gott. Man kan äta länge och bara småplocka av allt smaskigt! Jag har aldrig köpt den färdiga guacomolen, inbillar mej att den är läbbig och det är ju så enkelt att göra egen!!

 5. Jag kan inte mer än hålla med ovanstående kommentarer.
  Jag använde mig av dina pizzabullar och kvällens tacosingredienser.
  Kommentarer när det uppdagades att pappa inte gjorde sin vanliga tacosdukning… ”me..du lovade ju tacos..” ”f..n det var ju gott ju..”
  Tack för inspiration.

 6. Sv: Tackar! 🙂 Ja, jag älskar att gå den linjen, så bra!! Nej, soppan fick stanna kvar i kastrullen för min del. Är väldigt mesig när det kommer till blod osv, så att äta någonting flytande med blod i hade jag nog både svimmat och (ursäkta språket) kräkts av..

  Hoppas att du får en toppenskön helg!
  Kram, Jennie.

 7. Tacos, en riktig klassiker numera i många svenska hem! Guacamole ska det vara, mycket och hemgjort för att falla mig i smaken 😀 Och tacogratäng med phila-ost i botten är en favorit i taco-väg! Här åts det snabbmat ikväll och nu har jag suttit och äntligen uppdaterat med smörgåstårtebilderna från fars dag! Trevlig helg!

 8. Mm här blev det tacos också..
  Är ju så lindrigt, skulle också göra guaccamole men glömde avocadon på affären, hur man nu lyckas med det?
  Ja ja..
  Ha en fortsatt härlig lördag

 9. Tacos är verkligen gott. Skulle också vilja tipsa om en riktigt bra Taqueria (ställe som serverar tacos) i Stockholm vid namn La Neta. (www.laneta.se) Drivs av Mexikaner och de har delikatesser som Quesadillas, Gringas, Tacos al pastor, etcetera. Inte det billigaste stället men likväl prisvärt. Andale cuate!

 10. Tacos är den allra bästaste maten tycker jag! Min favorit hittills är nog kycklingtacos eller tacotårta och så är jag totalt galen i enchiladas också 🙂 Men vet du, igår gjorde jag smörgåstårta till mig och Stevie och det var inte helt fel det heller 🙂 Får min smörgåstårta godkänt av smörgåstårtsdrottningen tro? Kramelikramar

 11. Fredagsmys! För mig blev det söndagstacos istället, alltid lika uppskattat oavsett vilken utav helgkvällarna det blir. Nu på fredag blir det risotto, riktigt italiensk med carnaroliris. Sist jag bloggande var det just en liten snabbskola i ämnet, kika gärna förbi om du är någon fredag vill byta ut tacosen! 🙂 /Nathalie

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..