Mango & Jordgubbsglass

glassbagare
Hemmagjord glass är inte knepigt alls på något sätt! Jag har gjort två smaker här med samma grundrecept. Vispa grädde, blanda med florsocker och tillsätt din smak! En burk päron/mangopuré hade jag stod i kylskåpet så jag tog den som smaksättning till den ena tillsammans med citron. Ett plus i kanten för dessa små barnmatsburkar är att de ju inte innehåller något knepigt, och dessutom osockrade. Den andra fick bli en sommrig smak av nyplockade, mosade jordgubbar! Två plastlådor (matlåde-storlek) blev det och den var himmelsk god! Speciellt mangon gillade jag! 🙂 Prova, om ni inte har gjort det innan! Det är såå busenkelt!

Mango/Citronglass :
3 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 burk mangopuré (barnmatsburk, päron/mango)
1 citron (saften + rivet skal)

GÖR SÅHÄR :
Vispa grädden lätt. Blanda med florsockret. Använd en slickepott. Smaksätt med saften från 1 citron och rivet skal. Vänd ner mangopurén. Fyll upp i låga plastburkar med tätslutande lock och frys in minst 5-6 timmar.

Jordgubb/Vaniljglass :
3 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl mosade jordgubbar

GÖR SÅHÄR :
Vispa grädden lätt. Blanda med florsockret och vaniljsockret. Använd en slickepott. Vänd ner jordgubbsmoset. Fyll upp i låga plastburkar med tätslutande lock och frys in minst 5-6 timmar.

magopure   jordgubbssmak
Smaksättning till två sorters glass! Päron/Mangopurén innehåller både päron och mango, men smakar faktiskt inte päron alls! 🙂

egen_glass
Efter grädden är vispad, använd endast slickepott till att vända ner florsocker och smakerna i glassen.

hemmagjord_glass
Fyll plastburkar och på med tätslutande lock!

recept_glass
Frys ner minst 5 timmar.

glass_recept
Servera…

hemmagjord
Njut…

LOADING..