Fyllda Pastaknyten på ett fat med Ruccola, Gorgonzola & Rostbiff

recept_färsk_pasta_sås
Färsk pasta är gott, men då ska den vara fylld. Såsom tortellini, ravioli eller andra ”pastakuddar”. Annars föredrar jag allt ”torr” pasta! Här har vi fyllda små pastaknyten med ricotta och spenat. Det ser ju så himla lockande ut när man går där å handlar och ofta slinker det ner en paket såna här. Men vad sjutton ska man ha till. Detta skapar nästan alltid idétorka hos mig! Nu fick jag trolla lite med vad som fanns i kylen. Lite rester från helgen. En liten bit grönmögelost, och ett par skivor rostbiff. Blandad sallad och en massa ruccola! Ja, så fick det bli, men det hade jag aldrig kommit på om jag inte tvingade mig att stå i kylskåpet och ”komponera” en stund! Vad har ni till er färska pasta? Överös mig med tisp så kan vi inspirera varandra!

Det här behöver du :
Färska pastaknyten till 2 port
4 skivor rostbiff
2 tunna skivor grönmögelost (Gorgonzola)
1 ask ruccola
Nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Koka pastan enligt förpackningen. Lägg upp salladen på ett fat. Häll av vattnet från pastan och lägg upp på fatet. Toppa med  tunna skivor rostbiff och nyp över grönmögelosten så den får smälta på den varma pastan. Några varn med pepparkvaren och servera genast!

färsk_pasta
Söta små knyten!

Fler recept på färska, fylld pasta här :

Tortellini med Körsbärstomat Mozarella & Basilika
recept_tortellini

Krämig Tortellini med Spenat & Parmesan
tortellini

Stora Spenat & Ostfyllda Ravioli med zucchini, Citron & Dillsås
ravioli

Tortellini + Tacos
tortellini_tacos

Tortellini-panna
tortellini_panna

Gratinerad Tortellini med Broccoli & Blomkål
broccoli_blomkål

Tortellini med het Kyckling & Grönsakspytt
hot_kyckling

 1. Oftast har jag något enkelt, tycker om röd pesto väldigt mycket. Hm, annars är en god tomatsås fint. Tycker det är så gott med fylld pasta att jag inte brytt mig speciellt mycket om tillbehör 🙂

 2. Ser ruggigt gott ut. Sitter här med fingrarna i tangentbordet och frossar med ögonen. Katten som ligger under bordet stirrar avundsjukt på min mage som spinner så vackert av längtan till dina pastaknytten.

 3. Jag har faktiskt aldrig ätit färsk pasta här i Sverige. Bara i Italien. Är man som jag, bosatt i en liten ort i Norrland finns inte färsk pasta i butikernas kyldiskar. Jo, Ica har tagliatelle ibland (eller det kanske är fettuccine.) Men de paketen har inte sett så fräscha ut. I alla fall så ser det väldigt gulligt och gott ut med pastaknyten.

  Tror starkt på pastaknyten fyllda med rökt Fjällskinka:) (har du kvar?), mozzarella och ricotta och serverade med basilikatomatsås.

 4. Tror inte du behöver mera tips Linda det kryllar ju av pasta recept hos dig:)men salami,småtomater, vitlök, grädde och ost är inte så tokigt i förstås! Hoppas du har det bra med allt ditt, själv ska jag lägga mig och läsa en bok nu så jag inte blir ”receptstörd”!
  Kram Karin

 5. jag brukar köra färsk taglietelli ihop med bacon och purjolök! kokar pastan, steker baconet och blandar sen i en ugnssäker form ihop med purjon och på med en grädde och philadelfiaostblandning. och lite kryddor (basic, typ svartpeppar och lite salt). blir mumma ihop med en sallad!

 6. Vilka söta pastaknyten. Dem har jag inte sett tidigare. Var hittade du dem? Jag ska kolla in färsk pasta hyllan i min affär. Dessa måste jag bara ha.

  Mitt tips är att ta det du har i kylen och gör en rensning. Dessa blandningar med grädde eller créme fraichesås brukar bli supergott. Ibland gör jag bara en stekt grönsaksblandning (paprika, lök, vitlök, zuccini, purjolök – ja you name it) och blandar ihop det med pasta och riven ost…kanongott! Snabbt och enkelt.

 7. Åh så sugen jag blev på pasta, himmel så gott det såg ut…
  Provade din tortellinipanna för ett tag sen och den va ju himla god..
  Nu blir det ingen pasta på ett bra tag fram över..
  Här lyser solen idag, varmt och gott..
  Ha det bra

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..