Körsbärspaj

korsbarspaj
Idag har jag bakat körsbärspaj av enklaste, enklaste recept! Så himla smidigt att bara röra ihop degen till pajskalet, trycka ut i en form, fylla med bär, pudra över potatismjöl och socker och sen skjuts in i ugnen! 🙂 Det var Jolines dagisfröken som tipsade mig och detta blev helt otroligt gott med en klick vispad grädde! Funkar även med andra bär av alla de slag! Körsbärssäsongen är kort så passa på att ta tillvara på dessa goa bär. Det blir mer bakverk framöver, för lilla Max fyller 9år imorgon! 🙂

Det här behöver du :
175 gram smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret. Blanda ihop vetemjöl, socker och bakpulver i en skål. Häll på smöret och rör ihop. Tryck ut degen i en rund pajform, (ca 30cm diam) gärna en form med löstagbar botten. Tryck ut pajdegen med baksidan av en sked. Fyll med bär, pudra över potatismjöl och strösocker. Grädda i 200 grader ca 25 min, eller tills pajskalet fått fin färg runtom. Servera med vispad grädde eller vaniljglass!

recept_barpaj
Tryck ut pajdegen i en rund pajform, gärna med lös bottenplatta. Fyll med bär, pudra över ca 1 msk potatismjöl och 2-3 msk strösocker. Grädda i 200 grader ca 25min, eller tills den fått fin färg runt om på pajskalet.

fruktpaj
Om pajen skall serveras dagen efter, kan man värma lite vatten i en kopp och tillsätta lite honung och pensla över bären så får de fin glans igen!

paj
Härlig sommarpaj!!

 1. Såg att du ville ha tips på vad man kan göra av körsbären 🙂 Jag tycker att det är jättegott att göra kompott på dem som man kan äta till glass, pannkakor osv. Går såklart bra att frysa in 🙂

 2. Vad gott! Synd att man inte har några egna körsbärsträd! Brukar dock handla bigarråer på torget, de äter jag gärna naturella. Det finns ett mumsigt recept på körsbärs-chokladkaka på coops hemsida, till det receptet ska man ha körsbärsmarmelad. Gott!

 3. Ack så smaskig den såg ut att vara !
  Jag har verkligen fått dille på Körsbär .. Men jag har tyvärr inget trä .. Inte för att de ändå skulle ha kommit här uppe ännu ändå troja .. Tur att de var relativt billiga denna vecka på Coop, bara 6,90 hg =)

 4. Ser jättegott ut! Den här pajdegen har jag gjort i många år, gör aldrig någon annan till söta pajer. Jag brukar dock smälta smöret i en traktörpanna som ju är litet platt och bred. Sedan har jag i alla övriga ingredienser i kastrullen.Är med i SPD (Spar På Disk). /Gunilla

 5. Tack för körsbärsrecept! Jag bor lite högre upp i landet och jag såg i dag att hos pappa kommer det bli en massa körsbär i år och tänkte då att vad i allsindar ska jag göra av alla dessa bär mer än att ta några i näven och mumsa på direkt. Men hos dig finner jag alltid lösningar. 🙂

  Hoppas ni får ett mysigt födelsedagsfirande imorgon!

 6. Det där pajen ser himla smarrig ut,
  man får tacka för receptet, det verkar ju som det är ett lätt recept:)
  Ha det gott/S

 7. Vi har också massor av körsbär och jag har funderat på vad jag kan baka med dom…..
  Den här pajen ser så god ut!!
  Jag har också bakat en del idag för imorgon fyller min lilla prinsessa 2 år..
  14 Juli verkar vara en poppis födelsedag! 😉

  Ha det bra!
  Kram Åsa.

 8. Håller med Kardemummagumman att det är lyx med så där mycket körsbär. Har täckt över vårt lilla träd men det syns inte till ettendaste kart än. Min bror ringde ikväll och han är på din ö för första gången, blev rejält avis då!
  Ha det fint och njut av sommaren, kram Karin

 9. Gode värld vad många goda recept som tillkommit när jag varit borta på semester. Nu ångrar jag att jag inte tog med mig lite körsbär från mammas trädgård 😀 Pajen ser sagolik ut!

 10. Den ser helt ljuvlig ut! Jag har bakat flera desserter senaste dagarna men inget med körsbär.
  Du är så välkommen att kika in hos mej & se vad som bakats för gott i min stuga 🙂

 11. Man kan inte annat än bli sugen på den pajen…
  Ska hänga upp lite cd-skivor i mitt lila körsbärsträd så inte fåglarna nallar det lilla som finns,..
  Ha det…

 12. Jag är en stor fan av din blogg, såg din goda paj, o tänkte jag måste dela med mig av vårt goda familje recept på körsbärspaj!
  Med mandel,citron, lavendelsocker, passar den ljuvligt ihop med körsbär! Riktig sommarsmak!
  Pajdeg:
  1 1/2 dl flagad mandel, 3dl vetemjöl, 125g kallt smör(i kuber), 1/2 dl socker(jag brukar ha lavendelsocker jag själv gör,blir underbaart) 4 äggulor, 2 tsk vaniljsocker, rivet skal av 1 stor ekologisk citron
  Blanda alla ingredienserna,arbeta hastigt ihop till en deg.
  Tryck ut 2/3 delar av degen i en pajform 24cm diameter med hög kant. Låt stå kallt i 1 timme. Nagga degen.
  Fyllning: 800g (urkärnade)körsbär, 150g grovriven mandelmassa, 2ägg, 2msk potatismjöl Pensling: uppvispad äggvita.
  Mixa mandelmassa med äggen. Bred på pajbotten. Vänd snabbt körsbären i potatismjölet, fördela dem på pajen. kavla ut resterande deg o sär eller sporra ut långa remsor, läggs som galler över körsbären. Pensla med äggvita. Grädda mitt i ugnen 200grader, 20-25 minuter. Servera med glass, eller grädde!
  Jag håller utkik om du tar med den, hade varit kul!

 13. Mmmmm den blev super..det ska jag prova ser vädligt enkel ut..jag bakar mycket matpajer men inte alls mycket söta pajer..dags o prova nu

  ha de gott!
  Leyla

 14. Tack för ett kanonrecept! Jag tog mig friheten att blanda i en tesked vaniljsocker. Pajen smakade underbart tillsammans med lite vaniljglass med chokladkross i!

 15. Ett härligt recept! Har bakat denna paj tre gånger de senaste dagarna och håller på med en nu också. Den har verkligen gjort succé. Att jag aldrig tänkt på att göra körsbärspaj tidigare är en gåta med dignande körsbärsträd i trädgården.

 16. Tack för en underbart recept! Jag sprinklade lite mörk choklad mellan degen och körsbären innan jag satte in den i ugnen. Fick dille på att prova choklad och körsbär ihop. Det blev jättegott faktiskt. Ska kolla vidare på din blogg efter fler smaskigheter. 🙂

 17. Tusen tack för ännu ett toppenrecept! Riktigt bra var detta. Den här gången var jag tvungen att göra ett test så idag blev det en smuldeg strödd över körsbären i pajen, dubbelpaj 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..