Måla om huset…

hus5
(Entrén, verandan på framsidan, en sen kväll vid grillen. Här är höger del av verandan målad. Andra halvan och dörr/fönsterfoder är kvar… Barnrummens fönster mor framsidan! Joline till vänster & Max till höger) Ja, ett helt ”off topic” inlägg här på Kryddburken! Bara utifall ni undrar vad jag pysslar med… Målar hus! Precis, det absolut roligaste man kan tänka sig på semestern… eller inte! Nu är det klart iallfall och det blir sååå fint! Känns som ett helt nytt hus igen! Man njuter verkligen av varje liten åsyn när man vet att man stått där bräda för bräda och målat även sig själv i polkagrisens två färger! Nu är det klart, nu är det gjort och tack och lov för det! 🙂 Jag har två dagar kvar på semestern och i helgen ska jag verkligen bara njuta med familjen varje sekund! Hoppas ni alla har det bra! Snart ramlar det in lite fler recept! Här kommer dock ett litet urval av diverse bilder från vår gård den senaste veckan! Håll tillgodo sålänge, obs alla bilder är inte av bästa kvalité det är både systemkamera och mobilkamera blandat! 😉

husmalning
Såhär har det sett ut när vi varit nöjda för dagen! Och både färgburkar och penslar väntar glatt på en nästa morgon! 🙂

hus4
Husväggen mot väst! Badrumsfönster, hall, och ett av köksfönsterna!

hus2
Kökfönstret där vi har vårt köksbord!

hus3
Södervägg!

vedbod
Oppss… Här var det inte målat… Vedbon med några år på nacken som lever sitt eget liv får sig kanske ett spann med falu i år om det vill sig väl! Men charm har den iallafall! Och full av spindlar me! 🙂

vattenpump
Säkerligen lika gammal vattenpump pryder vår baksida! Vacker som tusan tycker jag personligen!

boerboel_dalton
Och här har vi vår egen lilla (??) best! I säkert förvar i koppel dock! En svans i hans kaliber skulle kunna måla om huset både en och två gånger, men då med väldigt säregen design! Och som vanligt så vill han inte alls titta in i kameran! 😉 Förvånad? Fler bilder på Dalton i min andra blogg >>

katt_alfred
Alfred som börjar bli stor sitter i Jolines knä!

vita_vinbar
Vinbärsbusken med vita vinbär är fin, full av bär och växer så det knakar! Tack för det Dalton! 😉 Det blir dessvärre ingen vinbärssaft på dessa faktiskt!?!

hasselnotter
Hasselnötterna är stora och fina i år! Jag har plockat tidigare år och förvarat mörkt och svalt fram till jul men det resulterar ändå bara i tomma skal…? Kanske ska man knäcka nötterna när de är såhär gröna och SEN torka…. Nån som har en idé?

sommaren09
Sommarblomster…

sommar09
Även äppelskörden kommer bli riktigt fin till hösten!

tomatplanta
Joline fick hem en liten tomatplanta i en halv mjölkförpackning i juni när skolan slutade. Nu är plantat 1,5 meter hög och har fina små gröna tomater hängandes här och där!

kanin_evert
Och här har vi Alfred & Evert som bekantar sig med varann! Bortse lite från Everts frisyr, han är inte så bildskön för tillfället då han fäller… 😀

 1. Åh, så fina kort och SÅ fint ni bor! Sådär vill jag också ha det när jag blir stor 🙂 Nu ska jag ge mig ut på en låååååååång cykeltur (träning inför nästa Vätternrundan) och imorgon ska jag och stevie åka på en pytteliten minisemester.. eller ja utflykt kanske det är mer! 🙂 Har också bara 2 dagar kvar innan jobbet börjar så det gäller att ta vara på det! Massa kramar

 2. Tack för att du delar med dig av de fina bilderna. Visst är det härligt när man målat färdigt. Vi håller också på här hemma men det vete gudarna när vi blir färdiga med vårt renoveringsobjekt. För varje grej som blir klart är vi dock ett liiiitet steg närmre vårt mål =)

  Idag blir det till att göra en massa bratwurst och ikväll får de testas på grillen. Mums!

  Ge dina sötnosar en extra klapp från mig, katt-tokan =) och njut av dina sista semesterdagar.

 3. När jag ser huset känns det som om det var igår ni byggde det. Vad tiden gått fort…
  När jag hörde att ni målade om huset tyckte jag ni var såååååå tiiiidiga! Haha!
  Jag hänger inte riktigt med.
  Vad fint det blev!
  KRAM

 4. Men vad fint! Jag vill också bo på landet!
  Din blogg är jättebra, är inne här flera gånger i veckan.. Har tillbringat alla somrar i mitt 32-åriga liv på Öland i närheten Löttorp, så fler miljöbilder är välkommet. Ha det så bra, kram!

 5. Plocka gröna hasselnötter – förslagsvis sent i august till tidigt i september månad. Kan även plockas på marken när de mognat om man hinner före ekorren och hasselmusen. Kan ätas omogna och gröna eller mogna när svepet övergår från grönt till brunt.

  Det blir så fint när det är nymålat =)

 6. Vilka otroligt fina bilder och fint hus! Jag älskar din mat men det är kul och se allt annat också.
  Ha det fint och hoppas du fått vila lite också, kram Karin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..