Snabb Pastasås med Skinka & Lök!

pastasas
Idag har det återigen varit husmålning på tapetet! Det går sakta men säkert framåt! Vi har dock haft lite motgångar med rödfärgen som tog slut och återförsäljaren meddelade att den numera utgått ur sortimentet… Kan det bli jobbigare när man inte hittar samma färg, eller ens samma röda nyans… *gaahhh* Efter en hel del telefonsamtal, lite fler svordomar, och numera lite mindre plånbok så har vi fått en ganska identisk färg att kunna fortsätta måla med! Så vi är vi på banan igen och allt flyter på! Himla skönt! Idag har framsidan hunnit bli helt färdig, imorgon ska jag ge mig på det vita på verandan och maken + medhjälpare fortsätter på östra gaveln, sen… Sen är det nästan helt klart! 🙂 Och med extra målarpersonal och lekkompis till Joline så tänkte fixa en snabb lunch idag. Pasta fick det bli, det tycker dom flesta om och den här skink & löksåsen går ruskigt fort att tillaga medans pasta kokar!

4 – 6 port
Det här behöver du :
200 gram rökt skinka, kassler, picnicbog etc.
1 liten gul lök
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
5 dl mjölk
 1 burk cremé fraiche (valfri fetthalt)
Grovmalen svartpeppar
½ krm malen cayennepeppar
Salt

GÖR SÅHÄR :
Finhacka lök och purjolök. Riv vitlöken. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Tillsätt lök, purjo och vitlöken. Slå på mjölken direkt och låt löken koka sig mjuk i mjölken. Strimla skinka eller kassler eller vad du nu vill ha i. Lägg ner skinkan i stekpannan efter ca 7-8 min. Tillsätt cremé fraiche och krydda. Smaka av! Späd ev med mer mjölk om det behövs. Blir såsen för tunn så red av den med vetemjöl utvispat i lite vatten.

recept_pastasas
Servera såsen till pasta!

 1. Vad bra att ni kommit upp på traven igen med målandet! Är det en stor eller liten burk med creme fraiche? Antar att det egentligen kvittar, beror på hur krämigt, fett och framför allt gott man vill att det smakar! 😀

 2. Min dotter berättade om denna goda pastasås.
  -Mamma, kan inte vi göra den såsen som Jolines mamma gjorde idag till lunch?
  Nu har jag receptet och kan göra den.
  Tack
  Kram Kram

 3. Hej hopp Kryddis!

  Shit, vilken panik jag skulle ha fått om det hade hänt mig det där med färgen… för att inte tala om hur mycket panik min mamma hade fått om det hade hänt henne *skratt* Tur att det löste sig iallafall!!! 🙂

  Den där pastasåsen ser ju exakt ut som skinksåsen man fick i skolan ju.. och den var superdupergod så som jag minns det så jag ska testa din och se om den är lika god.. och det är den säkert!! 🙂

  Nu ska jag traska ut på en liten morgonpromenix tror jag… är sjukt förkyld och har nästan inte kunnat sova något inatt så jag gick upp nån gång vid 5… fastän jag är ledig idag! Stevie kommer nog minst sova till 9, så jag tror nog jag hinner med en riktigt lång promenix och senkan jag köpa färskt bröd till frukost på hemvägen också 🙂

  Satan i gatan vad jag svamlar i det här inlägget *fniss* jag är nog lite hög på hostmedicin eller nåt.. *s*

  Ha det jättejättefint Kryddis!! 🙂
  Kramar

 4. Pastasås med skinka brukar ju alltid gå hem hos alla i alla åldrar.

  Skönt att det verkar lösa sig för med rödfärgen, inget roligt att behöva måla om bara för att få lika färg runt om och sedan är det ju inte precis jättekul att måla så att göra om är ju ingen hit.

  Ha det bra!

 5. Testade en variant av pastasåsen idag till lunch för att hinna äta nått snabbt innan det var dags att handla. Superkrämig och god den blev. Tack för det receptet!

 6. Puh vad det låter jobbigt med måleri som krånglar(för mig är det jobbigt även om det inte krånglar, lyckas alltid slingra mig från såna aktiviteter). Jag har haft en fin sommar men hade den gula runda varit framme lite mer hade det inte gjort något !
  Jag blir ”dagisfröken” fr.om nästa vecka och nu känns det riktigt kul faktiskt. Hoppas du haft en fin sommar på din fina ö!
  (avis att båda mina syskon varit där i sommar och inte jag!)

 7. Hej,

  Jag hittade precis hit och vill bara passa på att tacka för all inspiration! Matglädje när den är som bäst. Jag är en tjej på 19 år som är mycket matintresserad på hemmabasis. Det vore jättekul om du kunde tipsa om saker som gör det lättare i köket, lite trix helt enkelt. Jag kan inte riktigt grunderna, men fantasin är det inget fel på!

  Ha det så bra, hälsningar Moa

 8. Nej du LInda, nu MÅSTE jag fråga! Du har man, två barn, en hund, två katter och en kanin. Hur hinner du med??! Du är ju superduktig på att göra fina och pyssliga saker! En eloge till dig! 🙂
  Kram från Karin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..