Biffiga Biffar & Fetaostkräm

ostfyllda_biffar

Gokväll kära läsare… Det är inte mycket ork bakom dessa tangent-tryckningar ikväll, men tänkte ändå att jag skulle lägga upp lite recept + bilder från helgens mat! Har legat i feber och värsta förklyning nu i två dar och hoppas jag mår snäppet bättre imorgon! Ja, jag går i mannens fotspår, han låg däck förra veckan han…

Här har vi ett smarrigt recept på megastora biffar vi åt i helgen. Fyllda med cremé bonjour färskost, stekta i ugn. Serverade med ruccolasallad & fetaostkräm. Vädligt enkelt och otroligt gott!

5 stora biffar
Det här behöver du :
800 gram nötfärs
2 dl vatten
1 gul lök (finhackad)
2 vitlöksklyftor (rivna)
2 msk potatismjöl
salt & nymalen svartpeppar
1 förp cremé bonjour vitlök

GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och forma smeten till 5-6 stora bollar. Gör en liten urgröpning i mitten och fyll med knappt en matsked färskost av valfri sort. Nyp ihop och forma till stora runda biffar. Osten kommer att göra att biffar ”spricker” upp i mitten på ovansidan i ugnen! Vi blandade lite med vitlök & tacosmak. Lägg upp på smort, ugnsfast fat och kör i ugnen på 180 grader ca 45-55 min. Se till så biffarna är helt genomstekta och inte är rosa, kör ytterliggare 5-10 min isåfall. Servera med sallad & fetaostkrämen.

biffar_recept

Det var otroligt gott!

fetaostkräm

Här har vi fetaostkrämen som jag tycker blir himla god med en liten skvätt kallpressad rapsolja i också. Bara att röra ihop så den bli mjuk & krämig i konsistensen.

Fetaostkräm :
1 förp Fontana Fetaost
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk kallpressad rapsolja
Salt & Grovmalen svartpeppar

  1. Hejsan!
    Åh vad gott! jag älskar att experimentera med framförallt biffar. Mina favoritfyllningar är:

    *rivet äpple, dijonsenap & timjan

    *fetaost, soltorkade tomater, oregano

    *hackade brynta kantareller & lite lingonsylt.

    Bloggar mycket om mat, men även om barnen, mode, inredning och resor. En feelgood blogg med livets goda!
    Inspireras mycket av dig. Du verkar vara en grymt bra kock=)
    Kram/Erica från östersund

  2. Nog va det biffiga biffar och dom gör sitt jobb och frestar ordentligt..
    Ta dit en rejäl whiskey så kanske förkylningen försvinner om inte annat så värmer det ju i allafall..
    Ska se om jag ha nån matbild från murikkan som jag kan skicka in till din tävling..
    Återkommer i kväll..
    Vi hörs

  3. Får jag bara fråga en sak ang alla taggar du har? Fyller det en funktion här på sidan eller är det för att fastna i sökmotorer? det blir ganska rörigt med så himla många taggar överst i inläggen med alla möjliga ord.. men det är väl en smaksak. Tycker bloggen är jättefin i övrigt och smarrig mat lagar du oxå!fyllda färsbiffar är fantastiskt gott och kan varieras i det oändliga!

    ha en bra dag

    /Vickan

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..