Nu ska vi laga mat!

köksredskap

Men idag är det ni läsare som står för receptet! 🙂

Jag lagade nämligen ”något” av dessa ingredienser igår. Det blev himla gott, och i stor mängd räcker det till massa annat också… Jag ger er nu fria händer att klura lite själva! Det är jättespännande att se hur ni tänker, om vi tänker lika, helt olika eller inte alls! 😉

 1. Beskriv vad du hade gjort av detta?

 2. Vad hade du valt för extra ingrediens?

 3. Namnet på din maträtt?

Detta ska du laga något av :
1 stor rotselleri
2 gula lök
2 morötter
1 grön paparika
1 röd paprika
2 burkar Mutti tomatkross
1 msk torkad oregano
1 liter veg, höns el. kött buljong (egen el. tärning)
1 EXTRA valfri ingrediens!
kryddor…

GÖR SÅHÄR :
Min beskrivning kommer imorgon!
Skriv nu ner din egen beskrvning, tack! 😉

 1. 1. Av detta hade jag gjort en soppa!
  2. Extra ingredienser får bli bönor, kidneybönor eller 1 burk med olika bönor i.
  3. Bönsoppa
  Skiva grönsakerna och fräs i olivolja, tillsätt tomaterna, buljongen och kryddorna (salt, svartpeppar, oregano, timjan, vitlök). Låt koka upp och tillsätt dom avsköljda bönorna. Klart!

 2. 1. Köttfärssås
  2: Nötfärs
  3: Nyttig köttfärssås

  Rotsaker rivna, lök hackad, paprika i bitar. Tillaga som en vanlig köttfärssås förstärkt med rotsaker och paprika.

 3. Av detta hade jag gjort en gratäng. Koka pasta som min extra ingrediens. Sen strimla alla grönsaker och blanda med tomatkross och lägga över pastan i en gratängform. Sen hade jag fuskat och rivit ost på toppen 🙂

  Extraingrediensen blir då pasta.

  Och detta blir en ”kylskåpstömningsgratäng”!

 4. det där ser ut att bli den linssoppan som jag brukar göra =)
  jag hade alltså haft röda linser som extra ingrediens =)
  hoppas du får en fortsatt bra dag!

 5. Vilka fina matbilder du har!! Av ingredienserna skulle även jag gjort en soppa, eller kanske mer åt grythållet med grovt skurna bitar av alla ingredienser. Extra ingrediens hade blivit kycklig. slurp!!

 6. Hade jag kunnat äta baljväxter hade jag lagt till röda linser men nu får det bli 250g nötfärs istället och då blir detta en underbar ”Höstsoppa” och som bonus får jag lite extra ”rester” kvar till imorgon =)

 7. 1. Jag hade nog valt att göra vår mustiga höstsoppa, men jag var först inne på ugnsrostade grönsaker, kycklingfilé med mustig tomatsås. Dom burktomaterna fr Mutti är gudomliga!

  Nåväl, till receptet:
  Fräs färs, hacka grönsakerna i mindre bitar.Lägg samman i stor kastrull, på med krossade tomater (räcker med en burk) och buljong så det täcker. Krydda med vitlök, sambal oelek, mejram, oregano och lite rosmarin.
  Koka till grönsakerna är mjuka, smaka av, krydda på vid behov.
  Servera gärna med en klick gräddfil smaksatt med lite vitlök och ett gott bröd.

  2. Nötfärs, alt älgfärs

  3. Mustig köttfärssoppa

 8. 1. Det skulle nog bli en pastasås. jag skulle nog koka ihop allt och mixa till en slät sås, förutom paprikan, den skulle få gå ner tärnad på slutet.
  2. pasta blir det väl då;)
  3.pasta med hemligsås

 9. Även jag hade gjort en god soppa av dessa ingredienser!

  1. Köttfärssoppa
  2. Blandfärs
  3. Höstsoppa

  (som extra tillbehör utöver detta skulla jag ha antingen klimp eller en klick creme fraiche)

 10. Antingen en soppa eller en riktigt mustig höstgryta kanske 🙂
  Jag hade lagt till högrev eller grytbitar eller liknande och låtit alltsammans koka riktigt riktigt länge för den där mustiga smaken 🙂

  Kram Karin

 11. Valfri ingrediens är fläskkotletter som bryns och sen får puttra klart i grönsaksröran. Servera med bandspaghetti, en fusk osso buco…

 12. Min extra ingrediens hade blivit grytbitar av fläskkött som jag låtit koka tillsammans med övriga ingredienser. Till det potatis eller ris… blev iofs två extra ingredienser så det kanske blev fusk. I såfall får det bli nötfärs kan tänka mig att det skulle bli en god soppa utav detta!

  Dina recept ä alltid suuuuper, tack för att du delar med dig av allt gott :)!!!

 13. Det jag hade gjort med dessa ingredienser är en god vegetarisk gulasch.

  Min extra ingrediens hade varit en färsk baguett som vi hade skivat och lagt fram i en korg. Hällt upp den rykande heta gulaschen i varsin djup tallrik (Hade önskat att jag hade kunnat lägga till ytterligare en ingrediens här – nämligen kyckling som jag hade låtit puttra länge så det smälter i munnen men nu får det bli utan) och sedan hade vi helt enkelt doppat baguetten i den heta gulaschen och njutit av att doppa och äta (och även självklart använt sked emellanåt!:) )

 14. Kött-o-man som jag är hade jag valt att fräsa på ganska tjocka skivor av gourmetbog (nötkött är favoriten) sedan hade jag hackat rotfrukterna, löken och grönsakerna i små tärningar och fräst på. Sedan hade jag kryddat (med bland annat vitlök) o haft på tomaterna o buljong. Sedan hade jag låtit det puttra länge, länge så köttet blir riktigt mört.

  Med andra ord:
  1. Som ovan
  2. Gourmetbog som extraingrediens
  3. Anna´s höstgryta

  Vilken kul idé att spåna… Det gillas skarpt.

  Ha en bra dag!
  /Anna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..