Omelett med Grönsaks-plock

omelett1

En supersnabb turbo-lunch är aldrig fel när man har en massa annat att pyssla men ändå måste få sig nåt i magen! Och gärna nyttig sådan! Omelett svänger man snabbt ihop på nån minut och här har jag rensat kylen på diverse grönsaker som börjar se trista ut. Apropå äggen i omelett. Något jag funderat på länge nu… Jag är grymt äcklad av den där vita sega bollen som kallas ”äggsnodd” som sitter fast i gulan, den är seg och hård och inget jag vill ha med i en omelett eller annat heller för den delen. Förr så var inte dessa ”snoddar” så synliga i äggen som dom är nu… Vad beror det på tro? Det är bra mycket kladdigare att hålla på nypa bort dom men jag blir helt manisk när jag knäckt ägget! Bort, bort, bort!! Det är ju visserligen bara en tråd av äggvita, men sååå äckligt… Vill inte ha med dom där slemmiga snoddarna… Så detta är alltså en omelett utan slemsnoddar! 🙂 Fler därute som är anti mot dessa?

Grundrecept omelett :
3 ägg (utan snoddar)
2 msk kallt vatten
Salt
Nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Bara att vispa ihop lätt. Slå i het stekpanna och stek tills du är nöjd med konsistensen.

aggsnodd

Där är den!! Den lilla… Bort!!

omelett

Fin omelettsmet, jag steker den gärna på låg värme för jag vill inte ha nån bränd yta.

sallad

Lite plock av vad som fanns i kylen. Groddar, körsbärstomater och paprika. Groddarna blir väl inte så goda att lägga på omeletten i stekpannan så dom tar jag vid sidan om.

grundrecept_omelett

Halva omeletten med grönsaker. När du är nöjd med konsistensen, vik över ena halvan och ”tippa” av omeletten på en tallrik.

gronsaksomelett

Gott!!

 1. Hej
  Jag tar också alltid bort ”navelsträngen”. Tror äggen tar längre tid på sig från hönsrumpan till matbordet numer så strängen hinner ”växa till sig” på vägen.
  Men det är bara ett antagande 🙂

 2. Först ser man en ljuvlig bild, precis när man är som lunchhungrigast och börjar fantisera om att slänga ihop en omelett och sen läser man vidare och hela vägen fram till slemmiga grejer… *yak* 😉

  Fortfarande dock hungrig – kanske inte på omelett just 😉

  Med glimten i ögat, tack för lunchtipset!

 3. Haha jag är likadan, tar alltid bort den där vita, i min familj kallar vi den vita saken för ”blipp”. hihi.
  Mindre blippar åt folket tycket jag 😉

 4. Hahahaha! För några år sedan kunde jag inte ens äta ägg, jag hade precis insett att det är typ hönornas moderkaka och det äcklade mig något så otroligt. Så det är inte så konstigt att äcklas av äggsnodden 😉

  Omeletten ser väldigt god ut! Ska testa någon dag när jag har överblivna grönsaker 🙂

 5. Jisses sicken mumsig omelett! Jag tyckerom att klicka färskost övermina omeletter…de blir superkrämigadå! 🙂 Hoppas allt är finemang med er!!?? Apråpå Keldasåsen så passade den perfekt i tortellinigratängen! Imorgon ska jag göra moussaka med den! 🙂 Ha det fint!

 6. Jag brukar hälla ägget i ett mindre glas och ta hjälp av en tesked för att knippsa av snodden och dra upp den över kanten, för att sedan slängas. Så har jag gjort i många år – det blir inte så kladdigt då.

 7. ÅHHH jag blir så glad att någon mer än jag äcklar mig på det där!! Jag kallar dom också för ‘navelsträng’, haha! Jag brukar ta bort med två teskedar och då går det ganska lätt. Klarar inte av att baka något om jag vet att strängen finns kvar, eww!

 8. Jag har aldrig tänkt på den lilla äggsnodden tidigare, men nu måsta jag säga att den ser riktigt läskig ut. Hm, jag kommer nog också att plocka bort den hädanefter. 🙂

 9. Ja, jag tycker den där vitasnodden är skitäcklig! Har inte tänkt på att den finns i gulan och att man kan ta bort den, men nu kan jag göra det och fortsätta njuta av en omelett! Tack för tipset! 🙂

 10. Hej!
  Bra blogg, mycket bra idéer. Jag kan bara hålla med – den vita snodden Måste bort!! Jag har alltid tagit bort den, därför att min mamma alltid tagit bort, därför att hennes mamma alltid tagit bort den. Så i vårt fall är det nedärvt!

  Kram Annsofi

 11. Ååh gud vad jag har letat efter en bra matblogg och din verklar falla mig i smaken! 🙂

  du har dock inte receptet på skolan pasta med ost och skinksås? (A)
  Jag bara älskar den maträtten!
  eller Brunsåsen man fick! hihi :D.

  Kramar

 12. Hej

  Vilken underbar matblogg..

  Kan man få länka din adress till min sida .. fast jag har inte matblogg utan cementgjutning..

  Fick man lägga till din blogg på facebook?

  Toppensida du har.. Har sparat ditt recept på nyponsoppa och ska ut o plocka mer.
  Det är ngt jag aldrig gjort.

  Tack för det..

  Ha en skön dag

  kram NAemie från Lysekil

 13. *haha* Jag gör EXAKT likadant när jag använder ägg i någonting! Tycker också de där slemsnodden är uräckliga…. brr…
  Din blogg är superbra!
  Kram Jenny

 14. Tänk, inte hade jag en aning om att det är så många som tar bort snoddarna i äggen. Det lärde jag och min syster oss av mamma och hittills har jag inte träffat på någon annan. Men nu inser jag att vi är flera! Tack förresten för en bra och inspirerande blogg.

 15. navelsträngen ja?! Blää… kan knappt äta kokta ägg längre pga den!! försöker också ta bort den innan jag gör omelett eller pannkakor…
  Härlig matblogg måste jag säga också! Hit kommer jag att återkomma många gånger!

 16. Usch och fy för den där äckliga snodden!! (jag brukar kalla den för navelsträng).. pillar alltid bort den ur mitt frukostägg!!

 17. Tycker inte heller om äggsnodden… Inte för att den är äcklig så men lite segare än jag vill ha den…

  Men jag tycker nog att den var ÄNNU större på de ägg som kom från våra egna hönor.

  Har fått för mig att det hänger ihop med tjocka hårda skal och välmående hönor..

 18. Hej! Böngroddar är absolut jättegott att steka i olja. Det ska vara lite finstrimlad salladslök och lite lite färsk ingefära. Asiatisk rätt som min mor brukade laga till mig ; o )

  Tack för din underbara blogg!

 19. I min familj kallar vi det för ”älsk” och vi tar alltid bort den. Knäcker ägget i en kopp och fiskar upp ”älsken” med en sked. Ganska lätt!

  Äter aldrig kockt ägg 😛

  Trevligt o höra att man inte var ensam om denna ”idé” 😛

  Tack för en trevlig blogg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..