Dags att plocka fram pepparkaksformarna!!

pepparkaksformar

Eller hur!? Nu är det väl hög tid att rota fram dom ur skåpar och lådor där dom har legat sedan julstöket i fjol? 🙂 Jag har nämligen letat med ljus & lykta efter dessa miniatyrformar med pepparkaksmotiv, och blev väldigt förvånad när jag var in på ICA häromdan en snabbis! Där fanns dom ju, i mängder, ett helt ställ med dessa små söta pepparkasformar!

Men jag ska inte baka med dom…

julkransar

Dom fick istället pryda dörrkransen som nu hänger ute på farstubron. Tillsammans med några små skäggtomtar och buntade kanelstänger! Kransen är bunden med lite grövre grenar som stomme och sedan bunden med granris!

dörrkrans

Det är ju faktsikt jul snart… Nån fler där ute som tjuvstartat lite med något? Något litet bara, kanske…?  🙂

 1. Ååååh så tjusigt!
  Jag är så sugen, men väntar på att någon granne ska ta initiativet så vi inte blir utpekade (nyinflyttade i området) ;), sen ska jag pynta som aldrig förr =)

 2. Vilken fin krans, funderar på något liknande fast jag ska nog ha små polkagriskäppar i min.

  Tjuvstartat? Javisst! Där hemma har en flaska julmust gått åt och här på jobbet har jag beställt hem en burk med pepparkakor, Annas gammeldags Julhjärtan, som jag säljer för 50 öre styck. Några har redan gått åt.

 3. Jättefin krans! Vi har än så länge bara druckit julmust och så har jag lyssnat på en julskiva en gång. Sambon vägrar att börja tidigare men jag ska i alla fall ha allt städat och gardiner, och det lilla julpyntet vi har, uppe till 1:a advent. 🙂

 4. Vilken superfin krans!
  Här dricks det julmust var och varannan dag, skumtomtar mumsas det också på. På en bänk i köket står nyblandad, blivande glögg i en hink och sänder ut små doftpuffar så det luktar ju i hela lägenheten. Julhärtat hänger fint på ytterdörren (sen att det sitter kvar sedan förra julen behöver man ju inte tala högt om) 😀

 5. Åååh så fin kransen blev, med så få och enkla grejer. Förra veckan koka jag glöggkryddorna. Nu ska det stå och gona till sej(med spriten i) tills advent. Har börjat fundera på julpynt, men tycker det är lite tidigt än. Men jag verkar inte vara ensam om och vilja börja,hihi.

 6. Den är verkligen jättefin! Jag ska nog springa ut en sväng i skogen och fixa lite granris, nu är det för mörkt. Oj vad sugen jag är på att pyssla lite nu… det var verkligen jättelängesen!

 7. Men vilken superfin krans! Vad duktig du är och vilken rolig idé! Om du hade sålt sånna i Linköping hade jag köpt en på nolltid att ha på min dörr 🙂 Kram från oss!

 8. Jag är fullständigt jultokig, men försöker invänta första advent. Kent fyller år den 13 november så före det är det inte möjligt men sen kan det komma fram lite. Inte tomtar de får snällt vänta till sista veckan men domherrar,änglar,älgar och en och annan vätte kan ju smyga fram ur vrårna.

 9. Verkligen en fin krans. Gillar idén med pepparkaksformer.

  Mest är det i huvudet som det har hänt julgrejer men två julklappar är inköpta och inslagna iaf samt att jag snodde ett glas julmust hos min syster häromdagen.

 10. Hej!

  Vilken vacker krans! Tänkte också göra en egen i år men vet inte riktigt hur jag gör den bäst. Hade velat ha en hjärtformad krans.

  Nåja, får nog fundera lite mer på den. Vilken härlig blog du har!

  Susanne

 11. Verkligen en underbar krans,super söt! Vänninan kikade in här och såg din krans,så nu är ska vi klä på våra ungar och gå ut i skogen och hämta ris,för här ska göras kransar!!! ler… Ha en underbar dag.

 12. Jag skulle gärna se lite bilder på gamla utstickare,så rota i era gamla gömmor så ska du se att du finner. Dom gamla formararna var så mycket finare och välgjorda.

  /rolf

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..