Siliviakaka

silviakaka

Idag har jag bakat lite och fryst in. Silviakaka var länge sen jag gjorde, den har liksom blivit lite bortglömd som fikabröd tycker jag så här kommer ett riktigt gott recept.

Det här behöver du :
6 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
3 dl kallt vatten

Glasyr : 
175 g smält smör el. margarin
6-7 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk pressad citronsaft
2 äggulor

GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg och sockert poröst. Tillsätt vetemjölet utblandat med bakpulvret. Rör sist ner vattnet. Bred ut smeten i långpanna och grädda ca 25-30 min, 175 grader. Jag har använt en stor ugnsplåt med måtten 40*32 med lite högre kanter. Plåten har jag täckt med bakplåtspapper som jag smord lätt med lite flytande margarin. Ta ut kakan och låt den svalna. Ett tips för att kaka lätt ska lossna från pappret är att blöta ner en kökshandduk ordentligt och vrida ut. Lägg handduken under kaka när du lyft ur den ur formen, då lossnar pappret superlätt! Smält smöret till glasyren. Ta kastrullen från plattan och rör ner florsocker, vaniljsocker och äggulorna & pressa i lite citronsaft. Bred ett jämnt lager över kakan och strössla rikligt med kokosflingor. Skär upp i rutor. Kakan går bra att frysas.

långpannekaka

Kaka i långpanna är smidigt när man ska baka till många eller vill ha lite fikabröd i frysen.

kaka_långpanna

Silviakaka är den ”ljusa” varianter på mockarutor! Och hur god som helst!

silviakaka_recept

LOADING..