Körsbärskräm till frukost!

korsbarskram
Nykokt körsbärskräm en söndagmorgon är inte helt fel! Det doftar ju sååå gott! Härligt röda, fräscha, syrliga bär, perfekta till en kräm…. Enda kruxet är att det tar oändligt lång att rensa ur alla kärnor! Men gott är det! Vi har haft en långhelg tillsammans med barnen och en hel del utflykter nästan varje dag så därav lite frånvaro här på ”burken”! Imorgon ska det storhandlas, tidigt i ottan för att slippa turist-stressen, sen ska vi bara vara hemma hela långa dan! Jag har tänkt baka något gott av körsbären som står i kylen, finns hur mycket som helst! Nån av er därute som har ett riktigt smarrigt recept med just körsbär? Lämna gärna ditt bidrag här i kommentarsfälten! Hoppas ni alla har haft en underbar helg!

Kräm till 6 port
Det här behöver du :
2 l körsbär
1½ l vatten
2-3 dl socker
1 vaniljstång
Potatismjöl + vatten

GÖR SÅHÄR :
Skölj och rensa körsbären. Koka upp vattnet i en stor kastrull, tillsätt sockret och lägg i vaniljstången. Häll ner körsbären och låt koka upp sjud på svag värme ca 5-8 min. Dra kastrullen från plattan och red av krämen med potatismjöl utrört i lite vatten. Ställ tillbaka på plattan, invänta en bubbla och sen är krämen klar! Jag hade en näve jordgubbar i kylen som också fick åka ner i krämen! Himmelskt gott!

  1. Vad gott det ser ut!! Har du gjort saft nagon gang forresten? Jag bor ju i London och skulle jattegarna vilja gora saft har men alla recept innehaller Natriumbensoat, vet du om man kan ersatta det med nagot?

  2. Såg smarrigt ut.
    Kräm är dock nått som jag sällan kommer ihåg att göra själv..
    En gång när jag skulle vara duktig och göra jordgubbskräm så sa mina trevliga tonåringar (ni vet dom som är såååå söta när dom sover) men gu va äckligt kan du då inte köpa vanligt kräm..
    Så kan det gå ibland…
    Ger dock inte upp..
    Vad härligt med utflykter..
    Ha en fortsatt bra dag
    Mvh

  3. Jag såg ett recept i senaste receptfoldern från Coop – körsbärskompott. De hade det tillsammans med ostkaka men kan tänka mig att det blir gott till gammaldags gräddglass också. 😉

    Körsbärskompott
    Cirka 1 liter
    Tid: 1 ½ timme
    cirka 2 liter körsbär
    (½ dl vatten)
    2 dl socker 11

    Rensa, skölj och kärna ur bären.
    Lägg bär, eventuellt vatten och
    socker i en gryta. Koka upp och
    koka utan lock cirka 15 minuter.
    Låt svalna.
    Håller cirka 10 dagar i kylen.

  4. Inte behöver du rensa bort körsbärskärnorna! Hos oss får de vara kvar, vi kallar krämen/soppan för spottsoppa eftersom man alltså får lov att spotta ut kärnorna:-)
    Ett gammal familjerecept som följt mig sen barndomen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..