Fyllt bröd med soltorkade tomater, kapris & fetaost

recept_fyllt_brod
Vitlöksbröd!!
(sa mannen) Vitlöksbröd till kvällens grillade hade varit himla gott! Baka de!! 🙂 Det är alltid roligt när något efterfrågas och i samma sekund blev jag påmind om de kvarvarande förpackningar fetaost jag fått från Fontana som låg och väntade i kylskåpet. Ett fyllt bröd med fetaost, och soltorkade tomater blir ju perfekt! Och lite kapris som ger god sälta och färsk vitlök förstås! Degen har jag gjort på bl a. durumvetemjöl, jag tycker det blir himla gott av det mjölet, använder det numera alltid till pizzadeg. Hälften/hälften fick det bli. Durumvetemjöl + vanlig vetemjöl. Degen förstärkte jag också med olivolja, flingsalt & grovmalen svartpeppar. Prova det här, fyll med vad ni har hemma och njut av ett gott matigt bröd, perfekt till buffé, grillat, italienskt, eller varför inte som brytbröd på picknicken!

Det här behöver du  : 
½ pkt jäst
6 dl vatten (37 grader)
5 dl durmvetemjöl
5 dl vetemjöl
½ dl olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm nymalen grov svartpeppar

Fyllning :
100 gram soltorkade tomater i olja (finhackade)
1 msk kapris (finhackad)
1 riven vitlöksklyfta
1 förp. fetaost

GÖR SÅHÄR :
Ljumma vattnet till fingervarmt (37 grader). Smula ner jästen i en degbunke. Slå på vattnet och rör ut jästen. Tillsätt nästan allt mjöl, olja + kryddor och arbeta ihop degen för hand till en smidig deg, ca 5 min. Låt jäsa på bakbord med duk över ca 25 min. Slå ut luften ur degen och arbeta ihop den smidig igen. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Kavla ut till en lång rektangel ca 20 * 50 cm och ca 0,5 cm tjock. Bred på fyllningen och rulla ihop till en längd. Lägg över på smord ugnsplåt till en rund längd, fäst ihop ändarna med skarven nedåt. Grädda ca 40 – 45 min i 175 grader.

Fyllning :
100 gram soltorkade tomater i olja
1 msk kapris
1 riven vitlöksklyfta
1 förp. fetaost (50 g)

GÖR SÅHÄR :
Finhacka de soltorkade tomaterna, riv vitlöken och finhacka kaprisen. Blanda samma alltihopa med lite av olja från de soltorkade tomaterna. Bred på som fyllning och smula över fetaosten.

recept_brod
Kavla ut degen till ½cm tjock rektangel. Ca 20 * 50 cm. Skär kanterna raka.

fyllning_brod
Bred på fyllningen.

soltorkade_tomater
Rulla ihop och lägg på smord ugnsplåt som en rund läng, fäst skarven nedåt.

fyllt_brod
Grädda ca 40 – 45 min i 175 grader.

brod_recept
Skär upp portionsbröd och servera till grillat eller på en buffé!

LOADING..